Program » Multimedia » Mediaspelare

Winamp last ned
5 0 257  

Ladda ner världens mest kända mp3-spelare Winamp gratis här

Winamp är en spelare för mp3-filer, vilket är lite av allt, och är en av de mest använda ljudspelarna, som ska köpas på marknaden. Winamp är ett brett och mycket funktionellt program där du kan hitta allt du behöver i en ljudspelare. Här kan du spela nästan alla mediefiler, oavsett om det är musik eller film. Winamp har en inbyggd visualiserare som följer musiken som du kan titta på medan musiken spelar.

Genom detta program är det möjligt att skapa olika spellistor och sedan spara dem. Med Winamp har du också möjlighet att rippa CD-skivor och bränna CD-skivor. Winamp kan också visa Internet-TV och spela online-radio. I hela det inbyggda mediebiblioteket kan du också hålla reda på din musik.
Här kan du också se hur mycket de olika låtarna har spelats, precis som du också kan se ditt eget betyg av mediefilerna.
Winamp gör det enkelt för dig att anpassa allt som passar dina personliga preferenser. I Winamp bestämmer du hur du ska titta och lyssna och hur man styr musik, video, olika podcaster och internetradio. Winamp är med andra ord sagt till dig som en användare som gillar att anpassa saker enligt sina egna preferenser, läkare och inte minst tweake. Dessutom finns det många tillägg, olika skinn och tjänster som du kan lägga till i din egen Winamp, så att du kan lägga din egen personliga touch på designen.


Det är knappast någon som Winamp är en av de mest nedladdade mediespelarna sedan 1990-talet.

Programhistorik

Winamp själv är ganska retro. Det finns något nostalgiskt om att använda Winamp som det kom till marknaden på 90-talet. Även om Winamp har följt över tiden och har blivit mycket modernare i sitt uttryck, finns det något trevligt om ett program som kan göra en känsla tagen 20 år tillbaka i tid. Winamp är en mediespelare för Windows, Mac OS och Android. Programmet var ursprungligen utvecklat av Justin Frankel och Dmitry Boldyrev samt deras företag Nullsoft. Programmet släpptes först av Justin Frankel 1997 och var förmodligen den mest använda spelaren i mitten av 2000-talet. På bara ett år växte Winamps antal användare enormt: från 33 miljoner användare i februari 2005 till över 57 miljoner användare i mitten av september 2006. Winamp kommer både i en fri och en pro-version. Pro Edition kostar runt 19,95 dollar, vilket motsvarar ca. 100 svenska kronor.
Winamp har också sin egen maskot: Lama Mike. Winamp har blivit känt för den gyllene meningen: "Det piskar verkligen Lamaas röv!". Du kan då veta Winamp att det är den med lamellen.

Winamp stöder operativsystemet OS och stöder de flesta multimediefiler.

Winamp har ett brett utbud av multimediaformat som stöds. Winamp stöder också Windows XP, Vista 7 och 8, 10. Dessutom har Winamp plugin och skins stöd, vilket också delvis stöds av XMMS. XMMS är ett klonat alternativ till Unix-liknande system som det populära Linux-systemet. Med hjälp av kapacitetsskikt, som Winamp, kan Winamp även köras på unix-liknande system.

Alternativa ljudspelare

Det är alltid en bra idé att vara omtänksam och undersöka marknaden för att hitta rätt produkt som skräddarsys efter dina behov. Detsamma bör göras när man tittar på olika program för datorn. Winamp är givetvis inte den enda aktören på marknaden. Som ett alternativ till Winamp kan du Tänk på följande spelare: VLC Media Player och Spotify.
VLC Media Player påminner på många sätt av Winamp. VLC Media Player är en så kallad open source multimedia spelare. Den stöder många plattformar och kan spela många multimediafiler som DVD, CD, VCS, MPEG, DIVX, MP3, WMA, WAV och FLV, bara för att nämna några exempel. VLC Media Player kan även visa undertexter på dina filmer, liksom att integrera olika funktioner som gör att du kan anpassa varje uppspelning efter behov. Och det bästa av allt: det är gratis. VLC Media Player kan laddas ner till allt från Mac och Linux till Solaris.
Ett mer modernt exempel kommer i form av Spotify- spelaren. Spotify är en modern musik tjänst, gratis eller för en liten mängd per månad, kan få tillgång till musik från hela världen. Det bra med Spotify är att du kan sitta inne i programmet och lyssna på bara den musik du vill ha, eftersom du inte behöver ladda ner olika musikfiler på din dator (även om du självklart kan ladda ner musik genom Spotify). Spotify har ett brett utbud av artister och låtar, och kvaliteten är topp. På Spotify kan du också läsa om de olika musikerna, få inspiration för ny musik och mer. Idag är Spotify en av de mest använda musiktjänsterna.
Om du vill överväga din ljudspelare mer noggrant, klicka här för att läsa mer om dina alternativ.

Slutsats

Winamps namn ger sig en känsla av kvalitet, och med sin retro atmosfär får du en känsla av nostalgi, som du inte kan uppleva genom att använda andra liknande program. Winamp är en bra spelare som ger dig stora möjligheter att spela musik och video. Likaså fungerar Winamp bra för både rippning och bränning av CD-skivor, samt att vara din nya bästa vän när det gäller att spela Internet-TV eller online-radio. Winamp ger dig många alternativ på ett trevligt, okomplicerat sätt, samtidigt som du anpassar uppspelningen för att matcha dina önskemål, förväntningar och framför allt dina behov.
Sist men inte minst, Winamp ger dig en nostalgisk resa till 90-talet och en enklare tid.
Om du inte redan har provat Winamp kan du få bästa presentationen av programmet genom att ladda ner och till och med testa programmet. Winamp är ett fantastiskt och gratis multimediaprogram, vilket rekommenderas starkt.

Download Winamp 5.666.3516

Note:

http://www.winamp.com/

Screenshots
Detaljerad information om Winamp
Typ:
Freeware


Producent:
Nullsoft

Inkom datum:
09-01-2007
Plattform:
Windows

Storlek:
16.4 Mb

Uppdaterad datum:
12-12-2018
0