Program » Internet » Intigritetsskydd

DuckDuckGo last ned
5 0 6211  

Ladda ner DuckDuckGo gratis här

Under de senaste åren har överträdelsen av vår integritet dominerat nyheterna hårt. Efter att ha upptäckt att företag som Google och Facebook samlar in våra uppgifter som aldrig tidigare och inte gör tillräckligt för att skydda dem, finns det anledning till oro.

Därför har många utvecklare designat ny programvara som den normala personen kan använda i sin vardag för att täcka många av spåren på Internet som man lämnar efter sig.

Ett av dessa program är DuckDuckGo, som fungerar som en sökmotor som kan ersätta Google och också hålla dina sökningar och sekretess dolda.

Få de mest relevanta sökresultaten

Google och andra välkända sökmotorer är kända för att dölja vissa sökresultat, särskilt när det gäller kontroversiella ämnen. Det kan vara särskilt frustrerande om du måste skriva en forskningsrapport och du bara inte får några användbara resultat online.

En annan brist är all information de samlar in om dig. De bygger en profil baserad på vad du letar efter och de säljer den vidare. Huruvida de ska ha rätt till det är en annan fråga, men om du är osäker på det är det förståeligt.

Du har antagligen också sett att du visar lite för specifika annonser. Det beror på att du är ett offer för stora annonsnätverk som spårar ditt beteende och vanor och använder det för att rikta specifika produkter på din väg.

Därför kan du börja använda en sökmotor som DuckDuckGo. Här visar de alla resultat om det ämne du är intresserad av, och samtidigt samlas ingen information om dig in. Privat sökning är en sak i dag man inte får ta för givet.

Varför integritet?

DuckDuckGo skapades baserat på idén att vår integritet är något att värna om. Det är något som utvecklarna tar otroligt på allvar, varför de också har ägnat en hel bloggsektion och flera artiklar om ämnet som tar upp olika händelser som hotar vår integritet online.

Här kan du lära dig om de hot och utmaningar som väntar oss, och sedan får du också några tips om vad du kan göra för att möta stormen. Precis som vi har gardiner för våra fönster när vi behöver lite lugn, så borde vi ha det alternativet på internet.

Men sanningen är att allt vi gör där är vanligtvis fångat och används för att skapa olika profiler i världen som kan säljas till företag som kommer att sälja oss produkter här och där. Vår personliga information ska inte vara ett uttagbart objekt. Om du delar samma tanke är DuckDuckGo troligtvis något för dig.

Traditionell och effektiv sökmotordesign

DuckDuckGo är revolutionerande när det gäller sin integritetspolicy. Men vad gäller design är det inte så stort och nytt på fältet.

När du laddar upp hemsidan bör du nästan tro att det bara var Google. Istället finns det en söt leende anka som en logotyp som välkomnar dig. Och då finns det annars bara i sökrutan vad du letar efter. Därefter dyker resultaten upp på ett normalt sätt: en lång lista med länkar som du kan bläddra upp och ner.

Det finns också några inställningar i DuckDuckGo som du kan spela med. Du kan till exempel ändra sidans tema så att den ser mer ut som du kanske vill. Här hittar du också de olika bloggarna och artiklarna som handlar om integritet så att du kan hålla dig informerad och samtidigt finns det länkar till andra av deras produkter som kan förbättra din integritet.

Så designen är enkel men trevlig. Det viktigaste är dock att det fungerar och att det är effektivt. Det är inte något som förvirrar.

Alternativ programvara

Om du känner dig äventyrlig kan du också prova att använda en mindre känd sökmotor: WebFerret. Liksom DuckDuckGo är WebFerret utformat för att visa sökresultaten som Google normalt inte skulle göra. Om du letar efter något mer kryddig, kanske kontroversiell, är denna sökmotor värt ett försök. Du kan ladda ner WebFerret gratis här.

Slutsats

DuckDuckGo är en bra sökmotor för dig som tänker och bryr sig mycket om din integritet online. Om du inte vill att dina personuppgifter ska säljas bakom ryggen av stora tekniska jättar, kan DuckDuckGo bara rekommenderas.

Download DuckDuckGo 2.19
Screenshots
Detaljerad information om DuckDuckGo
Typ:
Freeware


Producent:
Gabriel Weinberg

Inkom datum:
24-10-2019
Plattform:
Windows, MacOS, Linux

Storlek:
0.73 Mb

0