Program » Internet » Plug-Ins

Lastpass last ned
5 0 6212  

Ladda ner LastPass Password Manager gratis här

Är du trött på att glömma lösenorden för de olika webbplatserna du använder? Du kan vara den typ som alltid är inloggad på din e-post, och sedan går det några månader eller år, tjänsten får en uppdatering och sedan måste du logga in igen. Men det har gått så länge att du inte kommer ihåg ditt lösenord.

Det är frustrerande, för då måste du återställa det genom att skapa ett nytt lösenord, som du förmodligen kommer att glömma om några månader. Därför kan det vara smart att ha en lösenordshanterare som alltid håller reda på dina lösenord och loggar in omedelbart. LastPass är en tjänst som kan hjälpa dig med detta.

Skapa komplicerade lösenord och kom ihåg dem för alltid

Många webbplatser idag tvingar oss att skapa mycket komplicerade lösenord med siffror, stora och små bokstäver och andra symboler. Så det är inte många som bara kommer ihåg om du inte skriver ner dem. Men då finns det också möjligheten att de kommer att ses av någon som inte borde se dem.

Därför kan det vara mycket praktiskt att ha en tillägg som LastPass till sin Google Chrome-webbläsare. LastPass kommer ihåg alla dina lösenord och håller dem lagrade på en säker plats. Endast du kan komma åt dem eftersom du måste logga in på tillägget (så du måste komma ihåg ett lösenord).

Inuti ditt "LastPass Vault" kan du skapa lösenord för olika webbplatser där du har onlinekonton. Sedan visas de som en knapp med text som berättar vad den är till för. Sedan trycker du bara på knappen så omdirigeras du till webbplatsen där du sedan är inloggad.

Detta betyder att du kan skapa otroligt komplexa och kraftfulla lösenord (du kan också använda programmets lösenordgenerator) för alla dina tjänster, så att de har en mycket mindre chans att bli hackade. Samtidigt behöver du inte oroa dig för att komma ihåg dem, eftersom det gör programvaran för dig.

Länka dina betalkort och bankkonto till LastPass

Om du är den typ som handlar ofta på webben, känner du förmodligen ansträngningen att behöva ange hans kort- och bankinformation om och om igen för att få affären igenom. Men som lösenord kan LastPass göra det mycket lättare för dig.

Eftersom du kan koppla dina kreditkort och bankkonton till programmet, så varje gång du planerar att handla online fyller LastPass omedelbart de obligatoriska fälten åt dig, så att du kan köpa det du vill direkt.

När det gäller säkerhet är informationen du anger om dina kort och bakningar också krypterad och hålls säker så att ingen obehörig person kan få tag på dem. Så oroa dig inte för att ha informationen i LastPass.

Dela lösenord mellan vänner och familj

Ofta delar många av oss konton för olika tjänster. Det mest typiska du kan tänka på är förmodligen Netflix, vilket gör att upp till flera personer kan använda samma konto på ett abonnemang.

Därför kan det vara trevligt att ha möjlighet att dela dina lösenord med varandra på ett säkert sätt som inte innebär att det skickas via Facebook, SMS etc. Det kan avbrytas om du är hackad.

Men med LastPass kan du enkelt och säkert dela lösenord med vänner och familj. Det finns ett avsnitt som heter "Share Center" där du kan dela lösenord / användarnamn och lösenord. Du väljer bara vilket lösenord från listan det ska vara, ange ett e-postmeddelande så skickas det till deras LastPass-konto.

För dig som vill ha säker komfort

Vanligtvis är det fallet på Internet att du offrar en del av din säkerhet för mer komfort. Det kan vara att skapa enkla lösenord och sedan använda samma för varje webbplats. Logga in är snabbt och du kan alltid komma ihåg det. Men om de blir hackade har hackaren åtkomst till alla dina tjänster på en gång.

Men nu har det förändrats med den teknik vi har tillgängligt. Med ett program som kan skapa lösenord med stark lösenordssäkerhet och samtidigt komma ihåg dem, är det som att ha en extra hjärna att komma ihåg. Nu kan du logga in utan mycket försening och vara säker på att du fortfarande är säker. Därför är LastPass en förlängning för dig som villmotsvarar komfort och säkerhet.

Bekväm och modern design

LastPass är designad som en dröm utan lika. Alla olika funktioner och sektioner är logiskt uppdelade och enkla att hitta, så du behöver inte spendera fler minuter varje gång du letar efter något.

Liksom en Chrome-förlängning finns knappen för ditt valv i det högra hörnet av din webbläsare. När du trycker på den kommer du direkt till valv där du hittar listan över dina lösenord. Till vänster finns de olika avsnitten där du kan lagra dina kreditkort och dela lösenord med vänner och familj.

Dessutom är denna sidofält också mycket subtil, vilket gör att mitt på skärmen kan fokusera på det viktiga du sitter och arbetar med. Så det är lätt att hålla reda på och fokusera när du använder LastPass.

I färg får programmet en fin balans mellan rött, vitt och svart, vilket skapar fina kontraster mellan varandra, vilket gör att vissa element kan markeras eller avgås om det behövs eller inte.

Alternativ programvara

Om du vill prova en annan lösenordshanterare finns det flera på marknaden. SaferPass är en lösenordshanterare som fungerar mycket som LastPass. Men användargränssnittet i sig är annorlunda, och skulle vara det bästa argumentet för att prova det istället. SaferPass kan laddas ner gratis här.

Slutsats

LastPass är en bra följeslagare att ha till hands om du vill skapa starka lösenord och komma ihåg dem samtidigt. Det ökar din säkerhet på internet såväl som bekvämligheten att surfa på olika sidor. Det gör det också lättare att dela relevanta lösenord med din familj eller vänner på ett säkert sätt så att du kan använda delad programvara tillsammans. Därför kan LastPass bara rekommenderas starkt.

Download Lastpass 4.16.0
Screenshots
Detaljerad information om Lastpass
Typ:
Freeware


Producent:
LogMeIn Inc

Inkom datum:
24-10-2019
Plattform:
Windows, MacOS, Linux

Storlek:
0,75 Mb

0