Program » Tweaks » Diskrensning

Fast Duplicate File Finder last ned
4 0 6283  

Fast Duplicate File Finder - Hitta dubbletter och ta bort dem gratis

Fast Duplicate File Finder är ett gratisprogram som effektivt gör exakt vad det främjar: genom en binär algoritm jämför det innehåll i utvalda mappar eller på datorn i allmänhet, ser om det finns flera av samma fil i olika delar av din dator och helt enkelt hjälper dig att ta bort oönskade dubblettfiler.

Inga fler gamla mappar fulla av filer som du har överallt annars. Lyssna, vi vet alla att det inte är något skamligt att stå och sakna ett visst dokument, eller en bild för sin presentation och därför ladda ner en fil, bara för att se att filnamnet redan finns och har fått ett fint '1' eller ett jämnt högre tal på baksidan, i ett försök att skapa en unik filtyp.

Och ännu värre blir det med bilder och videor du har hittat på webben, som ursprungligen kan ha lagrats i alla möjliga specifika filtillägg, vilket gör det nästan omöjligt att hitta dessa dubbletter, såvida du inte vill avsätta en hela veckan för att granska varje liten del av datorns hårddisk. Det är över med de dåliga ursäkterna - för här får du ett program som gör jobbet åt dig och hjälper dig att spara utrymme på din dator på några sekunder eller minuter.

Den här artikeln kommer att fokusera på gratisversionen, men det är värt att nämna att det också finns en PRO -version som kräver att du köper en licenskod en gång. På programmets hemsida kan du också läsa mer om skillnaden mellan pro -versionen och gratisversionen, i en tydlig form.

Enkel användning

Programmet är ganska enkelt att komma åt. Dessutom kan du alltid gå till programmets webbplats och läsa om hur programmet fungerar, om du skulle vara osäker på något. I allmänhet kan det dock förklaras i fyra enkla steg, som exemplifieras i bilden ovan.

  1. Först väljer du vilka mappar du vill inkludera i sökningen efter dubbletter.
  2. Sedan väljer du om algoritmen ska söka efter identiska eller filer som liknar varandra.
  3. Om du väljer filer som liknar varandra kan du ange hur många% de ska vara lika.
  4. Tryck sedan på "Starta skanning" och programmet börjar fungera.

När detta är gjort kommer du (förmodligen) att få en serie resultat på en lista som refererar till alla filer du har som ligger antingen liknande eller liknande, beroende på det tidigare nämnda valet.

Om du inte får några resultat i första hand kan du försöka välja ett större antal mappar att söka efter. När vi provade programmet för första gången blev det inga resultat. Sedan gick vi tillbaka och valde några fler mappar, den kunde köra igenom dess algoritm och plötsligt hade vi 10 filer vi kunde genomsöka.

Den kostnadsfria versionen av programmet låter dig också spara ditt arbete om du till exempel har hittat en spännande sökning som du skulle vilja lägga lite extra tid på att granska manuellt senare. Tänk dock på att det bara är med Pro -versionen som du kan öppna gamla sparade projekt.

När filerna hittats kan du antingen låta själva programmet välja vilka filer som ska raderas (det väljer de äldsta filerna) genom att trycka på 'Automatisk kontroll'. Pro -versionen innehåller också en "Snabbkontroll" -funktion, som är mer försiktig än den automatiska funktionen, men samtidigt fungerar snabbare än att granska varje enskild fil manuellt.

Vill du bara granska bilder eller kanske musik?

Högst upp i Fast Duplicate File Finder finns det två knappar som kan tryckas till höger. Dessa hänvisar användaren till två av tillverkarens (MindGems Inc.) andra produkter som fungerar mer specifikt med specifika filtyper.

Är du till exempel bara intresserad av att hitta bilddubletter, vilket är en av de största synderna när det gäller att ta upp mycket diskutrymme (särskilt om du spelar in videoklipp av hög kvalitet på din mobil eller om du tar många bilder och mer professionell utrustning som SLR -kameror. Dessa produkter har också ofta problem med att överföra gamla filer när nya filer måste överföras, ibland helt utan din vetskap. Du kan ladda ner MindGems Duplicate Photo Finder GRATIS via denna länk.

Är du istället en person som älskar att lyssna på mycket olika musik, eller har du växlat mellan olika ljudbibliotek, där du har dina lokala filer lagrade, till exempel i Spotify eller Apple Music, då kan hela album också lätt smyga in flera gånger utan att de visas som dubbletter på dina spellistor.

Ljudfiler kan också enkelt vara större, till exempel om du har använt en ljudinspelare för att spela in intervjuer, konserter eller annan typ av långvariga ljudmedier.

Om så är fallet kan vi hänvisa till MindGems andra program, Audio Dedupe, som du kan ladda ner via denna länk.

Båda programmen är gratis att ladda ner och fungerar ungefär som Fast Duplicate File Finder.

Alternativ till Fast Duplicate File Finder

Om du går upp i estetiken i de program du använder och skulle vilja ha något som fortfarande är lätt att gå efter, men med lite större fokus på mer moderna designstrategier kan det vara en idé att överväga Auslogics Duplicate File Finder, som vi har också skrivit en artikel om, som du kan komma åt här.

Programmet fungerar väldigt likt Fast Duplicate File Finder, men som sagt med en mer modern finish. Med Auslogics har dock inte så mycket energi spenderats på att skapa användbarhet, möjligen för att programmet är ganska enkelt att komma åt i sig, men det är värt att tänka på när man överväger vilket program man ska välja.

AutoDelete, som vi har skrivit en artikel om här, fungerar som ett program som startar med Windows när du startar din dator. Du väljer vissa regler som programmet sedan följer. Här måste du kunna ta ansvar för dig själv och överlämna det till programmet, som kontinuerligt ser till att hålla din disk ren från bland annat dubbletter.

Slutsats

Fast Duplicate File Finder är ett allmänt bra program som fungerar precis som det ska utan att alltför mycket extra läggs till. Den kostnadsfria versionen fungerar superbra för den genomsnittliga privata konsumenten - och ytterligare alternativ kan köpas genom proversionens engångslicensavtal för köp.

Genom fyra enkla steg kan du guida programmet till de mappar du vill genomsöka. Programmet låter dig avmarkera och välja alternativ som anpassar resultatet, så att du hittar exakt det du letar efter.

Fast Duplicate File Finder fungerar snabbt, effektivt och oklanderligt, men har också en lite föråldrad visuell design, som håller programmet tillbaka i ett modernt sammanhang, där estetik för många människor påverkar deras användarupplevelse.

Download Fast Duplicate File Finder 6.0.0.1
Screenshots
Detaljerad information om Fast Duplicate File Finder
Typ:
Freeware


Producent:
MindGems Inc.

Inkom datum:
30-08-2021
Plattform:
Windows

Storlek:
22.4 Mb

Uppdaterad datum:
06-09-2021
0