Program » Tweaks » Defragmentering

Auslogics Disk Defrag last ned
5 0 1704  

Disk fragmentering leder till ett långsammare dator. Auslogics Disk Defrag hjälper dig att få fart på datorn igen.

Har du någonsin sett en fil som ett Word-dokument på din dator börjar öppna långsammare? Eller ett spel som inte laddas så fort som det brukade göra? Detta är ett typiskt problem för datorer med operativsystem som Windows XP utan SSD, och detta beror på diskfragmentering (fragmentering).

Det går att defragmentera sina systemfiler med ett program som Auslogics Disk Defrag. Genom att kontinuerligt använda ett sådant program kan du förhindra att filer släpps avsevärt.

Vad är fragmentering och varför ska en defragmentera?

Vi är vana vid att öppna filer på vår dator i tanken att det är som att öppna en bok där du bara bläddrar igenom sidorna. Men filer på datorer lagras på ett annat sätt. Här skulle det motsvara alla sidor du behöver spridda runt i ditt vardagsrum, och du måste hitta dem individuellt för att läsa dem i rätt ordning.

När du hämtar och tar bort filer på sitt system kommer det att öka fragmenteringen och filer kan ta längre tid och längre att öppna. Med ett program som Auslogics Disk Defrag defragmenteras dessa filer. Det betyder att de spridda filerna försöker monteras. Och för att göra detta måste man flytta runt andra filer för att göra plats så att de kan vara så nära som möjligt.

Ju närmare de olika filerna är, desto snabbare du kan öppna ditt spel eller Word-dokument, och ju längre ifrån varandra är desto mer tid tar det.

Det finns många defragmenteringsprogram på marknaden, för det mesta eftersom det finns många som äger en äldre kaliberdator. Många av dessa program är ofta långsamma, och det beror på hur de rör sig med filer. De mest effektiva och perfekta programmen rör sig så lite som möjligt på filer, just för att de som flyttar måste ha ett nytt utrymme i närheten av varandra.

Auslogics Disk Defrag är ett sådant program som med precision hos en kirurg alltid gör det säkert att placera saker på rätt ställe.

Få nytt liv i din gamla dator

Idag med moderna datorer är det inte längre nödvändigt att defragmentera sin dator. Detta beror på att nya datorer vanligtvis har en inbyggd SSD som mycket mer håller reda på filer när de raderas eller skapas. Här kan defragmentering vara direkt skadlig.

Men om du är en person utan SSD, är det en bra idé att defragmentera minst en gång i månaden. På detta sätt ser du till att du inte upplever förseningar när du öppnar en fil eller ett spel och ökar systemets prestanda väsentligt.

Modest SSD-kompatibilitet

Lite unik för Auslogics Disk Defrag är dess förmåga att defragmentera SSD-lagringssystem. Man kan sluta stå i den sällsynta situationen där detta borde vara relevant, och då är det väldigt trevligt att ha ett program som kan hantera uppgiften.

Som jag sa tidigare skulle det nästan aldrig vara nödvändigt och det rekommenderas inte att du gör det om du inte är helt säker på vad du gör. Kolla in dina datorspecifikationer och ta reda på om det har en SSD i första hand.

Enkel och direkt design

Ett defragmenteringsprogram som Auslogics Disk Defrag behöver egentligen ingen form av överflöd och fina gränssnitt för att fungera. Du kommer inte spendera mycket tid med programmet annat än den månad du måste defragmentera.

Användargränssnittet består av en handfull sektioner som låter dig följa processen med vad programmet gör. Om du är en riktig comkuddehark är det också möjligt att vifta med några avancerade inställningar för att defragmentera ner till sina egna specifika specifikationer.

Dessutom finns det också en hjälpmanual om du tvivlar på något. Hjälp är alltid tillgänglig när det gäller den typen av program.

Alternativ programvara

Det finns en hel del annan mjukvara ute på marknaden av den här sorten du kan kasta in. Ett bra exempel är Defraggler, vilket gör exakt vad namnet avser: defragmenteringsfiler. Defraggles kan laddas ner gratis här.

Slutsats

Auslogics Disk Defrag är ett solidt val när det gäller att defragmentera hårddisken. Med programmet kan man uppnå stora systemförbättringar. Det är också möjligt att investera i disk defragment pro version av programmet om du vill spendera pengar på det. Gratis eller inte, det är ett program som toppar listan över defragmenteringsprogram. Det kan endast rekommenderas.

Download Auslogics Disk Defrag
Screenshots
Detaljerad information om Auslogics Disk Defrag
Typ:
Freeware


Producent:
AusLogics

Inkom datum:
16-08-2009
Plattform:
Windows

Storlek:
7.7 Mb

Uppdaterad datum:
12-08-2019
0