Program » Datasäkerhet » Övervakning

Glasswire last ned
4 0 5888  

Koll på ditt nätverk med Glasswire. Det ger dig trygghet och trygghet.

Har du någonsin tänkt på att många (om inte alla) av dina appar på din dator använder Internet för att skicka information eller köra? Eller har du någonsin undrat vad en brandvägg egentligen är och hur du använder den?

Det här är bara några tekniska saker som kan komma långt för att komma igång om du inte har verktygen för att göra det. Därför kan det vara en bra idé att ladda ner något som GlassWire.

Vad är en brandvägg och hur använder jag den?

Bra fråga! En brandvägg, som ett antivirusprogram, är ett av de sätt som datorn använder för att skydda sig själv. Specifikt skyddar och reglerar en brandvägg internetanslutningar till och från din dator baserat på några allmänna säkerhetsparametrar. Så t.ex. Om en app på din dator vill använda ditt internet måste den ha tillstånd från din brandvägg.

Detta är smart eftersom det vanligtvis hindrar virusprogram från att ta emot och skicka information som kan skada dig och din dator. Det stoppar också direkta attacker från Internet. Men ibland är en brandvägg lite för skyddande och stänger av ofarliga appar som du vill använda. Då måste du ange manuellt och konfigurera din brandvägg, och det är inte alltid lätt.

Men om du har GlassWire kan du snabbt ställa in brandväggsprofiler. Här kan du reglera vilka appar i vilka situationer som kan tillåtas köras, med bara några klick.

GlassWire har en brandväggflik. Här kan du direkt se de program som har tillåtits eller vill ansluta till Internet. Du kan till och med se var de ansluter sig till (ip -adress). Du kan också skanna program i GlassWire för att se om de är skadliga. Och då kan du till och med snabbt blockera dem från att ansluta. Så i GlassWire kan du snabbt göra kontroll av skador om du attackeras av ett skadligt program.

Få en överblick över din nätverksaktivitet

I GlassWire kan du göra nätverksövervakning; Det vill säga att du kan hålla reda på vad som händer i ditt nätverk i realtid.

De flesta program behöver nätverksåtkomst dessa dagar för att fungera korrekt. Till exempel är det en webbläsare som måste använda den direkt för att köra, eller så är det ett programs återkopplingssystem som samlar in data om din användning av programmet, skickar det till utvecklarna så att de kan göra det bättre.

Men man måste också komma ihåg att ju fler program som använder ditt nätverk, desto långsammare blir det. Så om du upptäcker att du har en långsammare nätverksanslutning än du normalt har, kan det vara värt att kolla om det ska finnas en serie busiga program som äter upp lite för mycket av din anslutning.

Mycket av denna information finns under avsnittet "Användning". Här visas alla processer med, data de använder och hur mycket de också skickar ut. Du kan se vilka företag som ligger bakom dina appar och hur mycket av den totala prestandan de använder. Det hela är fint illustrerat med grafer, så det är lätt att hålla reda på.

Grafer är dina bästa vänner

Om det är något som kan ta rå information och göra den hanterbar är det grafer. Vi använder grafer i så många aspekter av vårt dagliga liv att man nästan skulle tro att vi hade blivit beroende av dem. Men det betyder bara att de fungerar.

GlassWire i sig är också ett stort fan av att använda grafer när det är möjligt. Det finns grafer för all information du kan önska.

Men för att dessa grafer ska vara användbara kräver det också att du har viss kunskap om vad det är de faktiskt visar. Därför är det förmodligen en bra idé att bara googla de olika termerna som GlassWire använder så att du är fullt medveten om vad som händer.

Varningssystem - vad händer nu?

GlassWire har ett varningssystem som meddelar dig när något speciellt händer med en anslutning på din dator. Det kan till exempel vara dagens första anslutning från ett program, eller om ett program gör en misstänksam ändring av dess anslutning.

M & aden information du får här är inte särskilt stor, men den är fortfarande intressant nog att titta på.

Inget gott kommer helt gratis

GlassWire är i princip inget gratisprogram. Du kan använda den utan att betala för den, men funktionerna är mycket begränsade och tillåter dig inte riktigt att göra något konstruktivt utan prenumeration. Så vad får du tillgång till med en prenumeration?

Först och främst, beroende på vilken prenumeration du väljer, får du en längre historik över de nätverksaktiviteter som äger rum på din dator. Upp till flera år faktiskt.

Därefter får du också tillgång till det som kallas fjärranslutningar. Du använder den om du arbetar med servrar för t.ex. ditt arbete eller spel. Sedan kan du installera GlassWire på dem för att hålla reda på nätverksaktiviteten på dem precis som på din dator.

Sedan finns det säkerhetsaspekten av det hela. Om du har en prenumeration måste alla anslutningar som försöker komma åt och från din dator godkännas av dig personligen innan de kan göra någonting. Du får också ett "Lockdown" -läge som du kan aktivera om du lämnar datorn en stund. Det blockerar alla anslutningar tills du stänger av det igen.

En mindre men smart sak är en minigraf som du alltid kan visa på skrivbordet. Då kan du enkelt och snabbt hålla koll på vad som händer på din PC.

Du kan välja mellan tre prenumerationer: Basic ($ 40), Pro ($ 70) och Elite ($ 100). Prenumerationer är årliga. Skillnaden mellan dem är förlängningen av din historik, hur många licenser för olika datorer du får samt hur många fjärranslutningar du kan ha samtidigt.

En design som hjälper dig mycket

GlassWire är utformat för att göra nätverksövervakning och brandvägg enkel. Det återspeglas också ganska tydligt i utformningen av programmet. Gränssnittet är uppdelat i ett antal olika flikar, var och en tydligt indikerar vad som finns där med etiketter och illustrationer.

När man navigerar runt de olika flikarna är det också ganska enkelt att ändra de olika parametrarna för den information som visas. Samtidigt finns det också grafer överallt. Information är därför lätt att smälta och använda för något praktiskt och konkret.

Ytterligare programvara

När du använder internet finns det många som kan hålla koll på vad du gör om du inte skyddar dig själv. Webbplatser, företag, you name it, de kan alla få information om dig på ett eller annat sätt. Det är en brist i vår integritet, men det kan enkelt läka med en VPN. En VPN är utformad för att dölja din anslutning och göra dig till ett spöke när du surfar runt på nätet. Här kan NordVPN lyftas fram som en av de mycket bra.

NordVPN har gång på gång fått Internetets erkännande som en av marknadens bästa VPN -tjänster. NordVPN är lätt att använda, har servrar över hela världen och en billig prenumeration. Om du vill läsa mer om eller ladda ner NordVPN kan det göras här.

Slutsats

Om du är intresserad av vad som händer med ditt nätverk på din dator, är GlassWire helt klart ett rekommenderat program. Det är lätt att använda och visar mycket relevant information. Ge det ett försök!

Download Glasswire 2.1.157
Screenshots
Detaljerad information om Glasswire
Typ:
Shareware


Producent:
GlassWire

Inkom datum:
13-01-2017
Plattform:
Windows

Storlek:
29.9 Mb

Uppdaterad datum:
20-10-2020
0