Program » Datasäkerhet » Antivirus

Avira Free Antivirus last ned
5 0 440  

Här kan du ladda ner Avira Free Antivirus gratis. Det är ett helt gratis antivirusprogram som kan hantera de flesta.

Alla datoranvändare måste se till att deras operativsystem Skyddas mot eventuella säkerhetshot, men det kan vara ganska ofattbart att hitta en som passar dina behov. Det är inte heller meningsfullt att det finns så många olika säkerhetsprogram att välja mellan. Avira Free Antivirus är ett gratis alternativ som vi kommer att undersöka.

Otroligt populär

Avira Free Antivirus har funnits i många år men har lyckats behålla ganska hög popularitet. Det kan bero på att Avira är en välkänd utvecklare som ger användarna förtroende och förtroende när de väljer antivirusprogram. Detta är utan tvekan Aviras fördel, men absolut inte den enda anledningen. Även om Avira Free Antivirus har funnits i många år har Avira också tagit hand om att hålla sina säkerhetsprogram uppdaterade. Frekventa uppdateringar är en nödvändighet för all programvara, men speciellt för ett säkerhetsprogram. Nya säkerhetshot hotas kontinuerligt och utvecklare måste vara beredda att hantera dem. Det betyder också att erfarenhet är ett nyckelord, och när det gäller säkerhet och erfarenhet har Avira gott om det.

Avira som utvecklare

Avira grundades 1986 i Tettnang, Tyskland. Avira har över 500 anställda, varav alla finns för att se till att du är Skyddad mot eventuella säkerhetshot. Som utvecklare har Avira alltid haft en relativt hög popularitet, och det visade sig vara 2012 när utvecklaren avrundade 100 miljoner kunder. Anledningen till populariteten beror på att Avira har ett gott rykte för att utveckla välutvecklad programvara och därefter se till att de håller dem uppdaterade i form av frekventa uppdateringar. Det ger konsumenten ett försök när du kan ladda ner en av Aviras programvara och vill ändå inte avinstallera flera år senare.

Skydd

Avira Free Antivirus ser till att ditt operativsystem är Skyddat mot antivirus och, så långt det är möjligt, inte hindrar din dagliga datoranvändning. Det tar ganska lång tid att ladda ner programmet, och installationen är också relativt snabb - båda beror dock på din internethastighet. Efter installationen kommer du att hälsas med ett tydligt gränssnitt där du också hittar de olika funktionerna som finns tillgängliga.

Som framgår ovan finns det ett antal olika funktioner att spela med. Tillsammans garanterar de säkerheten åt dig och din dator. Men alla funktioner är inte installerade, och du måste göra det manuellt. Vi anser att detta är en fördel eftersom du inte riskerar att installera många funktioner som du inte vill ha. Endast antivirusSkyddsåtgärderna som installeras från början krävs.

Scanning

Skanna processen i Avira Free Antivirus heter Luke Filewalker (haha!) Och är en relativt snabb process. Hastigheten är dock alltid beroende av hur mycket du har installerat på datorn och datorns komponenter.

Som vi kan se ovan är skanningsprocessen djup, snabb och lätt att följa. Vi har upplevt säkerhetsprogram som har tagit åldrar när de skannade datorn, men Avira Free Antivirus var snabb. Efter din skanning får du en rapport som visar vilka hot som hittats - eller inte hittades. Rapporten är tydlig och ger en lätt inblick i vad programmet har gjort.

Ytterligare funktioner

Avira Free Antivirus är inte bara ett säkerhetsprogram, utan ett säkerhets- och optimeringsprogram. Programmet har några extrafunktioner, som vi ser lite närmare på.

Programvaruuppdatering: Den här funktionen hjälper dig att hålla din programvara uppdaterad och är inte begränsad till Avira- programvaran. Den här funktionen säkerställer att all programvara är uppdaterad.

Lösenordshanterare: En användarvänlig funktion som hjälper dig att komma ihåg alla dina lösenord. En extremt användbar funktion om du använder flera olika lösenord.

Phantom VPN: Med VPN-funktionen kan du anonymt surfa på internet. En VPN är en mellanhand mellan din lokala IP-adress och din Internetleverantör, vilket i grunden betyder,att det är omöjligt för obehöriga att följa vad du gör på internet.

Systemhastighet: Den här funktionen är en optimeringsfunktion som hjälper till att förbättra datorns hastighet och kan samtidigt frigöra minne.

Säker Shopping: Ger dig säkerhet och privat online shopping med några rabatter.

Hemvakt: Tänk på att det inte finns någon obehörig person som ansluter till ditt hemnätverk

Sekretess Pal: Ger dig nya alternativ för att omdirigera dina Windows-sekretessinställningar, vilket ger en säkrare online sekretess.

Som nämnts ovan installeras inte de extra funktionerna tillsammans med installationen av Avira Free Antivirus. För att installera dem, tryck helt enkelt på Installera på den funktion som du vill installera och använda.

Som ovan sett är installationen av funktionerna ganska smärtfri. Det tar bara ett klick, och installationen är relativt snabb.  

Paketlösningen

Avira Free Antivirus håller dig säker från alla former av virus, skadlig kod, ransomware och andra säkerhetshot. De många extra tilläggen kan laddas ner gratis för att komplettera ditt säkerhetsprogram vidare.

Avira har emellertid också utvecklat en mer komplett paket säkerhetslösning som heter Avira Free Security Suite. När du installerar Avira Free Security Suite får du alla extrainstallationer förinstallerade, så du behöver inte manuellt installera dem. Det är en bra idé om du föredrar den rika paketlösningen som Security Suite - eller den enkla lösningen, som är Avira Free Antivirus.

System och varianter

Det är Windows-versionen av Avira Free Antivirus, som du kan ladda ner gratis här. Programmet är också tillgängligt för Mac, och du kan hitta den här versionen här.

Din smartphone kan också få Avira Free Antivirus gratis. Du hittar Android-versionen här och iPhone-versionen här.

Slutsats

Avira Free Antivirus är ett lättviktigt och konkurrenskraftigt säkerhetsprogram som kommer att paketera de flesta operativsystem. Apropos operativsystem, Avira har utvecklat ett antal olika systemvarianter, så alla kan gå med och det är bara ett stort plus.

Avira Free Antivirus påminner dig om liknande säkerhetsprogram, men är unikt när det gäller funktioner och den stora fördelen är att programmet är gratis. Dessutom har programmet en enkel design som gör användarvänligheten toppen.

Vi ger därför Avira Free Antivirus en varm rekommendation till er som saknar ett starkt säkerhetsprogram.

Download Avira Free Antivirus
Screenshots
Detaljerad information om Avira Free Antivirus
Typ:
Freeware


Producent:
Avira GmbH

Inkom datum:
01-05-2007
Plattform:
Windows, Mac OS, iOS, Android

Storlek:
5.16 Mb

Uppdaterad datum:
10-01-2019
0