Program » Multimedia » Bildbehandling

Microsoft Paint last ned
5 0 6142  

Ladda ner gratis det extremt populära ritprogrammet Microsoft Paint.

Letar du efter ett ritprogram som ger dig massor av verktyg gratis, så skapas Microsoft Paint med dig i åtanke. Programmet är utformat för att rita, skapa och redigera bilder, och du vet förmodligen redan det. Programmet har funnits så länge som Windows operativsystem är och är därför ett nästan oumbärligt program för alla Windows-användare.

 

 

Du kan göra de mest otroliga illustrationerna från början med Paint från Microsoft, men du kan också helt enkelt använda programmet för att beskära, till exempel en bild. Kort sagt är Microsoft Paint ett bra program som helt gratis kan laddas ner.

 

Programverktyg

Programmet har många verktyg som du kan använda i dina skapelser. Först av allt, det finns naturligtvis borsten. Detta är dock tillgängligt i många olika varianter, så du kan organisera vilken pensel du vill ha. Till exempel finns det två olika typer av kalligrafi stiften, medan du också kan välja akvarell eller oljeborste. Du kan också använda airbrushen, vilket är ett slags sprutburk som imiterar vägen, till exempel en graffiti kan fungera. Borsten kan också ändras till en krita eller en markör som kan användas över text.

 

 

Borsten är dock inte det enda verktyget Microsoft Paint ger dig i dina händer. Det finns naturligtvis också en vanlig penna med en tillhörande suddgummi. Dessutom hittar du också en färghink som fyller allt inom ett valt område med den valda färgen. Du kan också använda färgplockaren, där du kan klicka på vilken färg som helst på din duk för att välja dem. Detta illustreras av en pipett. De två sista verktygen i rutan är det textverktyg som du kan använda för att skriva på din bild och förstoringsglaset som kan zooma in och ut på ett valt område. Med förstoringsglaset, vänsterklicka musen för att zooma in, medan du högerklickar för att zooma ut.

 

 

Dra nytta av en mängd former och färger

När du ritar något från början eller redigerar en bild med ett ritprogram, är det bra att ha många alternativ. I Microsoft Paint får du möjlighet att bara använda den färg du vill ha. Naturligtvis finns det ett antal fördefinierade färger som du kan välja mellan, men dessutom kan du också välja att redigera dem så att du träffar exakt den färg du behöver.

 

 

Det kan naturligtvis vara lite svårt att rita med en mus, och därför gör Microsoft Paint också ett antal formulärmallar tillgängliga för dig. Detta gör både ditt jobb enklare och samtidigt spara tidernas tid. Formerna kan modifieras som du önskar, var speciellt den böljande linjen kan vara användbar.

 

 

 

Bland formulären hittar du också två talbubblor samt en tänkbubbla. Naturligtvis ligger det i det faktum att Microsoft Paint kan göra egna serier. Således kan du skapa illustrativa berättelser utan att behöva tillbaka med många andra program.

 

Spara i bildformat eller gif

Ett av dagens mest populära internetverktyg är gips. De små animerade bildsekvenserna används ofta istället för text när människor på sociala medier svarar på någonting. I Microsoft Paint kan du göra alla bildsekvenser, varefter du bara behöver hämta dem, vilket kan göras gratis på olika webbsidor. Allt du behöver göra är att göra många olika ramar av ditt önskade gif, spara sedan dem i Gif-format. Dessa kan sedan slås samman, vilket, som nämnts, kräver ett annat program. Naturligtvis kan du också spara i alla de mest populära bildformat. Dessa inkluderar BMP och TIFF, liksom de vanligaste PNG och JPEG.

 

Microsoft Paint 3D

År 2017 släpptes en ny version av Microsofts ritprogram Paint. Detta heter Microsoft Paint 3D. Det här programmet innehåller många av samma verktygDet är som den klassiska Paint, medan den största nyheten var tillägg av 3D-modeller som kan importeras och modifieras av användaren. Omedelbart efter programmets utgåva mötte den den klassiska Paint på olika Windows-datorer. Detta ledde emellertid till stor kritik från anhängare av det klassiska programmet, vilket resulterade i att Microsoft beslutade att båda programmen skulle vara tillgängliga för alla.

 

Tillgänglighet

Paint är utvecklad av Microsoft för datorer som körs på sina Windows-operativsystem. Därför är det inte möjligt att ladda ner programmet till till exempel Mac och Linux. Men liknande program finns för dessa operativsystem, som finns på Internet och i appbutiker. Paint har funnits sedan Windows 1.0 tillbaka 1985, och programmet har sedan dess varit på Windows-datorer. Därför är den också kompatibel med alla Windows-operativsystem.

 

Slutsats

Microsoft Paint är ett utmärkt program för att rita eller redigera bilder. Programmet ger dig en mängd olika verktyg, inklusive en penna, en färghink, en suddgummi, en färgplockare, ett förstoringsglas, ett textverktyg och mer. Bland annat kan du också utnyttja de nio olika typerna av penslar som du fritt kan välja mellan, medan programmet även har ett antal formmallar som du kan dra nytta av. Till exempel finns det två typer av talbubblor och en tänkbubbla som du kan använda för att skapa serier. Du kan spara dina bilder och ritningar i alla populära bildformat som PNG och JPEG, så att kvaliteten på dina skapelser blir så hög som möjligt. Dessutom kan du också spara i gif-format, vilket gör det möjligt att skapa egna gifs som kan användas på sociala medier, i mail eller på internetfora.

 

Utöver den här klassiska versionen av Microsoft Paint har Microsoft i 2017 utvecklat programmet Microsoft Paint 3D, som förutom de klassiska Paint-verktygen även innehåller 3D-modeller som användare kan ändra som de önskar. Paint är ett nästan ovärderligt verktyg för alla Windows-användare, eftersom programmet kan användas som ett ritprogram medan det också kan användas för att beskära bilder eller bearbeta skärmdumpar.

 

Download Microsoft Paint
Screenshots
Detaljerad information om Microsoft Paint
Typ:
Freeware


Producent:
Microsoft

Inkom datum:
08-02-2019
Plattform:
Windows

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
11-04-2019
0