Program » Tweaks » Verktyg

CPU-Z last ned
4 0 1253  

Ladda ner CPU-Z här. CPU-Z är ett litet gratis program som hämtar information om din hårdvara.

CPU-Z används av alla seriösa datorentusiaster, såväl som datorentusiaster. CPU-Z fyller i grunden ingenting på din dator, och programmet har all hårdvaruinformation som du behöver. Information som Datorns CPU-namn och -nummer, interna och externa klockor och cacheinformaton etc. om moderkortet är information om tillverkare, modell, BIOS-modell, datum, chip etc. Slutligen finns det också information om minnet och Windows-systemet i allmänhet.

Det är Windows-versionen av CPU-Z, som du hittar här på sidan. CPU-Z är också utvecklad för Android, som du kan ladda ner med den här länken.

Fördelen

Det finns ett antal olika fördelar med att använda CPU-Z. Om du själv har byggt din dator är det absolut nödvändigt att se om allt fungerar korrekt vid första uppstarten. Om inte, kan CPU-Z användas för att se vad som är fel med hårdvaran. Hårdvarufel uppstår, så om du är taggad kan du kontrollera om det är fel. CPU-Z berättar för dig all information du behöver, men det är bara specifik maskinvara.

Således är CPU-Z inte begränsad till CPU-information, men kan berätta om nästan allt om din hårdvara . Ovanstående visar vilka komponenter du kan granska. De saknade komponenterna brukar hittas i operativsystemverktygen.

Klockn

Om du har komponenter som du eller din tillverkare har överklockat så kan du snabbt se om allt är som CPU-Z. Dessutom måste du också se till att din CPU får den mängd ström som behövs. Men det viktigaste är att hålla koll på temperaturen. Om temperaturen är låg kan din CPU överklocka vidare om den är för hög, då kommer din CPU att stängas av under krävande uppgifter. Du kan också se om hastigheten är som den ska vara, eller om ändringar måste göras. Programinformationen tillhandahålls också i realtid, så du kan börja göra något som kräver en CPU (eller annan hårdvara) och följ direkt hur maskinvaran hanterar de olika uppgifterna.

Tyvärr är det inte möjligt att hålla koll på CPU-temperaturen i CPU-Z, men utvecklaren av CPU-Z har utvecklat HWMonitor, och med denna programvara kan du se temperaturer, flikfrekvenser etc.

Utbredd information

Som vi redan har kommit fram till ger CPU-Z dig inte bara en översikt över din CPU, men också annan hårdvara.

Såsom ses ovan har CPU-Z en mängd information inom de olika hårdvarorna. Fördelen med detta är att du enkelt kan följa med de flesta komponenterna. Alla informationsflikar visar information i realtid, precis som CPU-fliken.

Testa din CPU

Under bänkfläkten har du möjlighet att stressa din CPU. Det betyder att du enkelt kan se vad din CPU kan hantera utan att behöva öppna CPU-krävande spel eller applikationer. Under stresstestet kan du hålla koll på hur din CPU beter sig, vilket du kan se nedan.

Efter test kan du jämföra dina resultat med personer som har samma CPU som du. Fördelen med detta är att du inte behöver den största kunskapen på fältet för att få en tydlig överblick över hur din CPU kan hantera.

Inget designpris

CPU-Z vinner inget designpris, men det behöver inte ett program som detta. CPU-Z måste informera dig på ett tydligt sätt, och det gör programmet också. De många flikarna är snabba att hitta, och ytterligare information är också lättillgänglig. Utvecklaren har varit medveten om att programmet är ett verktyg för en dator och därför liknar programmet det. Designen är enkel, men den fungerar.

Tillägg till din CPU

Nu när din CPU har testats och du är säker på att allt fungerar bra. Så du kan lika gärna njuta av det också.

Till exempel kan du ladda ner Steam, som är en spelplattform med ett stort online sortiment av spel. Det finns spel som kräver efter din CPU och spel som är mindre khård - därför kan du snabbt hitta ett spel som din CPU kan hantera. Steam har också listat hårdvarukrav för varje spel, så du kan snabbt se om du möter dem med hjälp av CPU-Z.

Om du är mer intresserad av Blizzard Entertainments brett utbud av fantasy-spel, kan du också kolla in Battle.net. Det är gratis att skapa ett Battle.net-konto, och när du gör det får du tillgång till ett antal prisbelönta gratis spel som: Hearthstone och Heroes of the Storm. Dessa spel är inte de mest krävande för en dator och kan därför hantera dem mest.

Om du har tillräckligt med spel kan vi också fortsätta optimera och testa sina operativsystem. Även om hårdvaran körs på papper som det borde, kan det finnas program som begränsar det. DriverFinder hjälper dig att uppdatera drivrutinerna för din CPU, moderkort, grafikkort och andra komponenter. Om de inte uppdateras riskerar du inte att få den bästa prestandan, och det kan vara nästan lika bra hur väl de ser ut i CPU-Z.

Dessutom är det alltid viktigt att hålla din dator skyddad mot säkerhetshot. Därför rekommenderar vi att du försöker BullGuard Antivirus gratis i 15 dagar. Med BullGuard Antivirus på din dator kan du snabbt skanna en skanning av din dator och se om det finns hot på din hårddisk. BullGuard Antivirus är även svenskutvecklat och producerat, så även de som inte är väldigt skarpa på engelska kan gå med.

Slutsats

CPU-Z är det perfekta verktyget för alla som går in i datorns hälsa. CPU-Z fyller i grunden ingenting på en dator, och är snabb att öppna och använda. Installationen får inte heller klaga, eftersom det också tar några sekunder. När allt kommer omkring har du all information om din hårdvara som du någonsin behöver - kanske precis i närheten av temperaturerna.

Allt som allt, ett perfekt program för hårdvaruinformation som vi rekommenderar starkt till datorentusiaster eller allmänt datorentusiaster.

Download CPU-Z
Screenshots
Detaljerad information om CPU-Z
Typ:
Freeware


Producent:
www.CPUID.com

Inkom datum:
18-02-2010
Plattform:
Windows, Android

Storlek:
1.71 Mb

Uppdaterad datum:
12-09-2018
0