Program » Tweaks » Verktyg

CPU-Z last ned
4 0 1253  

Ladda ner CPU-Z här. CPU-Z är ett litet gratis program som hämtar information om din hårdvara.

CPU-Z används av alla seriösa datorentusiaster, såväl som datorentusiaster. CPU-Z tar i grunden ingenting på datorn, och programmet har all den hårdvaruinformation du behöver. Information som Datorns CPU-namn och -nummer, interna och externa klockor och cache-information etc. om moderkortet är information om tillverkare, modell, BIOS-modell, datum, chipset etc. Slutligen finns det också information om minnet och Windows-systemet i allmänhet.

Det är Windows-versionen av CPU-Z som du kan hitta på den här sidan. CPU-Z är också avsedd för Android, som du kan ladda ner med den här länken.

Fördelen

Det finns ett antal olika fördelar med att använda CPU-Z. Om du själv har byggt din dator är det absolut nödvändigt att se om allt fungerar korrekt vid första uppstarten. Om inte, kan CPU-Z användas för att se vad som är fel med hårdvaran. Det händer att producentfel uppstår med hårdvara, så om du är taggad kan du kontrollera om det är vad som är fel. CPU-Z berättar all information du behöver, men endast specifik maskinvara.

CPU-Z är inte begränsad till CPU-information, men kan berätta nästan allt om din hårdvara . Du kan se vilka komponenter du kan granska ovan. De saknade komponenterna brukar hittas i operativsystemets verktyg.

Klockn

Om du har komponenter som dig - eller om tillverkaren har överklockat så kan du snabbt se om allt är som det ska vara med CPU-Z. Se till att din CPU får den mängd ström som behövs. Men det viktigaste är att hålla koll på temperaturen. Om temperaturen är låg kan din CPU överklockas ytterligare, om den är för hög, kommer din CPU att stängas av under krävande uppgifter. Du kan också se om hastigheten är som den ska vara eller om du ska göra ändringar. Programmets information tillhandahålls också i realtid, så du kan börja göra något som kräver en CPU (eller annan hårdvara) och direkt spåra hur maskinvaran hanterar de olika uppgifterna.

Tyvärr är det inte möjligt att hålla koll på CPU-temperaturen i CPU-Z, men utvecklaren av CPU-Z har utvecklat HWMonitor och med denna programvara kan du se temperaturer, flikhastigheter etc.

Utbredd information

Som vi redan har kommit fram till ger CPU-Z dig inte bara en översikt över din CPU, men också annan hårdvara.

Som ovan sett har CPU-Z en mängd information inom olika hårdvaror. Fördelen med detta är att du enkelt kan hålla fast vid de flesta komponenterna. Alla informationsflikarna visar information i realtid, precis som CPU-fliken gör.

Testa din CPU

Under bänken har du möjlighet att stressa din CPU. Det betyder att du enkelt kan se vad din CPU kan hantera utan att behöva öppna CPU: s krävande spel eller applikationer. Under stresstestet kan du hålla koll på hur din CPU gör, vilket du också kan se nedan.

Efter test kan du jämföra dina resultat med personer som har samma CPU som du. Fördelen med detta är att du inte behöver den största kunskapen på fältet för att få en tydlig överblick över hur din CPU gör.

Inget designpris

CPU-Z kommer antagligen inte att vinna ett designpris, men det är inte nödvändigt att ha ett sådant program heller. CPU-Z måste informera dig på ett tydligt sätt, och det gör programmet också. De många flikarna är snabba att hitta och ytterligare information är också lättillgänglig. Utvecklaren har varit medveten om att programmet är ett verktyg för din dator, och därför liknar programmet det. Designen är enkel, men den fungerar.

Tillägg till din CPU

Nu när din CPU har testats noggrant och du är säker på att allt fungerar som det borde. Då kan du också få ett litet nöje av det också.

Till exempel kan du ladda ner Steam, vilket är en spelplattform med ett enormt utbud av spel. Det finns spelDet krävde din CPU och spel som är mindre krävande - därför kan du snabbt hitta ett spel som din CPU kan hantera. Steam har också listat hårdvara krävande för varje spel och du kan därför snabbt se om du möter dem med hjälp av CPU-Z.

Om du är mer intresserad av Blizzard Entertainments stora utbud av fantasy-spel, kan du också kolla in Battle.net. Skapa ett Battle.net konto är gratis, och när du gör får du tillgång till ett antal prisbelönta gratis spel som: Hearthstone och Heroes of the Storm. Dessa spel är inte de mest krävande på din dator och därför kan de flesta hantera dem.

Om du har tillräckligt med spel, kan vi också fortsätta optimera och testa sina operativsystem. Även om hårdvaran på papper körs som det borde det finnas program som begränsar det. DriverFinder hjälper dig att uppdatera drivrutinerna för din CPU, moderkort, grafikkort och andra komponenter. Om de inte är aktuella riskerar du inte att få den bästa prestandan, och det kan knappast betyda hur välfungerande de ser ut i CPU-Z.

Dessutom är det alltid viktigt att hålla din dator skyddad mot säkerhetshot. Därför rekommenderar vi att du försöker BullGuard Antivirus i 15 dagar gratis. Med BullGuard Antivirus på din dator kan du snabbt skanna datorn och se om det finns hot på din hårddisk. BullGuard Antivirus är även svenskutvecklat och producerat, så även de som inte är väldigt skarpa på engelska kan delta.

Slutsats

CPU-Z är det perfekta verktyget för alla som går in i datorns hälsa. CPU-Z upptar i grunden ingenting på din dator och är lätt att öppna och använda. Installationen klarar inte heller, eftersom det också tar några sekunder. När allt är klart, har du all information om din hårdvara som du någonsin behöver - kanske till och med nära temperaturer.

Allt som allt ett perfekt program för information om hårdvara som vi rekommenderar starkt för datorentusiaster eller allmänt datorentusiaster.

Download CPU-Z
Screenshots
Detaljerad information om CPU-Z
Typ:
Freeware


Producent:
www.CPUID.com

Inkom datum:
18-02-2010
Plattform:
Windows, Android

Storlek:
1.71 Mb

Uppdaterad datum:
03-01-2019
0