Program » Tweaks » Verktyg

CPU-Z last ned
4 0 1253  

Ladda ner CPU-Z här. CPU-Z är ett litet gratis program som hämtar information om din hårdvara.

CPU-Z används av alla seriösa datorentusiaster såväl som datorentusiaster. CPU-Z fyller nästan ingenting på din dator, och programmet har all hårdvaruinformation du behöver. Information som datorns CPU-namn och -nummer, interna och externa klockor och cacheinformationsformat etc. på moderkortet finns information om tillverkaren, modellen, BIOS-modellen, datum, chipset etc. Slutligen finns det också information om minnet och Windows-systemet i allmänhet.

Detta är Windows-versionen av CPU-Z, som du hittar här. CPU-Z är också utvecklad för Android, som du kan ladda ner med den här länken.

Fördelen

Det finns flera fördelar med att använda CPU-Z. Om du har byggt din egen dator är det viktigt att se om allt fungerar korrekt vid första uppstarten. Om inte kan CPU-Z användas för att se vad som är fel med hårdvaran. Tillverkarfel med hårdvara kan uppstå, så om du är helt nere kan du kontrollera om det är fel sak. CPU-Z berättar all information du behöver, men det är bara specifik hårdvara.

CPU-Z är därför inte begränsad till CPU information, men kan berätta allt om nästan allt om din hårdvara. Ovan kan du se vilka komponenter du kan granska. De saknade komponenterna finns vanligtvis i verktygen i ditt styrsystem.

Klockn

Om du har komponenter som du - eller din tillverkare överklockad - så kan du snabbt se om allt är som det ska vara med CPU-Z. Dessutom måste du också se till att din CPU får den mängd ström som den behöver. Men det viktigaste är att hålla ett öga på temperaturen. Om temperaturen är låg, kan din CPU överklockas ytterligare, om den är för hög, kommer din CPU att stängas av under krävande uppgifter. Du kan också se om hastigheten är som den ska vara eller om ändringar måste göras. Programmets information tillhandahålls också i realtid, så att du kan börja göra något som krävs av CPU (eller annan hårdvara) och direkt övervaka hur hårdvaran hanterar de olika uppgifterna.

Tyvärr är det inte möjligt att hålla reda på CPU-temperaturen i CPU-Z, men utvecklaren av CPU-Z har utvecklat HWMonitor, och med denna programvara kan du se temperaturer, flikhastigheter etc.

Utbredd information

Som vi redan har kommit fram till ger CPU-Z inte bara en översikt över din CPU, utan också annan hårdvara.

Som ses ovan har CPU-Z en mängd information inom olika hårdvara. Fördelen med detta är att du enkelt kan hålla fast vid de flesta komponenter. Alla informationsflikar visar information i realtid precis som CPU-fliken gör.

Testa din CPU

Under bänk fliken kan du stresstesta din CPU. Detta innebär att du enkelt kan se vad din CPU kan hantera utan att behöva öppna CPU-krävande spel eller program. Under stresstestet kan du hålla ett öga på hur din CPU fungerar, som du kan se nedan.

Efter testning kan du jämföra dina resultat med personer som har samma CPU som du. Fördelen med detta är att du inte behöver den största kunskapen inom området för att få en klar överblick över hur din CPU har det.

Inget designpris

CPU-Z vinner kanske inte någon designpris, men ett sådant program krävs inte heller. CPU-Z bör informera dig på ett tydligt sätt, och det gör programmet också. De många flikarna är snabba att hitta och den kompletterande informationen är också lätt tillgänglig. Utvecklaren har varit väl medveten om att programmet är ett verktyg för ens dator, och därför ser programmet också ut. Designen är enkel, men den fungerar.

Tillägg till din CPU

Nu när din CPU har testats noggrant och du är säker på att allt fungerar korrekt. Då kan du lika gärna få lite glädje av det också.

Till exempel kan du ladda nerent / 181 "> Steam, en spelplattform med ett stort onlineutbud av spel. Det finns spel som är krävande för din CPU och spel som är mindre krävande - så att du snabbt kan hitta ett spel som din CPU kan hantera. Steam har också listat hårdvarukrav för varje spel, så att du snabbt kan se om du uppfyller dem med CPU-Z.

Om du är mer intresserad av Blizzard Entertainments breda utbud av fantasispel kan du också kolla in Battle.net. Att skapa ett Battle.net-konto är gratis, och när du gör det får du tillgång till ett antal prisbelönta gratisspel som: Hearthstone och Heroes of the Storm. Dessa spel är inte det mest krävande för datorn och därför kan de flesta hantera dem.

Om du har tillräckligt med spel kan vi fortsätta optimera och testa operativsystemen. Även om hårdvaran på papper körs ordentligt kan det finnas programvara som begränsar den. DriverFinder hjälper dig att uppdatera dina drivrutiner till din CPU, moderkort, grafikkort och andra komponenter. Om de inte är uppdaterade riskerar du att inte få bästa prestanda och det kan vara nästan lika bra som de ser ut i CPU-Z.

Dessutom är det alltid viktigt att hålla din dator skyddad mot säkerhetshot. Det är därför vi rekommenderar att du provar BullGuard Antivirus i 15 dagar gratis. Med BullGuard Antivirus på din dator kan du snabbt skanna din dator och se om hot är dolda på hårddisken. BullGuard Antivirus är också svenskt utvecklat och producerat, så även de som inte är väldigt skarpa för engelska kan gå med.

Slutsats

CPU-Z är det perfekta verktyget för alla som går in i sin dators hälsa. CPU-Z fyller nästan ingenting på sin dator och är snabb att öppna och använda. Installationen är inte att klaga heller, eftersom det också tar ganska många sekunder. När allt är klart har du all information om din hårdvara som du någonsin kommer att behöva - kanske till och med nära temperaturer.

Sammantaget ett perfekt hårdvaruinformationsprogram som vi rekommenderar starkt för datorentusiaster eller generellt datorentusiaster.

Download CPU-Z 1.85.0
Screenshots
Detaljerad information om CPU-Z
Typ:
Freeware


Producent:
www.CPUID.com

Inkom datum:
18-02-2010
Plattform:
Windows, Android

Storlek:
1.71 Mb

Uppdaterad datum:
07-11-2019
0