Program » Datasäkerhet » Säkerhetspaket

Zemana Antimalware last ned
5 0 6146  

Ladda ner det fantastiska säkerhetsprogrammet Zemana Antimalware gratis här.

Det är oerhört viktigt att din dator har ett trovärdigt säkerhetsprogram installerat, och Zemana Antimalware är ett bra bud.

Zemana Antimwalere har tidigare kostat lite pengar, men har nyligen gjort en fri upplaga, så alla kan, oavsett ekonomisk situation, få solid säkerhet på sin dator. Fria säkerhetsprogram är vanligtvis ganska populära hos oss, och vi undersöker nedan huruvida Zemana Antimalware-friupplagan kan konkurrera med de många andra säkerhetsprogrammen.

De viktigaste funktionerna

Naturligtvis är ett av de grundläggande funktionerna i ett säkerhetsprogram att kunna hitta och ta bort eventuella hot.

Zemana Antimalware kan snabbt skanna din dator och efter skanningen får du en tydlig överblick över vad programmet kan ha funnit av hot. Om Zemana Antimalware hittar hot, kommer programmet att ta bort dem omedelbart. Truslen placeras i karantänfliken, där du kan få en överblick över vad programmet faktiskt har tagit bort.

Anledningen till att Zemana Antimalware inte helt tar bort de möjliga hoten är att det kan finnas enskilda fall där programmet har missbedömts. Till exempel. Om du har ett program installerat som inte kan identifieras i Zemana Antimalware databas kan du riskera att det tas bort. Med fliken Karantän kan du återställa filen så att du är säker på att filen inte är skadlig. Det kan också vara en fördel att markera filen så säker, eftersom det säkerställer att Zemana Antimalware inte lägger den i karantän igen.

Om du har förut kännedom om ett installerat program som är känt att det är felbedömt, kan du vitlista det.

Under whitelist- fliken kan du lägga till program som Zemana Anti Malware inte ens kan skanna eller hantera. Vi rekommenderar bara att göra detta om hundra procent är säker på att programmet i fråga inte utgör ett hot mot ens system. Det är också här att du hittar de program som du tidigare har återhämtat från karantän.

Välutvecklade funktioner

Att nämna de enskilda funktionerna gör oss inte nödvändigtvis klokare, och därför måste vi undersöka hur väl utvecklade de är. Säkerhetssökningen genom Zemana Antimalware är inte att klaga på. Programmet kan snabbt krypa igenom hela hårddisken och stör inte själv när det finns hot. Karantän verkar också förnuftigt. Det är en funktion som vi tidigare har sett med liknande program, men möjligheten att återställa enskilda filer är en välkommen bonus.

Whitelistfunktionen fungerar också oklanderligt. Whitelist-alternativet är en extra funktion, men en extra funktion som är ganska användbar. Den sista funktionen är reportern, som namnet antyder, så här får du en översyn av vad programmet har gjort.

Den här funktionen bidrar omedelbart till ökad användarvänlighet, men är fortfarande en välkommen funktion, eftersom den inte kan förlora koll på din säkerhet.

Varför är det viktigt att ha ett säkerhetsprogram?

Ett säkerhetsprogram är absolut nödvändigt för de flesta system. Om du inte har ett säkerhetsprogram för din dator, är det lite som att köra bil utan säkerhetsbälte. Kanske kan du komma undan med det, men om olyckan händer - då kan det få katastrofala konsekvenser.

Förvärvet av ett säkerhetsprogram handlar också lika enkelt som att klicka på bilbältet. Med oss har vi en mängd olika säkerhetsprogram för alla tänkbara operativsystem, och det finns därför ingen ursäkt för att inte förvärva en.

Om du har Windows 10 som operativsystem har du redan grundläggande säkerhetsfunktioner installerade, men det rekommenderas fortfarande att utöka säkerheten med ett säkerhetsprogram som Zemana Antimalware.

Helt gratis

Som vi nämnde i introduktionen är Zemana Antimalware helt gratis att ladda ner och använda. Det finns inga dolda kostnader i form av begränsad funktionalitet eller liknande. Emellertid är Zemana Antimalware långt ifrån den enda fria sakenprogram, och i allmänhet bör du alltid vara lite försiktig med gratisprogram, eftersom de inte alltid är välutvecklade. Emellertid skiljer sig Zemana Antimalware lite från de andra, så det här programmet kostar ursprungligen lite pengar för att få händerna på, men från och med nu är det helt gratis. Det innebär att du får ett program som är perfekt utvecklat precis för att det ursprungligen skulle säljas.

Framtida uppdateringar

Det är oerhört viktigt att ett säkerhetsprogram får regelbundna uppdateringar eftersom ett säkerhetsprogram snabbt blir irrelevant om det inte har uppdaterat sin databas, så det kan inte fånga de senaste hoten. Zemana Antimalware är känt för att ha frekventa uppdateringar, vilket innebär att du kan dra nytta av programmet och vänja dig, eftersom det troligtvis alltid kommer att vara ett bra val i säkerhetsapplikationer.

Design och användarvänlig

Zemana Antimalware har en relativt enkel design, men den enkla designen erbjuder stor klarhet, vilket i slutändan bidrar till utmärkt användarvänlighet. Programmet består främst av blå och vita färger - två färger som spelar perfekt tillsammans. Om programmet upptäcker något som kräver din uppmärksamhet, ändra de blå färgerna till rött som en indikation på fara. Den enkla designen gör programmet klart, även om du inte har den stora tekniska erfarenheten. Tyvärr har programmet inte utvecklats på svenska men vi hoppas att det kommer att komma inom en snar framtid.

Slutsats

Vi var mycket glada att se om Zemana Antimalware-friupplagan var lika välutvecklad som köpversionen, och vi måste dra Slutsatsen. Zemana Antimalware är övergripande ett bra säkerhetsprogram, oavsett hur erfarenhet av teknik. Alla funktioner och knappar är indelade i flikar som är ganska tydliga att navigera genom. Med en så enkel design skulle det inte ta lång tid att utveckla en svensk översättning, och vi hoppas därför att Zemana i framtiden kommer att ge oss detta.

Om du letar efter ett välutvecklat säkerhetsprogram som även är helt gratis att ladda ner och använda, leta inte längre. Programmet är här och det heter Zemana Antimalware.

Download Zemana Antimalware 3.1.0
Screenshots
Detaljerad information om Zemana Antimalware
Typ:
Freeware


Producent:
Zemana

Inkom datum:
20-03-2019
Plattform:
Windows

Storlek:
39.4 Mb

Uppdaterad datum:
11-04-2019
0