Program » Datasäkerhet » Antivirus

Comodo Antivirus last ned
4 0 4478  

Här kan du ladda ner en gratis test på Comodo Antivirus, vilket effektivt skyddar datorn mot virus.

Saknar du fortfarande en bit ny antivirusprogram för din dator? Ja, det finns många olika tillverkare som erbjuder dig många olika alternativ. Nyckeln till att välja är att göra det klart vad du vill ha från ett antivirusprogram. Om du bara vill ha grundläggande skydd och inte tänka på det så är det kanske inte så relevant. Men om du har något specifikt du letar efter bör du titta noggrant.

Vissa antivirusprogram erbjuder mycket specifika och nischfunktioner för mer avancerade användare. En sådan tjänst är Comodo Antivirus, som låter dig ta din säkerhet i olika dimensioner till nästa nivå.

Skanna ditt system och hitta skadlig programvara

Låt oss börja jordnära med vad Comodo Antivirus kan göra för dig med dess säkerhetsfunktioner. Först och främst har du möjligheten att skanna ditt system efter filer och program som kan skada det. Programmet går in i djupet på ditt system för att söka på de mest dolda platserna, och här vill skadliga filer gömma sig. Om Comodo hittar dem kommer de att raderas och om det är ett program kommer det vanligtvis att karantäneras så att du kan experimentera med det.

När ett program är i karantän, låses det väsentligen. Du får inte öppna programmet, och alla programprocesser på datorn stängs omedelbart av och hålls ut. Comodo gör detta för att se till att det inte tar bort ett program som du är 100% säker på att inte är skadligt. Så du får kontroll över programmet och en större frihet att skydda din egen säkerhet.

Med sin globala databas över de senaste virusen uppdateras programmet ständigt på de senaste hoten som människor runt om i världen upplever och rapporterar om.

Kör program och filer praktiskt taget

Ett av de bästa sätten att testa om ett program är skadligt, och vad det faktiskt gör med ditt system är genom att köra det i en virtuell maskin. En virtuell maskin är separerad från din egen dator och simulerar helt enkelt en version av Windows som du kan leka med.

Om du har några tvivel om ett program på din PC och dess effekt på ditt system kan du testa det här och hålla reda på vilka processer det initierar och vilka andra processer det påverkar. Om programmet skadar din virtuella maskin direkt vet du att det är något du borde ha tagit bort omedelbart.

Det är sällan gratis antivirus har sådana funktioner, och därför skiljer sig Comodo långt på vägen från de vanliga programmen. Om du verkligen vet vad du gör när det gäller datorer får du också många användbara funktioner att leka med.

Du kan också skicka filer till Comodo som du är osäker på. De kommer sedan att utföra skanningar och undersökningar av filerna och berätta om de är bra att gå, eller om en ytterligare antiviruslösning behövs för att hantera dem.

Comodo Dragon Browser - Web Security

Med installationen av Comodo Antivirus får du också Comodo Dragon Browser i köpet. Många tillverkare av säkerhetsprogramvara inkluderar vanligtvis en egen webbläsare, som är speciellt utformad för att skydda dig i all din verksamhet på Internet, oavsett om du vill ha säker shopping, säkerhet när du gör online-bank, etc.

Webbläsaren har en mängd olika plugins som stoppar "Man in the Middle" -attacker från skadliga webbplatser, samt en översikt över vilken information en webbplats kan samla om dig på bara ett besök. Comodo internet säkerhet är därför högt på listan.

Livechatt med utvecklarna på Comodo

Comodo erbjuder dig en livechatt om du har några frågor eller problem du inte kan lösa själv. Det finns en knapp i programmet som skickar dig direkt till chatten, där du mycket snabbt kommer att kontaktas av en företagsrepresentant.

De är vanligtvis mycket snabba att förstå vilka problem du har och hur du bäst löser dem på ett snabbt och effektivt sätt. Programmet i sig är ganska enkelt att använda, men de flestae av oss kan alltid tvivla på något, och så det är också trevligt, du kan bara öppna en konversation direkt och få det löst.

Men det måste bara sägas, du måste kunna förstå och uttrycka dig på engelska för att få ut något av det här. Det finns ingen svensk supportavdelning. Programmet innehåller en svensk översättning som är gjord av samhället, men har också sina starka brister.

För er som vill ha kontroll

Många människor är mycket nöjda med att sätta allt sitt förtroende för sitt givna antivirusprogram, och förväntar sig bara att det kommer att lösa alla problem. För att vara rättvis gör de allra flesta antivirusprogram också det, om du inte smyger in på en massa skissiga webbplatser etc.

Men ibland kan det också vara väldigt trevligt, men till och med få kontrollen att göra det du tycker är rätt. Att ge dig möjlighet att spela med misstänkta filer i en säker miljö där de inte kan göra någon verklig skada innebär att du får en mycket bättre inblick i hur sådana program faktiskt fungerar och vad du ska hålla ett öga på.

Om du är den typ som verkligen vill vara en del av processen som håller din dator säker och säker, är Comodo Antivirus bara för dig.

Traditionell antivirusdesign

Comodo Antivirus är utformat som de flesta antivirusprogram grafiskt. Det påminner något om Bullguard med sina olika finsorterade menyer, som innehåller olika funktioner relaterade till olika aspekter av din dator. Kortkommandon har till och med skapats så att du snabbt kan bläddra bland de olika flikarna genom att trycka på R, S och A.

Funktioner som ligger i de olika flikarna är försedda med korta och omfattande beskrivningar som förklarar exakt vad de olika funktionerna kan göra - så det borde vara liten tvekan.

Det finns många alternativ för att byta språk i programmet till det du personligen föredrar. Men här måste du vara uppmärksam ändå. Det enda språket som har översatts professionellt av Comodo är amerikanska engelska. Resten av tillgängliga språk har utvecklats av samhället runt programmet och har vanligtvis stora brister och fel. Detta gäller särskilt svenska.

Alternativ programvara

Var Comodo Antivirus inte exakt vad du behövde? Eller vill du prova något nytt? Då har du tur. Här rekommenderar vi ytterligare ett antivirusprogram som kan tjäna dig och din dator.

AVG Anti-Virus Free är ett kraftfullt antivirusprogram som alltid levererar. Och då är det till och med helt gratis. Med sina många sköldar, skanningsfunktioner och skydd på Internet är det en favorit bland sina användare. AVG Anti-Virus Free kan laddas ner gratis här.

Slutsats

Comodo Antivirus är ett fenomenalt antivirusprogram med tanke på att det är gratis. Med sina många användbara funktioner har du som användare möjlighet att gå in i processen som skyddar dig och din dator och aktivt deltar i den. Därför kan det bara rekommenderas.

Download Comodo Antivirus 12.1.0.6914
Se Comodo Antivirus på video :
Screenshots
Detaljerad information om Comodo Antivirus
Typ:
Trialware


Producent:
Comodo Group, Inc.

Inkom datum:
30-11--0001
Plattform:
Windows

Storlek:
206 Mb

Uppdaterad datum:
28-11-2019
0