Program » Företag » Ordbehandling

Fade In Professional Screenwriting Software last ned
4 0 6350  

Fade In Professional Screenwriting Software är ett supersmart program för Windows, Mac och Linux som kan användas för att skriva film- och seriemanus. Programmet finns i en testversion, som du kan ladda ner gratis!

Om du drömmer om att bli manusförfattare är det en riktigt bra idé att kolla in programmet Fade In Professional Screenwriting Software. Det är en mjukvara som kan laddas ner för Windows, Mac och Linux som kan användas för att skapa professionella manus till serier eller långfilmer. Om du upptäcker att du vill använda programmet i framtiden kan du välja att köpa den fullständiga versionen, men som tur är kan du börja med att bara prova demoversionen.

På många sätt är Fade In Professional Screenwriting Software ett slags alternativ till Final Draft. Det är en professionell mjukvara som används på många ställen i den professionella filmbranschen. Bland annat i Hollywood. Final Draft är dock ett väldigt dyrt program för flera hundra dollar, och många människor kanske inte har råd med det här programmet om de till exempel är studenter eller liknande. Därför är det många som letar efter lite billigare alternativ med många av samma funktioner.

Fade In Professional Screenwriting Software är ett riktigt bra program, och på många sätt verkar det vara ett bra alternativ till Final Draift! Den har fler funktioner än många andra manusförfattarprogram och det finns många professionella manusförfattare som använder den. Enligt programmets officiella sajt har den använts av kända manusförfattare och filmskapare som Rian Johnson (Knives Out, Star Wars: The Last Jedi) och Craig Mazin (Tjernobyl).

Hur skriver man ett manus överhuvudtaget?

Om du aldrig har skrivit eller läst ett manus till en film eller TV-serie tidigare, kan det vara en bra idé att först undersöka hur ett manus ser ut innan du börjar med Fade In Professional Screenwriting Software.

Om du söker på Google eller YouTube, så finns det lyckligtvis många artiklar och filmer om manusskrivning. Du kan till exempel kolla in den här artikeln från ScreenCraft som säger mycket om hur ett manus ser ut och hur man skriver handling, dialog och mycket mer på rätt sätt.

Tillgänglighet och installation

Fade In Professional Screenwriting Software fungerar på Windows, Linux och Mac, så det finns en version för i stort sett alla, oavsett vilken typ av dator de använder. Smart! Mjukvaran är superlätt att komma igång med. Vi testade programmet på en dator med Windows 11 och installationen gick smidigt.

Tyvärr finns det ingen svensk version av Fade In Professional Screenwriting Software, så du måste använda den engelska versionen. Även om programmet är på engelska kan du givetvis fortfarande skriva manus till filmer och tv-serier på svenska. Som tur är är programmet också ganska lätt att lista ut, så det är inte vår bedömning att de flesta användare kommer att uppleva problem.

Som nämnts högre upp på denna sida är det dock viktigt att du bara sätter dig in i hur ett manuskript ser ut, för annars kan det mycket väl vara så att du blir förvirrad. Ett manuskript ser inte ut som en novell eller en bok. När vi testade programmet fann vi dock också att om man trycker på hjälpknappen högst upp i programmet så finns det en introduktion till hur ett manuskript ska se ut.

Skillnaden mellan demoversionen och den fullständiga versionen

Programmet finns i två olika versioner: testversionen och fullversionen. Vi har bara testat testversionen. Det är vårt intryck att den största skillnaden mellan de två utgåvorna är samarbetsfunktionerna online. I den fullständiga upplagan finnsnämligen möjligheten att flera personer kan arbeta tillsammans om samma manuskript.

Dessutom finns det ett antal mindre skillnader beroende på utvecklarens webbplats. Du kan till exempel inte exportera ditt manuskript till en PDF-fil utan en vattenstämpel i dokumentet som anger att du har använt testversionen. Därför kan du överväga att köpa den fullständiga versionen om du gillar programmet, men du behöver absolut inte lägga pengar på Fade In Professional Screenwriting Software förrän du har testat det.

Den fullständiga versionen av Fade In Professional Screenwriting Software kostar för närvarande $ 79,95 och kan köpas på den här länken.

Programmets många funktioner

Det är vår bedömning att Fade In Professional Screenwriting Software är ganska enkel att använda. Du öppnar bara programmet, skapar ett nytt skript, och du är igång. För de lite mer erfarna manusförfattarna finns det även en hel del funktioner i Fade In Professional Screenwriting Software, som kan vara till stor hjälp när man skriver manus.

GIF-bilden ovan visar många av funktionerna och inställningarna som du kan spela med. Om du trycker på knappen "dokument" högst upp i menyn, så finns det till exempel funktioner för att skapa registerkort och skriva en synopsis. Du kan till exempel också trycka på knappen "produktion" och arbeta med olika versioner av samma manuskript. Det är kanske inte funktioner som du bara behöver om du precis börjat skriva manus, men det är smart att funktionerna finns där om du börjar jobba lite mer professionellt med manusförfattande och filmproduktion vid ett senare tillfälle.

Sammanfattning

Oavsett om du precis har börjat skriva manus eller har jobbat i filmbranschen i många år tycker vi att Fade In Professional Screenwriting Software är ett superbra program. Därför kan vi varmt rekommendera det till alla våra användare. Programmet kan även installeras på både Windows, Mac och Linux, så alla kan använda programmet, oavsett vilken plattform de använder.

Det är också supercoolt att utvecklaren har släppt en så bra testversion. Det kan vara nästan samma som den fullständiga versionen. Däremot kan du till exempel inte exportera ditt manuskript utan en vattenstämpel på varje sida, så om du blir tokig i programmet kan du behöva köpa den fullständiga versionen i slutändan, men det finns ingen anledning att göra det innan. har testat testversionen, som är helt gratis att ladda ner!

Download Fade In Professional Screenwriting Software 4.1.0
Screenshots
Detaljerad information om Fade In Professional Screenwriting Software
Typ:
Trialware


Producent:
GCC Productions Inc.

Inkom datum:
18-07-2022
Plattform:
Windows, Mac & Linux

Storlek:
22.7 Mb

Uppdaterad datum:
03-11-2023
0