Program » Tweaks » Optimeringar

DAEMON Tools Lite last ned
5 0 2072  

DAEMON Tools Lite är den senaste versionen av det mycket populära programmet för emulering av optisk media (CD och DVD).

Tidigare innehöll alla datorer och bärbara datorer en hårddisk som kunde läsa CD-skivor och DVD-filer. Dessa filer heter ISO-filer och finns även på CD-skivor och DVD-skivor på Blu ray-skivor. Idag har dock hårddisken tagits bort i många nyare modeller för att skapa plats för större hårddiskar eller för att göra datorn lättare och mindre. DVD-skivor och CD-skivor har ersatts med strömmande tjänster, och många ser därför ingen anledning att ha hårddisken längre. Tyvärr betyder det också att din dator inte innehåller de verktyg som behövs för att läsa ISO-filer från början. Det är här DAEMON Tools Lite kommer in på bilden.

Spela ISO-filer utan hårddisk

DAEMON Tools Lite-programmet kan skapa virtuella CD / DVD-enheter som låter dig spela upp ISO-filer som du antingen hämtade eller kopierade till datorns hårddisk. Ditt system förstår de virtuella enheterna som fysiska, men de fungerar mycket snabbare än fysiska enheter, samtidigt som de upptar mycket mindre utrymme, och använder till och med mycket mindre av datorns energi än de fysiska hårddiskarna gör. När det sägs att datorn tycker att de virtuella enheterna är fysiska, betyder det att DAEMON Tools-verktyg gör att datorn tror att ISO-filen du vill spela är i en CD / DVD-enhet och inte ligger som en nedladdad fil på din dator. Det är därför en bra idé att använda DAEMON Tools Lite om du vill spela ISO-filer.

Lite version begränsningar

Upplagan som du kan ladda ner här på webbplatsen är en helt och helt gratis version av DAEMON Tools Lite. Detta inkluderar alla funktioner som nämns på den här sidan, medan du kan uppgradera till den betalda versionen, vilket låser upp ett brett utbud av funktioner och Alternativ. Till exempel i den betalda versionen kan du även bränna dataskivor, ljudfiler, etc., medan du också kan komma åt ett antal integrerade Windows-funktioner.

Men det här är helt upp till dig, och utvecklarna bakom programmet driver dig inte för att uppgradera. Den fria versionen av programmet kommer med ett antal annonser, vilket är hur de tjänar pengar utan att behöva betala ett öre. Med den fria versionen av programmet, var noga med att uppdatera programmet själv närhelst du vill. Den betalda versionen uppdateras däremot, vilket är en stor fördel för många.

Ladda ner och installera

När du laddar ner DAEMON Tools Lite, uppmanas du att bestämma om du vill köpa eller starta den fria versionen. Här trycker du på den fria licensen om det är den version av programmet du vill använda.

Om du senare upptäcker att du vill uppgradera till den betalda versionen, kan du göra det i programmet under licensmenyn.

Lättanvändningen av programmet

När du laddar ner DAEMON Tools Lite och programmet installeras kommer du att bli ombedd om du vill ha en introduktion till programmet och dess funktioner. Således kan du styras genom alla aspekter av programmet och dess möjligheter, vilket kan vara en stor hjälp för många, eftersom ett sådant program kan tyckas mycket tekniskt vid första anblicken. Programmet kan installeras på många olika språk, men tyvärr är svenska inte ett av dessa språk ännu. Därför måste du som svenskare använda programmet på engelska, vilket för vissa kan göra det komplicerat. Lyckligtvis är introduktionen mycket hjälpsam, och alla borde därför kunna delta.

Alternativ

DAEMON Tools Lite är inte den enda upplagan som utvecklarna bakom. Du kan också titta på DAEMON Tools Pro och DAEMON Tools Ultra. Du hittar dem på utvecklarens webbplatse .

Om du vill titta på de många Alternativa program som vi gör tillgängliga på den här sidan kan du hitta hela valet genom att klicka här.

Tillgänglighet

DAEMON Verktyg Lite är utformat för att skapa virtuella hårddiskar på datorer som körs på ett Windows-operativsystem. Om du till exempel är en Mac eller Linux-användare måste du hitta Alternativa program.

Slutsats

DAEMON Tools Lite är en bra applikation för dem som vill spela ISO-filer på din dator men som inte har en CD / DVD-enhet. Programmet skapar virtuella hårddiskar som du kan spela igenom dina CD- och DVD-filer, vilket löser ett problem som många har idag, där hårddiskar har tagits bort eller ersatts i nyare bärbara modeller. Dessutom är de virtuella enheterna snabbare än det fysiska, samtidigt som de använder mindre av datorns energi. Programmet är gratis att ladda ner och därför kan du fritt prova det utan några kostnader eller konsekvenser. När du laddar ner programmet kan du välja mellan den fria versionen av programmet och en betald version av programmet. Den betalda versionen av DAEMON Tools Lite innehåller ett antal extrafunktioner som är värda att ta en titt på. Dessutom innehåller den betalda versionen inte några annonser, vilket man finner i den fria upplagan. Det är därför upp till dig att ta reda på och bestämma vilken version av programmet du behöver.

Download DAEMON Tools Lite 11.2
Screenshots
Detaljerad information om DAEMON Tools Lite
Typ:
Freeware


Producent:
Disc Soft FZE LLC

Inkom datum:
06-05-2008
Plattform:
Windows

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
28-04-2023
0