Program » Datasäkerhet » Säkerhetskopiering

SyncToy last ned
4 0 1916  

Med SyncToy kan du enkelt synkronisera mappar mellan olika platser exempelvis din dator och ett usb-minne.

Idag är vår dator ett bra lagringsutrymme för många av våra personliga fall. Det kan till exempel vara bilder från speciella händelser som födelsedagar och bröllop, eller det kan vara anteckningar och uppgifter i samband med skolan och arbetet. Med så många olika filer kan man behöva synkronisera till flera mappar, för att få kontroll eller säkerhetskopiering av alla dess filer och få den monterad på ett ställe.

Med SyncToy, utvecklad av Microsoft, kan detta bli en lätt verklighet. SyncToy sparar dig besväret att manuellt flytta fil genom fil över till samma mapp om och om igen. Det är ett snabbare verktyg som i sista hand säkerställer att din dator har lite mer ordning i sitt stora bibliotek av viktiga fall och vackra stunder.

Synkronisera mappar på bara några ögonblick

Att synkronisera i huvudsak innebär att slå samman flera saker i en. I datormärken görs det ofta för att få en översikt över en stor mängd filer som finns på utspridda platser. Det kan vara väldigt smart om du som student går till provet och vill ha sina anteckningar från olika terminer sammanställda någonstans, så läsning blir lättare.

I SyncToy är processen ganska lätt. Med funktionen "Skapa ny mapppar" väljer du två mappar där du vill ha sitt individuella innehåll sammanslagna. När du har bestämt dig för detta, möter du tre alternativ. Man kan välja "Synkronisera" som kopierar nya och uppdaterade filer mellan båda mapparna. Om du har 2 mappar: mapp 1 och mapp 2, kopieras innehållet från mapp 1 till mapp 2 och vice versa. Du är kvar med två kopior av samma mapp, varav en kan fungera som en säkerhetskopia av dina filer.

Det andra alternativet är "Echo". Echo letar efter ändringar i en mapp jämfört med den andra. På så sätt kan du använda den för att uppdatera dess mappar om du har nya versioner av dess filer samtidigt med de gamla. Så de gamla skrivs bort

Det tredje alternativet är "Bidrag". I huvudsak är funktionen samma som Echo, men det tar inte bort filer.

När en av dessa alternativ har valts börjar SyncToy automatiskt ordna dina valda mappar. När processen är klar lagras SyncToy dessa två mappar som ett par så att du alltid kan synkronisera dem i framtiden när du vill. SyncToy kan också ge dig en "förhandsgranskning" av vad det kommer att göra med de två mapparna. Så här håller du reda på om det tar bort eller flyttar filer som det inte borde göra.

Synkronisera minnesvärda filer från din USB eller telefon

SyncToy är inte bara begränsad till filer fysiskt på din dator. Samtidigt kan programmet också hjälpa dig att flytta filer från eller till en USB-kontakt, din telefon eller andra typer av enheter som du kan ansluta till din dator. Processen sker på exakt samma sätt som nämnts ovan.

Det är smart idag hur många som använder sina telefoner för att ta ögonblicksbilder från bröllop, bekräftelser eller konserter. Telefoner är dock rymdbegränsade och därför kan det vara väldigt trevligt att få viktiga filer överförda till datorn. Med SyncToy är det här en verklighet och det kan inte bli enklare.

Ord i sina filer och bilder lämnar ett avslappnat sinne

Det är nog inte någon överraskning för någon att ett rörigt skrivbord kan vara stressigt och inte kunna hitta de filer du vill använda eftersom de har gått vilse utan säkerhetskopiering är faktiskt hemskt. Därför är det väldigt praktiskt att ha ett verktyg som SyncToy till hands. Om du är flitig att använda SyncToy en gång i taget kan du få ett bra grepp på dina filer och njut av den avslappning som kommer ifrån att veta var allt är när du vill använda det. Om du kan göra livet enklare för dig själv är det svårt att se varför man inte borde.

Det är mycket lättare att använda än du skulle tro

Hittills har många främmande ord och termer nämnts i samband med datoranvändning. Däremot låter SyncToy lite avskräckande, men det här är programmet där man skiner igenom på enunikt sätt. Den unika saken är programmets rena enkelhet. Inte mycket av dig som användare, annat än att du kan hitta två mappar. SyncToy kommer förmodligen att göra resten för dig. Med SyncToy i handen behöver du bara styra verktyget, och i några minuter har du kontroll över alla dina mappar och säkerhetskopior av dina filer.

En åldrande men lättillgänglig design

SyncToy har inte fått uppdateringar sedan 2009 och programmet var också ursprungligen utvecklat för Windows XP; ett äldre operativsystem. Därför är den grafiska avdelningen inte imponerande i förhållande till moderna standarder. Detta bör dock inte minska det faktum att designen fungerar, men gammal men guld.

Det finns inte mycket du behöver bestämma när du använder SyncToy. Det finns även en knapp som du kan trycka från början, och det här är det du vill få tag i: "Skapa ny mapppar". Därefter presenteras de olika synkroniseringsalternativen och vad de gör, så du har ingen tvekan om vad du ska välja i de enskilda fallen.

Alternativ programvara

Om du har försökt SyncToy och varit glad eller missnöjd med det, finns det ett mycket bra alternativ du kan prova. Cobian Backup är ett gratis backupprogram av producent Luis Cobain. Som SyncToy är Cobian Backup ett utmärkt val för säkerhetskopiering av filer. Du kan även ställa in det för att göra det automatiskt efter en tid. Cobian Backup kan laddas ned gratis här.

Slutsats

SyncToy är ett utmärkt verktyg för att hålla reda på dina filer och säkerhetskopiera dem samtidigt. SyncToy gör att du kan slappna av säkert och vara säker på att dina viktiga foton, filer etc. alltid finns tillgängliga.

Det kan också vara en bra idé att komplettera en backup med molntjänster. Genom en molntjänst kan man lagra de mest känsliga dokumenten online. Det innebär att du alltid kan få tag i dem, så att du har en internetanslutning tillgänglig.

Download SyncToy 2.1 (Final)

Note:

SyncToy fungerar med versioner efter Windows Vista.

Se SyncToy på video :
Screenshots
Detaljerad information om SyncToy
Typ:
Freeware


Producent:
Microsoft

Inkom datum:
13-12-2009
Plattform:
Windows Vista

Storlek:
3.629944 Mb

Uppdaterad datum:
27-03-2019
0