Program » Multimedia » Video och musik

Screenrec last ned
5 0 6266  

Ladda ner Screenrec -skärminspelaren gratis här

Har du någonsin behövt spela in något på din skärm? Det kan vara att hjälpa en familjemedlem att ta reda på hur man använder E-Box, eller en mjukvara. Kanske är det ett enkelt sätt för dig att presentera grafiskt material för möten?

Det kräver i alla fall en mjukvara som är gratis, enkel att använda och kvalificerad för att utföra arbetet. Här kan du ge Screenrec ett skott.

Börja spela in direkt

Screenrec är otroligt lätt att komma igång med redan från början. Allt du behöver göra är att dra musen över det område på skärmen du vill spela in. Och så är det bara att komma igång. När inspelningen är klar skickas filen direkt till ett privat molnlager och en länk till filen infogas automatiskt i ditt urklipp.

Sedan kan du bara skicka länken till de som behöver det och sedan är det skiten slagen.

Du kan också spela in ljud från din mikrofon och högtalare på din dator. Så du kan spela in instruktioner och olika kommentarer samt inkludera luden från en video om det är vad du vill visa samtidigt.

Säkerhet och molnlagring

Med Screenrec går dina filer automatiskt upp i molnet. Men du måste bara skapa ett gratis konto för att få det att fungera. Här får du 2 GB ledigt lagringsutrymme, som du kan använda fritt.

Dina filer är också ganska säkra i molnet. De är krypterade med den klassiska 128-AES-algoritmen, så personer som kanske försöker hacka dig kan inte komma åt dem. Det är lite smart.

De praktiska syftena

Nu vet vi vad programmet kan göra. Men vad kan du använda den till? För det första är det riktigt smart om du vill hjälpa människor med datatekniska problem. Du kan mycket snabbt visa dem hur man löser problem eller hur man använder specifik programvara med kommentarer från dig själv.

Om du ofta går på möten kan det också hjälpa här. Om du inte kan vara närvarande själv, eller om du vill visa en process, kan du snabbt spela in den och vidarebefordra den så att alla kan se den.

Om du har en webbplats som erbjuder programvara eller andra tjänster på din dator kan du också använda den för att göra små handledning för människor. Möjligheterna är åtminstone ganska många.

Intuitiv och enkel design

När du startar Screenrec ser du en liten ruta där du kan redigera programmets inställningar. Den innehåller nyckelband för inspelningar, mikrofon och högtalarinmatning och mycket mer. Du kan också uppdatera Screenrec direkt inuti programmet.

Inspelningsprocessen är också enkel. Du väljer bara det område du vill ockupera och du kommer igång. Du kan också bara ta en bild om det är vad du behöver.

Så det är ganska lätt att använda och det ger lite av sig själv efter bara några minuter i programmet.

Alternativ programvara

CYberlink YouCam är ett program för dig som vill spela in dina videochattar och ha kul med dem samtidigt. Du kan till exempel ändra ditt utseende. Det är också smart om du vill spela in ett digitalt möte så att du lättare kan göra protokoll eller något helt annat. Om du vill läsa mer om eller ladda ner Cyberlink YouCam gratis här.

Slutsats

Screenrec är ett litet och enkelt program som du enkelt kan använda redan första gången. Den kan användas för en mängd olika ändamål och är mycket effektiv i sin kapacitet. Det kan klart rekommenderas.

Download Screenrec 1.0.87
Screenshots
Detaljerad information om Screenrec
Typ:
Freeware


Producent:
Screenrec

Inkom datum:
25-09-2020
Plattform:
Windows

Storlek:
0.185 Mb

0