Program » Underhållning » Vetenskap

Google Earth last ned
5 0 910  

Google Earth låter dig se hela jordklotet med hjälp av sammanpusslade satellitbilder.

Har du någonsin velat uppleva alla världens underverk från ditt eget hem säkra miljö? Så det kan göras helt gratis med Google Earth, som du kan ladda ner här. Här kan du se hela världen genom att klicka, zooma och dra runt om i världen och gå in i detaljerna i de verktyg som Google gör tillgängligt.

 

Resa runt om i världen

Google Earth visar världen som en virtuell värld, du kan fritt röra dig.

Programmet är på svenska och när du öppnar det visas en hjälpguide där du kan hitta svar på exakt hur du navigerar runt i Google Earth. Guiden hjälper dig också att förstå vilka alternativ och funktioner du kan använda som användare. Det förklarar bland annat hur man hittar ditt eget hus eller hur man gör så att du kan se äldre bilder än de nuvarande.

Hjälpguiden kommer upp varje gång du startar programmet, men om du tidigare använde Google Earth eller tror att du kan utan hjälp kan instruktionerna enkelt avaktiveras. Google Earth består av satellitbilder som du kan vända om och vända som den passar dig. Du kan zooma långt in i någonting, och i vissa delar av världen kan du zooma så nära att du kan se detaljer ner till en centimeter.

 

Särdrag

I Google Earth kan du bestämma vad som ska visas på satellitbilderna. Utan vänster på skärmen hittar du funktionen Lag. Här kan du välja om du vill visa vägar, gränser, vädret och mer.

Om du väljer att visa vädret dyker nuvarande molnformationer upp på satellitbilderna. Det kan vara användbart om du går ut och reser och vill ge dig en översikt över vädret i världen som du ska.

 

Precis som vädret kan du också slå laget som heter 3D-byggnader. Den här funktionen innebär att du inte behöver se byggnader och landskap ovanifrån, som du brukar använda med satellitbilder och kartor. I stället glider bilden i en 3D-modell av landskapet när du zoomar nära. 3D landskapet uppdateras ständigt så att fler och fler delar av världen är täckta. I januari 2018 var Europa, Nord- och Sydamerika, Australien och delar av Afrika och Asien möjligt att se i 3D, men mer och mer tillagt som sagt dag till dag.

Som ett resultat kan Google Earth med fördel användas för att gå in i detaljerna i ditt nästa resmål när du planerar din resa. Du kan använda 3D-bilderna för att se ett hotell och dess läge innan du bokar ditt rum så att du står i framkant av vad destinationen ska erbjuda. Du kan planera rutter på din resa och klicka på sevärdheter och läsa om dem.

 

Resa i universum

Det är inte bara jorden som du kan utforska med Google Earth. Du kan också välja att utforska antingen månen, mars eller himlen och alla dess stjärnor.

 

Gratis flygsimulator

En av de funktioner som Google Earth erbjuder också är deras flygsimulator. Du hittar den under flikfunktionerna, enligt nedan.

Sedan skräddarsy du bara den flygupplevelse du vill ha och när du är redo, tryck på startflyg och simulatorn börjar. Det är mycket svårt att kontrollera när du försöker det för första gången, men det borde troligen också vara, för det känns bara som att styra ett riktigt plan. När du har behärskat simulatorn kan du flyga vart du vill och uppleva världen på ett helt annat sätt.

 

Programhistorik

Google Earth var ursprungligen dubbat nyckelhål. Det skapades i slutet av 90-talet av Instrinsic Graphics, som eno till deras 3D-programvara. Instrinsic Graphics producerade spel och valde därför att inte fokusera på programmet, vilket innebar att 1999 skapade de Keyhole Inc. som en oberoende avdelning som skulle utvecklas vidare på nyckelhålet. Under 2003 såg programmet miljoner människor i bruk när CNN använde det för att visa satellitbilder från Irak-kriget. Detta lockade Googles uppmärksamhet, vilket innebar att nyckelhålet köptes 2004 och ändrade sitt namn till Google Earth.

Programmet anses av någon vara offensiv mot människors integritet, och flera nationer har valt att knyta programmet på grund av hotet mot landets säkerhet, vilket dessa nationer tror på programmet utgör. Dessutom manipuleras en liten del av satellitbilderna på begäran från dessa platser. Dessa är vanligtvis hirs baser och liknande områden som du som användare förmodligen inte har stort intresse för i alla fall.

 

Systemkrav

Den här versionen av Google Earth är reserverad för användare av Windows-operativsystem. Om du är en Mac-användare och vill ladda ner Google Earth för din Apple-produkt, klicka här. Mac-versionen av Google Earth är som Windows-upplagan på svenska, och det är naturligtvis också helt gratis.

 

Slutsats

Vill du resa eller vill utforska världen från de säkra gränserna för ditt eget hem, så kan du använda Google Earth, vilket är helt gratis. Programmet är på svenska och du kan fritt flytta runt om i världen och zooma in på allt med en otrolig detalj. Programmet hjälper dig att komma igång och guidar dig om du behöver det. Du kan välja vilken information satellitbilderna ska ge dig, till exempel skapa ett lager som visar dig vädret. Google Earth förbättras ständigt och uppdateras, med möjligheten att se delar av världen tredimensionell är en av de mest användbara och oftast uppdaterade funktionerna. Det gör det möjligt att se världens fantastiska byggnader och naturalister från framsidan, och därmed inte sättet du brukar använda från kartor och satellitbilder. Inbyggd i programmet är också en flygsimulator, vilket gör att du kan ta dig tid att lära dig först för att styra den och flyga runt om i världen. Programmet är snabbt att installera och mycket enkelt att använda. Den här versionen är för Windows-användare, men du kan också hämta en version för Mac här.

Download Google Earth

Note:

Systemkrav, minimum: OS: Windows 2000 or XP (10.4) CPU: 600MHz Free Hard Disk Space: 400 MB System RAM: 128 MB Video RAM: 16 MB Screen Resolution: 1024x768, 32-bit color Internet: 128 Kbps - bredband

Se Google Earth på video :
Screenshots
Detaljerad information om Google Earth
Typ:
Freeware


Producent:
Google Syndication

Inkom datum:
13-06-2006
Plattform:
Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Storlek:
900 Mb

Uppdaterad datum:
14-12-2018
0