Program » Företag » Verktyg

Dropbox last ned
5 0 2970  

Dropbox är en online tjänst som ger dig 2 GB lagring för filer.

Den stora majoriteten är van att lagra data via molntjänster. Fördelen med en molntjänst som Dropbox är att du enkelt kan lagra, dela och synkronisera alla typer av filer.

Dropbox är den mest populära molntjänsten på marknaden och det är bra skäl. Förutom att programmet är helt funktionellt, får du också ett stort antal spännande extrafunktioner som i allmänhet gör världen lättare för alla. Oavsett om det är för privatliv eller verksamhet.

Hur fungerar en molntjänst?

Filer fyller inte någonting om de är i molnet, eftersom molnet bara är en form av extern hårddiskutrymme på en server som finns överallt i världen. Det vill säga om du laddar upp en fil till Dropbox kan du med fördel ta bort dem från en intern hårddisk så att de inte tar onödigt hårddiskutrymme.

Vad du använder en molntjänst som Dropbox för är naturligtvis helt upp till en. Dropbox ger gratis upp till 2,25 GB lagringsutrymme, och du kan köpa mer om du behöver det. Om du till exempel har känsliga dokument eller bilder kan det vara fördelaktigt att ladda upp dem till Dropbox så att de säkerhetskopieras, och du bör inte rädda att förlora dem. Detta resulterar i en grundläggande men solid säkerhetsfunktion med Dropbox. Om du har laddat upp filer till Dropbox behöver du inte ladda ner dem innan du kan se dem. Videor, bilder, dokument etc. kan öppnas direkt via Dropbox. Du kan självklart alltid välja att ladda ner filer om du behöver det.

Dropbox unika aspekt

Många privata och företag använder sig av molntjänster för vardagen, och det finns många olika att välja mellan. De många olika molntjänsterna har sina egna fördelar, men Dropbox har ändå förväntats vara den mest populära av dem.

En av anledningarna till detta är att Dropbox är en otroligt snabb service. Dropbox-servrarna är vana vid att hantera miljontals filer varje minut, och de är därför perfekt skräddarsydda för ändamålet. Hur snabbt du laddar upp filer till Dropbox är dock alltid beroende av din internetanslutning, och mer specifikt en uppladdningshastighet.

Förutom att vara snabb, är Dropbox också upprörande användarvänlig. Dropbox har en relativt enkel design, vilket innebär att du snabbt hittar reda på hur funktionerna fungerar. Även om du inte har den stora tekniska erfarenheten tar det några minuter innan du kan ta reda på hur du navigerar i Dropbox.

Det är lätt att skapa och dela mappar med ens kollegor. Om du använder Dropbox via en Google Chrome-webbläsare, föreslår Dropbox automatiskt liknande kontakter, så om du ofta delar filer med samma personer behöver du inte skriva ner deras e-post varje gång.

Utnyttjandet

När du behöver använda Dropbox har du två alternativ. Du kan antingen hämta en installationsfil från Dropbox, som du kan installera på din dator, eller du kan använda Dropbox via din webbläsare.

Om du installerar Dropbox ser Dropbox ut som någon annan mapp på din dator, men är fortfarande molnbaserad.

Detta resulterar i sin tur i att den stora majoriteten snabbt får reda på hur man använder programmet. Om du använder Dropbox via din webbläsare, ser det ut som bilderna längst ner på sidan illustrerar. I grund och botten är Dropbox lätt att hitta. Det är också möjligt att ladda ner Dropbox för din smartphone om du vill.

Synkronisering och samarbete

En av de mest imponerande sakerna om Dropbox är utan tvekan synkroniseringen. Till exempel, om du laddar upp en bild till Dropbox på din dator, så du kan öppna samma bild på din smartphone - se fram emot att använda samma konto. Om du överför ett dokument till Dropbox från din stationära dator kan du öppna samma dokument direkt från en bärbar dator och fortsätta den valfria ordbehandlingen. När du skriver vad du vill, behöver du bara spara dokumentetigen, och Dropbox själv ser till att synkronisera den med en stationär.

Synkroniseringsalternativen är särskilt bra att ha tillgängliga på en arbetsplats. Det är möjligt att dela stora mängder dokument, bilder och videoklipp med en kollega utan att behöva ladda ner dem. Generellt sett resulterar detta i att man enkelt kan arbeta över enheter. Det är också ganska bekvämt att du kan sitta på din smartphone och se vad som förvandlar din kollega till exempel. har lagt till i ett textdokument Oavsett vilken enhet du installerar Dropbox är det ganska gratis och du kan självklart använda samma konto.

Slutsats

Molntjänster och lagringstjänster blir alltmer populära, men speciellt en leverantör har lyckats vara bäst. Det är Dropbox. Dropbox enkelhet förenad med den fantastiska användarvänligheten innebär att du får en bra tjänst som definitivt är värt tiden.

Oavsett om du behöver använda Dropbox privat eller för företag, är Dropbox värd att ha. Som icing på tårtan är Dropbox, som jag sa, utvecklad för alla tänkbara enheter, och översätts även till svenska, så även om du inte har den skarpaste engelska kunskapen kan du gå med.

Download Dropbox
Screenshots
Detaljerad information om Dropbox
Typ:
Freeware


Producent:
Dropbox, Inc.

Inkom datum:
13-12-2009
Plattform:
Windows, Mac, Linux, iOS & Android

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
01-05-2023
0