Program » Underhållning » Hobby och Fritid

SketchUp last ned
4 0 1710  

Ladda ner det populära och välutvecklade 3D-modelleringsprogrammet SketchUp Free gratis här.

SketchUp Free är ett extremt användarvänligt verktyg som låter dig skapa nästan allt inom arkitekturvärlden. Programmet används av arkitekter runt om i världen och är känt för sina användarvänliga design och enkla navigeringsalternativ. Med SketchUp Free kan du bygga vad du vill, skapa en illustrativ överblick som du kan visa vänner, familj eller kollegor.

SketchUp Free är webbläsarbaserad, vilket innebär att nästan vilken som helst dator kan dra den utan att ta itu med problem.

Alternativ i din webbläsare

Det kräver inga extra plugins för att köra SketchUp Free i din webbläsare. Naturligtvis kräver detta en internetanslutning. När du öppnar programmet måste du välja en mall som hjälper dig att få en översikt över ditt projekt. Därefter kan du enkelt navigera runt de olika verktygen och funktionerna som är väl placerade till höger respektive vänster sida.

Ikonerna för de olika verktygen är välvalda och ger dig en uppfattning om vad de gör. Om du är i tvivel, håll bara musen över och peka sedan på verktyget, vilket ska hjälpa dig att komma på farten.

Det är inte onormalt att vi ser en lite mer detaljerad text när du håller musen över och vi tycker att det är lite synd att vi bara får namnet på funktionen att veta. Men det stannar naturligtvis inte funktionaliteten, och det finns gott om dem. SketchUp Free är lätt att navigera och funktionerna är lätta att använda.

Som ovan sett är det ett spel att skapa enkla saker - liksom de större projekten. Det tar inte lång tid att lära sig hur man använder trickarna. Om du till exempel börjar göra en yta kan du enkelt bygga väggarna efteråt, eftersom du kan ta tag i hörnet och "dra upp".

Textur

SketchUp Free har ett antal olika Texturer som du kan använda fritt. Texturerna är under material. Material är saker som: tegel, glas, speglar, etc.

Ovanstående visar tydligt hur många olika Texturvarianter programmet erbjuder. Den övergripande Texturplaceringen görs med hjälp av färgskopa som fungerar som du vet. Det är naturligtvis också möjligt att göra små förändringar i Texturen om hela ytan inte har samma struktur. Den bästa ideen är dock att skapa fler "lager" eller klippa och måla dem sedan. Detta är betydligt snabbare och ger ett bättre resultat i slutet.

Fri och stolt gåva

Det är SketchUp Free som du hittar längst ner på sidan, men det finns också en installationsversion av programmet - så du är inte tvungen att använda din webbläsare. Installationsversionen heter SketchUp Pro, och kan laddas ner och testas gratis i 30 dagar.

Vi har skrivit en djupgående recension av SketchUp Pro här. Samtidigt kan du ladda ner provversionen. Versionen erbjuder ett antal extrafunktioner, som vi tyvärr inte kan använda i den fria upplagan. Men den fria upplagan är i allmänhet tillräcklig för de flesta, om inte det är ett stort projekt.

Professionell och amatör användning

SketchUp Free används av både nybörjare, men även av professionella arkitekter och byggnadsingenjörer. Anledningen till att nybörjare lätt kan delta beror på den absurda goda användbarheten, liksom enkel åtkomst och navigering. Professionella använder programmet av samma skäl, och det finns ingen gräns för hur stort ett projekt de kan skapa. Det borde sägas att om du vill designa en skyskrapa så kanske du överväger att försöka SketchUp Pro istället. Eftersom en webbläsare snabbt kan börja hugga.

Developer

SketchUp är tidigare känt som Google SketchUp. Anledningen till detta är att SketchUp förvärvades av Google tillbaka 2006. Men den första utgåvan av SketchUp kom redan 2000, och programmet blev enormt framgångsrikt från början. Detta beror bland annat på Den enkla åtkomsten och den fantastiska användarvänligheten som låter programmet användas av aOavsett vilket yrke.

Design och användbarhet

SketchUp Free har en mycket typisk arbetsprogram design, och det är inte riktigt överraskande. Det är en välkänd design, vilket innebär att du snabbt hittar funktioner och verktyg där du vill ha dem. Arbetsplatsen själv är hanterbar och det finns ett antal riktlinjer som säkerställer att ditt projekt slutar se hur du vill. Höger sida har även mycket informerad text som hjälper dig med de olika funktionerna om du ska fastna.

Hjälpfunktionen är korrekt och uppdelad i enkla punktformulär som gör det enkelt att hålla koll på. Det finns hjälpfunktion för alla verktyg, och det bör vara så att du inte hamnar helt och hållet förvirrad med ditt projekt.

Gemenskap

SketchUp Free har en utmärkt community som alltid är redo att hjälpa och vägleda. Den främsta källan till hjälp är genom de många YouTube- handledningsvideoen. Videosna skapas av användarna för att visa dig hur du hanterar olika situationer. Beroende på videon är de vanligtvis ganska förklarande och användarvänliga så att även oss nybörjare kan delta.

Om du saknar handledningsvideor, besök bara YouTube och sök efter SketchUp Free. Därefter har du all den hjälp du någonsin behöver.

Slutsats

SketchUp Free är en gratis version av ett program som är känt för att vara fullt av möjligheter. Vi fruktade att en fri upplaga skulle begränsa vår fantasi, men det visade sig att det inte var någon anledning till oro alls. SketchUp Free kan vara nästan detsamma som Sketch Up Pro - men SketchUp Free har fördelen av att vara helt fri.

Programmet är välutvecklat och fungerar optimalt. Om du kan undvika att bygga hela städer, kommer du inte att stöta på några problem med dina projekt i din webbläsare.

Sammantaget är SketchUp Free ett bra program och är definitivt värt ett försök.

Download SketchUp 15.0.9351
Screenshots
Detaljerad information om SketchUp
Typ:
Freeware


Producent:
Trimble Navigation Limited

Inkom datum:
22-01-2010
Plattform:
Windows, Mac OS, iOS, Android, Tablet, Linux

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
03-01-2019
0