Program » Multimedia » Mediaspelare

Winamp last ned
5 0 257  

Ladda ner världens mest kända mp3-spelare Winamp gratis här

Winamp är en spelare för MP3-filer som kan göra någonting, och är en av de mest använda ljudspelarna som finns på marknaden. Winamp är ett brett och mycket funktionellt program där du kan hitta allt du behöver i en ljudspelare. Här kan du spela nästan vilken mediefil som helst, oavsett om det är musik eller film. Winamp har en inbyggd visualiserare som följer musiken som du kan titta på medan musiken spelar.

Genom det här programmet är det möjligt att skapa olika spellistor och sedan spara dem. Med Winamp har du också gott om möjligheter att rippa CD-skivor och bränna CD-skivor. Winamp kan även visa Internet-TV samt spela nätradio. Genom det inbyggda mediebiblioteket kan du också hålla reda på din musik.
Här kan du också se hur mycket de olika låtarna har spelats, precis som du också kan se din egen bedömning av mediefilerna.

Personliga preferenser


Winamp gör det enkelt för dig att anpassa allt just för dina personliga preferenser. I Winamp bestämmer du hur du tittar och lyssnar, liksom hur musiken, videon, olika podcaster och internetradio kommer att styras. Med andra ord är Winamp för dig som användare som gillar att anpassa saker enligt sina egna preferenser, spel och inte minst tweak. Dessutom finns det många tillägg, olika skinn och tjänster som du kan lägga till i din egen Winamp, så att du kan lägga till din egen personliga touch till dess design.


Det kan inte vara bakom någon som Winamp är en av de mest nedladdade mediaspelarna sedan 1990-talet.

Programhistorik

Winamp själv är ganska retro. Det finns något nostalgiskt om att använda Winamp som det kom på marknaden på 90-talet. Även om Winamp har följt över tiden och har blivit mycket modernare i sitt uttryck, finns det något mysigt om ett program som kan få en känsla dras tjugo år tillbaka i tiden. Winamp är en mediespelare för Windows, Mac OS och Android. Programmet är ursprungligen utvecklat av Justin Frankel och Dmitry Boldyrev och deras företag Nullsoft. Programmet släpptes först av Justin Frankel 1997 och i mitten av 2000-talet var det förmodligen den mest använda spelaren.

På bara ett år växte Winamps antal användare enormt: från 33 miljoner användare i februari 2005 till över 57 miljoner användare i mitten av september 2006. Winamp kommer både i en fri och en pro-version. Pro-utgåvan kostar ungefär 19,95 dollar, vilket är ungefär 19,95 dollar. 100 kr.
Winamp har också sin egen maskot: Lama Mike. Winamp har blivit känt för den gyllene frasen: "Det piskar verkligen Lamaas röv!" Så du kan veta Winamp att det är lama.

Winamp stöder OS OS och stöder de flesta multimediefiler.

Winamp har ett brett utbud av multimediaformat som stöds. Winamp stöder också t.ex. Windows XP, Vista 7 och 8, 10. Dessutom har Winamp plug-in och skidstöd som också delvis stöds av XMMS. XMMS är ett klonat alternativ till Unix-liknande system som det populära systemet Linux. När du använder kapacitetslager, till exempel Win, kan Winamp även köras på unix-liknande system.

Alternativa ljudspelare

Det är alltid en bra idé att vara hänsynsfull och undersöka marknaden för att hitta rätt produkt som är anpassad till dina behov. Detsamma bör också göras när man tittar på olika program för datorn. Självklart är Winamp inte den enda aktören på marknaden. Som ett alternativ till Winamp kan du Tänk på följande spelare: VLC Media Player och Spotify.


VLC Media Player påminner om Winamp på många sätt. VLC Media Player är en öppen källspelare. Den stöder många plattformar och kan spela många multimediafiler som DVD, CD, VCS, MPEG, DIVX, MP3, WMA, WAV och FLV, för att bara nämna några exempel. VLC Media Player kan också visa textning på dina filmer, såväl som inbyggda olika funktioner som gör att du kan anpassa varje spel efter behov. Och bäst av allt är det gratis. VLC Media Player kan laddas ner för allt från Mac och Linux till Solaris.


Ett mer modernt exempel kommer i form av spelarenSpotify. Spotify är en modern musik tjänst där du kan få tillgång till musik från hela världen gratis eller för en liten mängd per månad. Det bra med Spotify är att du kan sitta inne i programmet och lyssna på bara den musik du vill ha, eftersom du inte behöver ladda ner olika musikfiler på din dator (även om du självklart kan ladda ner musik genom Spotify). Spotify har ett brett utbud av artister och sånger, och kvaliteten är topp. På Spotify kan du också läsa om de olika musikerna, få inspiration för ny musik och så mycket mer. Spotify är idag en av de mest använda musiktjänsterna.


Om du vill överväga din ljudspelare mer noggrant, klicka här för att läsa mer om dina alternativ.

Slutsats

Winamps namn i sig ger en känsla av kvalitet, och med sin retro atmosfär får du en känsla av nostalgi som du inte kan uppleva med andra liknande program. Winamp är en bra spelare som ger dig stora möjligheter att spela musik och video. Likaså fungerar Winamp bra för både rippning och bränning av CD-skivor, och kan också vara din nya bästa vän när det gäller att spela Internet-TV eller radio. Winamp ger dig många möjligheter på ett ganska okomplicerat sätt, samtidigt som det är möjligt att anpassa spelet så att det passar dina önskemål, förväntningar och framför allt dina behov.


Sist men inte minst, Winamp ger dig en nostalgisk resa till 90-talet och en enklare tid.
Om du inte redan har provat Winamp, kan du få den bästa presentationen av programmet genom att ladda ner och testa programmet själv. Winamp är ett bra och gratis multimediaprogram som kan varmt rekommenderas.

Download Winamp 5.666.3516

Note:

http://www.winamp.com/

Screenshots
Detaljerad information om Winamp
Typ:
Freeware


Producent:
Nullsoft

Inkom datum:
09-01-2007
Plattform:
Windows

Storlek:
16.4 Mb

Uppdaterad datum:
03-01-2019
0