Program » Internet » Chat

Telegram last ned
5 0 6280  

Ladda ner chattappen Telegram gratis här

Om det är något som många bryr sig om idag är det deras egen integritet. Men samtidigt använder de också applikationer och programvara som samlar in information om dem, och får vanligtvis den läckt ut till en eller annan webbplats.

Särskilt Facebook har drabbats hårt av deras tendens att svälja så mycket information om dig som möjligt. Så kanske är det dags för dig att hitta ett annat program som kan hantera dina chattbehov utan att läcka eller samla in personlig information. Du kan hitta en sådan applikation i Telegram.

Telegram - vad är det?

Telegram är en chattapplikation som Messenger och WhatsApp. Du kan lägga till dina vänner, kollegor eller familjemedlemmar i din kontaktlista om de också har ett konto. Därefter kan du chatta gratis med dem så länge du har data eller Wifi.

Naturligtvis kan du också skapa gruppchattar. Det häftiga är dock att du kan dela dina gruppchattar med länkar så att andra kan gå med när som helst.

Det finns också möjlighet att använda klistermärken, gifs och en massa emojis för att krydda dina meddelanden.

Sekretessfunktioner

Det som skiljer Telegram från så många andra chattprogram är appens fokus på din integritet. Telegram använder end-to-end-kryptering, vilket innebär att ditt meddelande bara kan ses av dig och den som tar emot det. Företaget kan inte se någonting alls.

Du kan också ställa in dina meddelanden till självförstörelse efter några sekunder efter att mottagaren läst det. Då är de snabbt borta, men du har fortfarande kommunicerat vad som är nödvändigt. Du kan också radera meddelanden manuellt för både dig och mottagaren.

Det är också möjligt att begränsa vad folk kan se om ditt konto. Du kan spara ditt telefonnummer, profilbild, text och ändra ditt riktiga namn till något helt annat.

Det enda problemet är att dina konversationer lagras på en privat server. Ingen har tillgång till servern, men den kan naturligtvis hackas. Det finns för dig att komma åt dina chattar och kontakter från andra plattformar och enheter.

Logisk och tydlig design

Telegram är utformat på ett intuitivt och logiskt sätt. Du har tre olika menyer som du använder i appen: Kontakter, chattar och inställningar. Här hittar du vad du har för namn på menyerna.

Kontakter och chattar organiseras i kolumnform, där kontakter sorteras alfabetiskt och chattar efter det senaste meddelandet du har fått eller skickat. Inuti inställningarna kan du ändra saker som andra användare kan se om dig och många andra saker.

När du navigerar i menyerna kan du svepa åt höger eller vänster för att göra det enkelt.

Ytterligare programvara

För att skydda din integritet ännu mer kan du överväga att skaffa en VPN som NordVPN. NordVPN kan skydda och dölja din internetuppkoppling. Detta är särskilt användbart om du ofta använder offentliga nätverk där du riskerar att bli spionerad eller om data läcker ut. Om du vill läsa mer om eller ladda ner NordVPN kan det göras här.

Slutsats

Om integritet är något du vill värna om, så är Telegram något för dig. Appen är byggd direkt för att hålla dina meddelanden mellan dig och dina kontakter hemliga i ett intuitivt och logiskt utformat användargränssnitt. Telegram kan helt klart rekommenderas.

Download Telegram 2.7
Screenshots
Detaljerad information om Telegram
Typ:
Freeware


Producent:
Telegram

Inkom datum:
08-04-2021
Plattform:
Windows, MacOS, Linux, Android, iOS

Storlek:
9 Mb

0