Program » Företag » Ordbehandling

LibreOffice (svenska) last ned
4 0 4756  

Hämta LibreOffice (svenska) gratis här. Med LibreOffice har du alla kontorsprogram du behöver.

LibreOffice är en serie med ett brett utbud av kontorstillämpningar. Paketet är mindre om Alternativa kontorstillämpningar som Microsoft Office-paketet. Till skillnad från Microsoft Office-paketet är LibreOffice helt gratis att ladda ner och använda. I LibreOffice hittar du Alternativa program för Microsoft Excel, PowerPoint, Word, OneNote, etc. Det finns uppenbara individuella skillnader i dessa två program, men med tanke på LibreOffice är helt gratis finns det minimala skillnader.

Samarbetet Viljan

Det finns många som fruktar att använda ett Alternativ till Microsoft Office-paketet i rädsla för att inte kunna använda vänner och kollegor dokument. Det finns dock ingen anledning att oroa dig eftersom det finns gott om möjligheter att spara LibreOffice-filer i ett format som enkelt kan öppnas av Microsoft Office-program. På samma sätt kan du enkelt ta emot filer från en Microsoft Office-användare och öppna dem i LibreOffice.

Vi kunde inte hitta ett format som LibreOffice inte kunde samarbeta med.

Alternativ

Det uppenbara Alternativet är utan tvekan Microsoft Office-paketet. LibreOffice har utvecklats för att vara konkurrenskraftigt mot Microsofts kontorsprogram, och programmet bör omedelbart vara ett Alternativ om du inte vill ha eller råd att betala för kontorsprogram. Det finns dock andra fria kontorsprogram, till exempel OpenOffice. OpenOffice var det första programmet som utvecklades som ett gratis Alternativ till Microsoft Office-paketet. OpenOffice innehåller samma Alternativa kontorsprogram som LibreOffice gör. Faktum är att den enda skillnaden är att OpenOffice har varit längre på marknaden. Det är emellertid inte en fördel alls, eftersom utvecklare av OpenOffice tycks ha förlorat sin passion för vidareutveckling. LibreOffice är nyare på marknaden, och uppdateras oftare än OpenOffice. Så om du äntligen valt ett av de två fria Alternativen, kan LibreOffice vara det bästa valet. Med LibreOffice är du omedelbart framtidsäker, och du kan alltid öppna framtida filformat.

Design

LibreOffice har en relativt enkel design som påminner mycket om de typiska kontorsprogrammen. Med detta sagt är den typiska skillnaden i kontorsprogram att vissa knappar och funktioner flyttas runt lite. Detta kräver alltid lite ångest. Det finns också några genvägar som måste skrivas ut något annorlunda. Men dessutom är designen enkel och lätt att hitta. De mer användarvänliga funktionerna, som vägledning och hjälp, finns också tillgängliga, så om du stöter på problem finns det alltid hjälp att hitta.

Språkpaket och versioner

Som sagt kommer LibreOffice att uppdateras ofta, vilket ger fred till magen och ingen rädsla för framtida format som inte kan stödjas. LibreOffice uppdateras inte bara ofta, och olika versioner och språkpaket har också utvecklats för programmet. Det är den svenska versionen av Windows som du kan ladda ner här på sidan. Om du vill ha andra språkpaket eller en Mac, Linux-version, använd den här länken.

Slutsats

Sammantaget är LibreOffice ett bra val som en Alternativ lösning för kontorstillämpningar. Programmet är helt gratis och det finns inga irriterande annonser som stör din användning. Microsoft Office-paketet innehåller utan tvekan några starka kontorstillämpningar, men priset har bara ökat sedan den första utgåvan. Det är helt förståeligt att du letar efter ett Alternativ som kan hantera allt utan att behöva spendera en dollar. Det måste definitivt vara repetition när du byter till LibreOffice, speciellt om du har varit van vid Microsoft Office-paketet. Den enda nackdelen utöver ett eventuellt besvär skulle vara om programmet inte kunde samarbeta med liknande program. Lyckligtvis kan LibreOffice enkelt. Så om du till exempel har Microsoft Office-paketet på din stationära dator kan du installera LibreOffice på din hemdator och fortsätta arbetet utan att stöta på problem. Det stora utbudet av språkpaket är också en indikation på att utvecklaren har lite passion för att göra sitt program så tillgängligt och användarvänligt som möjligt. Vi är också ganska impoObservera hur snabbt LibreOffice ska fungera. När du har installerat all din kontorsprogramvara är de alltid snabba att öppna och vi hittade ingen av de minsta felsökningarna. Och det här gäller även när du öppnar interna och externa filer från hårddisken. Detta överraskade oss mycket, eftersom vi nästan hade förväntan om att ett Alternativ till Microsoft Office skulle vara långsammare. Förutom detta, när du har laddat ner LibreOffice härifrån, tar det bara några minuter att göra sig redo för användning. Så om du behöver bra Alternativa kontorsprogram rekommenderar vi starkt LibreOffice. Om LibreOffice inte är frestande kan du läsa vår översyn av Alternativet gratis OpenOffice-program här.

Download LibreOffice (svenska) 4.0.3
Screenshots
Detaljerad information om LibreOffice (svenska)
Typ:
Freeware


Producent:
The Document Foundation

Inkom datum:
19-03-2013
Plattform:
Windows

Storlek:
214 Mb

Uppdaterad datum:
07-09-2018
0