Program » Tweaks » Verktyg

GPU-Z last ned
4 0 6218  

Ladda ner gratis GPU-Z där du kan få all information om ditt grafikkort och GPU: er samt levande kontrollera ett brett utbud av data.

TechPowerUp har utvecklat detta lilla verktyg som ger dig ett brett utbud av information om ditt grafikkort och dina GPU: er.

När programmet öppnas presenteras du högst upp på det specifika grafikkort som din dator har. Nedan finns all information du behöver.

Ease

Om du inte är den bästa teknikern eller inte har stött på många av de nämnda koncepten och kategorierna är programmet lyckligtvis utvecklat för att hjälpa till. När du håller musen över en av de många informationsrutorna dyker det upp en infolåda som enkelt kan beskriva vad det är för ett element som du presenteras för. Det bör dock nämnas att programmet uteslutande är på engelska. Därför kan komplikationer uppstå på grund av språkbarriären, men som sagt har utvecklare gjort sitt bästa för att förklara de annars komplicerade elementen så bra som möjligt.

Undersök i realtid

En av de bästa funktionerna i programmet kommer du inte att träffa på dess hemsida. Genom att klicka på Sensors-menyn högst upp i programmet får du möjlighet att se arbetsbelastningen och statusen för dina GPU: er i realtid.

Här kan du själv bestämma vilken information du behöver se i realtid och till exempel se temperaturen på dina GPU: er. Detta låter dig också testa om din dator ska bli för varm när du till exempel spelar ett stort och krävande spel. Om du slår på spelet och håller ett öga på sensormenyn under vägen kommer du att kunna se om du ska uppgradera din datorhårdvara eller om du kör bra. Som standard är temperaturmätaren inställd på att mäta aktuell temperatur, men kan också växlas för att visa den högsta, lägsta eller genomsnittliga mätningen istället.

Ta programmet med dig

Som nämnts är detta ett relativt litet program. Det fyller nästan ingenting och behöver inte installeras. Det kan startas direkt, vilket också innebär att du kan bära den med dig på ett USB-kontakt. Du drar helt enkelt programmet från din dator till ett USB-kontakt och sedan kan du kontrollera grafikkort och GPU: er på vilket system du stöter på. På så sätt behöver du inte dra programmet från USB-kontakten till de andra datorerna - du kan öppna det direkt från USB-kontakten. Så du kan använda programmet snabbt och enkelt vart du än går.

Lookup funktion

Naturligtvis med GPU-Z kan du ständigt kontrollera om ditt grafikkort uppfyller dina krav, du bör naturligtvis också ha möjlighet att se vilka andra grafikkort som kan vara användbara. Om du klickar på Sök-knappen i det övre högra hörnet kommer du till TechPowerUps webbplats.

På detta hittar du ditt eget grafikkort och dess specifikationer beskrivna till minsta detalj. Du hittar också information om många andra grafikkort samt recensioner av dessa. På så sätt kan du hitta ett nytt och bättre grafikkort om du skulle vara intresserad av att uppgradera.

Användargränssnittet

Eftersom GPU-Z innehåller bara några menyer och funktioner kommer de flesta förmodligen att gilla programmet för dess relativt föråldrade och oinspirerande design. Kort sagt, programmet är inte så trevligt att titta på, men lyckligtvis är det inte där utvecklarna har satt sitt fokus. Istället har det utvecklat ett program som fungerar perfekt i alla dess funktioner, och sedan är det till och med gratis.

CPU-Z

GPU-Z är dock inte det enda programmet på marknaden från TechPowerUp. De har faktiskt också ett program som heter CPU-Z. Även om de två namnen liknar är de inte samma information. Där GPU-Z fokuserar på grafikkort fokuserar CPU-Z på din dators hårdvara, klockor och cacheinformation. Liksom GPU-Z fyller det nästan ingenting och kan gynna dig gratis. Hitta mer information om CPU-Z och ladda nerdet här just här .

Tillgänglighet

Programmet är utformat för att analysera datorer som använder Windows som operativsystem. Det fungerar för alla Windows-operativsystem, men kan därför inte användas på varken Mac eller Linux. Därför, om du är en användare av något av dessa, bör du leta efter alternativa program.

Slutsats

GPU-Z är ett bra program för dig som vill ha information om ditt grafikkort och dina GPU: er. Du kommer att beskriva all information i detalj och kunna jämföra ditt grafikkort med det bästa på marknaden. Dina GPU: er kan analyseras i realtid med sensormenyn, medan programmets minimala storlek betyder att du kan bära det var som helst med dig på en USB-stick. Programmet är mycket användarvänligt, men är bara tillgängligt på engelska. Ovanpå det är en mycket oinspirerande design, men tyngd av det faktum att programmet är helt gratis att ladda ner.

Download GPU-Z 2.26.0
Screenshots
Detaljerad information om GPU-Z
Typ:
Freeware


Producent:
TechPowerUp

Inkom datum:
18-11-2019
Plattform:
Windows

Storlek:
6.8 MB Mb

0