Program » Tweaks » Diskrensning

Clean Disk Free last ned
4 0 6265  

Ladda ner Clean Disk Free gratis här

Om det är något som verkligen kan störa en i hans vardag är det en dator som går långsammare än en blind person på söndagen. Datorn används i så många aspekter av vårt dagliga liv, så när den inte fungerar är det som om vår högra arm inte heller gör det.

Därför kan du med fördel skaffa ett program som Clean Disk Free, som kan hjälpa dig att städa upp ditt system gratis, så att du får en snabbare dator.

Börja med din webbläsare

Clean Disk Free är fenomenalt när det gäller att behöva städa upp all information som din webbläsare lägger ner på din dator. Varje gång du besöker en webbplats finns det en mängd olika data som laddas ner. För det första är det allmänna data (webbläsarcacher) som webbplatser använder för att starta och ladda. Därefter finns det cookies som används för att marknadsföra relevanta produkter till och komma ihåg användarinformation.

Men vi besöker många webbplatser varje dag och varje gång de häller ny data på ditt system. Så småningom kan mängden bli riktigt stor och tung. Med Clean Disk Free kan du dock snabbt välja vilken webbläsare (om du har flera) du vill städa, och sedan startar programmet annars.

Extra rengöring: ditt system

Förutom att rengöra din webbläsare med data och information kan Clean Disk free också komma in i ditt system för att ta bort onödiga systemfiler, skräpfiler, tillfälliga filer och mycket mer. Dessa filer lämnas vanligtvis från avinstallerade program.

När ett program avinstalleras lämnar programmet vanligtvis filer som det kan använda för att återställa inställningar och konton om du vill installera om det t.ex. Men ofta hamnar dessa filer bara i stora mängder. Då kan du lika gärna städa.

Och det är faktiskt detta som med tiden gör att din dator går långsamt. Efter flera års användning av de olika programmen, som kommer och går, skapas fler och fler filer, som egentligen inte används till annat än fyllning. En annan sak man kan försöka göra, m för att få igång sin dator snabbare, är att köpa något komprimerat tak och rengöra sin dator med den inuti. Damm och smuts kan få en dator att överhettas, och då går den också långsammare.

Superenkel design som passar nybörjare

Om du inte är särskilt teknisk när det gäller datorer, så finns det många av dessa inställningsprogram som kan verka överväldigande i början. Men här finns det inte många element som kan vara förvirrande.

Hela användargränssnittet konfigureras systematiskt. Överst har du 3 flikar: Sök, Sökresultat, Om. Sök visar vad som är installerat på din dator och vad du kan städa. Markera sedan kryssrutorna du vill rengöra.

Sökresultat berättar helt enkelt vad och hur mycket som har rensats, och Om är mestadels för att redigera inställningar som språk.

Alternativ programvara

Clean Disk Free är ett program som är väldigt enkelt att använda. Men tyvärr betyder det också att den är lite begränsad i sina förmågor. Något som ZookaWare Free har mycket fler alternativ för att städa ditt system mer grundligt. Å andra sidan är det också mycket mer komplicerat att bekanta sig med. Om du vill läsa mer om eller ladda ner ZookWare Free kan det göras gratis här.

Slutsats

Om du letar efter mer hårddiskutrymme och gör lite diskrengöring, utan att behöva lägga ner mycket tid på att lära känna ett program, är Clean Disk Free ett optimalt val. Det är gratis och det är enkelt. Då kan du inte begära mer.

Download Clean Disk Free 2.6
Screenshots
Detaljerad information om Clean Disk Free
Typ:
Freeware


Producent:
Orderprog

Inkom datum:
15-09-2020
Plattform:
Windows

Storlek:
93 Mb

Uppdaterad datum:
01-04-2022
0