Program » Företag » Presentation

Horizon Workrooms last ned
5 0 6315  

Horizon Workrooms - ladda ner facebooks nya mötesprogram

Var en av de första som får använda Facebooks nya verktyg för möten som blandar verklighet med ett onlineuniversum. Att använda Virtual Reality, tack vare Facebooks Oculus Quest 2, gör det möjligt för dig och ditt företag att hålla möten, även när människor inte kan dyka upp fysiskt på jobbet. Naturligtvis kan man också använda programmet för att hålla möten med människor på andra sidan planeten om man har ett globalt heltäckande företag.

* Obs: Horizon Workrooms är gratis att ladda ner och använda, men kräver att du köper en Oculus Quest 2 , eller att du känner någon som har en sådan enhet som kan ge en mötesinbjudan.

Introduktion till Oculus-systemet och vad du kan använda det till

Oculus är kategorinamnet för en serie glasögon och kontrollenheter som både kan ta dig in i en annan värld, samt blanda verklighet och fantasi. Glasögonen monteras upp och ner och sedan kan du ladda ner applikationer och spel till VR-glasögonen genom webbappen, eller Oculus Remote Desktop Companion App för Android och iPhone.

I dina händer har du två mugghållarliknande kontroller, som gör aktiv handspårning, så att du kan använda dina händer, eller material i händerna, i den digitala världen, precis som du skulle göra i verkligheten.

Hur kommer du igång med att prova de nya Horizon Workrooms?

På nedladdningslänken längst ner på sidan hänvisar vi till Oculus hemsida där du kan registrera dig för att använda programmet. Dessutom kan du ladda ner den aktuella versionen direkt från Oculus Digital Store.

Om du (eller någon du känner) har en Oculus Quest 2, då kan du installera och använda programmet och få en länk som du kan skicka till dina kollegor så att de kan delta i mötet också. Om de dessutom har en Oculus kan totalt 16 personer delta i världen med sin egen avatar som skapats själv.

Om de inte har en Oculus kan de fortfarande delta i mötet, dock i den vanliga videomötesversionen, precis som du känner det från Zoom och Teams. Om du väljer den här versionen kan du ha upp till 50 personer i mötet samtidigt.

Realistiskt ljudsvar som efterliknar verkligheten med Spatial Audio

Horizon Workrooms kommer med ett helt integrerat ljudsystem som får dig att känna att du sitter med dina teammedlemmar, även när du sitter många tusen kilometer från varandra.

Spatial audio har blivit en stor vurm för många företag; Apple har också nyligen implementerat denna funktion i några av sina produkter. Spatial Audio skapar ett utrymme mellan dina högtalare så att ljudet kan komma från många olika håll, istället för att riktas direkt mot dig. På så sätt simuleras samtal mellan människor på olika platser i rymden, precis som det skulle ske i verkligheten.

 

BYOD: Ta med dig ditt eget skrivbord i den digitala världen

"Bring Your Own Desk" är rubriken på Oculus hemsida. Tanken är att med de två kontrollerna du får kan du läsa och mäta ditt skrivbord, så att det fysiska skrivbordsutrymmet framför dig ryms i den digitala världen.

Kan alltsådu använder också ditt tangentbord eller din bärbara dator i mötena direkt så att den ligger framför dig inne i mötet så att du kan skriva på den utan att tas ut ur den digitala världen. Med andra ord blandas verkligheten och den virtuella världen ihop, vilket alltid har varit den ultimata idén.

 

Slutsats

Vi rekommenderar definitivt alla att prova det här mötesprogrammet om de har en Oculus Quest 2. Programmet har en mängd spännande funktioner som både kan bidra till att öka produktiviteten och samarbetet, samt sociala funktioner som hjälper till att simulera ett riktigt konferensrum.

Med rit- och anteckningsmöjligheter kan du och ditt team samarbeta kring viktiga ämnen, och dessutom dela era skärmar på den digitala skärmväggen som fyller hela ena väggen i mötesrummet, så att alla kan se vad det pratas om. Det gör också att du inte behöver oroa dig för att behöva installera andra program, som Teamviewer, eftersom alla kan få tillgång till en stor, delad datorskärm som går att dela, skriva och rita på.

Download Horizon Workrooms Beta
Se Horizon Workrooms på video :
Screenshots
Detaljerad information om Horizon Workrooms
Typ:
Freeware


Producent:
Oculus (Facebook)

Inkom datum:
25-10-2021
Plattform:
Windows, Oculus Quest 2

Storlek:
879 Mb

Uppdaterad datum:
26-10-2021
0