Program » Underhållning » Vetenskap

GeoGebra (svenska) last ned
5 0 4704  

Här kan du ladda ner GeoGebra, vilket är en gratis bit av matteprogramvara som låter dig lära och lära dig inom ämnet.

GeoGebra-programmet är en matematisk mjukvara som ger dig en hel del verktyg för att lösa matematiska problem. Programmet ger dig verktyg inom aritmetik, geometri, algebra och kalkyl, vilket kan vara till stor hjälp i både enkla och svåra problem.

Om du klickar på listrutan "Matematiska appar" ser du alternativen. Där hittar du en grafisk kalkylator, CAS, geometri, 3D-graf, kalkylblad, sannolikhetsberäknare och en examen-app som används i skolor när programmet ingår i en tentamen.

Brett utbud av verktyg

Varje app innehåller många verktyg som du fritt kan utforska. När du klickar på ett verktyg visas en rullgardinsmeny där verktygets alternativ presenteras.

När du bläddrar nedåt mellan de olika alternativen ser du en grå ruta med verktygsinformation längst ner på skärmen.

Gör 3D-grafer

Programmet ger dig möjlighet att lösa komplicerade problem, men det betyder inte att du inte kan använda det för att lösa enkla matematiker.

Programmet har dock utvecklats med fokus på att ge hjälp till studenter och andra som möter mer komplicerade problem. Därför hittar du till exempel 3D-grafen, som kan vara lite svår att komma igång utan hjälp.

Ease

GeoGebras utvecklare är också medvetna om att programmet kan verka lite komplicerat vid första anblicken, vilket är exakt varför du hittar mycket hjälp i programmet. Den grå rutan som visas när du håller musen över ett verktyg innehåller också ett stort frågetecken som du kan klicka på. Om du klickar på detta visas ett fönster med hjälp av det valda verktyget. Programmet är naturligtvis på svenska, så vi kan alla delta.

Slutsats

GeoGebra är ett bra program för att lösa matematiska problem. Det innehåller många spännande verktyg och möjligheter som du kan utforska gratis. Det är på svenska och kan vara en stor hjälp för specialstudenter.

Download GeoGebra (svenska) 6.0.355
Se GeoGebra (svenska) på video :
Screenshots
Detaljerad information om GeoGebra (svenska)
Typ:
Freeware


Producent:
geogebra.org

Inkom datum:
30-11--0001
Plattform:
Windows

Storlek:
55.9 Mb

Uppdaterad datum:
18-10-2019
0