Program » Tweaks » Optimeringar

Classic Shell last ned
4 0 4090  

Gratis download: Classic Shell är programmet för alla er som har bytt till Windows 7 eller Vista, men saknar den gamla hederliga XP designen.

Om du är en användare av en av de nya versionerna av Windows, men saknar designen på ett av de tidigare Windows-operativsystemen, som Vista eller XP, kan Classic Shell vara precis rätt för dig. Windows 7, 8 och 10 har rykte för att vara svåra att navigera som användare. Många trofasta Windows-användare missar den klassiska Windows-inställningen, där allt var lätt att förstå, och allt var vertikalt inställt, så rulla bara igenom startmenyn för att hitta vad du vill ha. I de nya versionerna av Windows är det snabbt att se att programvara, spel och verktyg gömmer sig till stötar och att du borde gissa vad du letar efter.

Nu kan du dock hålla fast vid de goda kvaliteter som de nya operativsystemen har medan de ändras endast i den visuella designen. Med Classic Shell kan du anpassa operativsystemets utformning så att det passar dina behov. I Classic Shell kan du välja bland flera klassiska Windows-mönster som XP och Vista, och anpassa dem med färger och extra design. Dessutom kan du blanda de olika mönsterna och därmed ta de saker du saknar från Vista och para dem med funktioner från XP tillsammans med din nuvarande design från Windows 7, 8 eller 10.

Classic Shell är helt gratis och det är därför en extremt populär och allmänt använd programvara som har laddats ner hundratals miljoner gånger sedan den första utgåvan 2009.

Den klassiska startmenyn

Den största förändringen som Windows 7 tog med var modifieringarna av den klassiska startmenyn, som alltid varit en del av Windows direkt tillbaka från Windows 95 och upp till Windows Vista. Du kan nu få tillbaka den och använda den i Windows 7, 8 eller 10 och använda funktioner som fästning av favoriter, utöka kontrollpanelen eller den klassiska klick-och-dra-funktionen för att organisera dina program som du vill.

Enkel och snabb installation

Classic Shell är inte ett stort och omfattande program som kan låta som när det går att ändra ditt operativsystem. Det är å andra sidan ett tillägg som bara ändras med operativsystemets visuella synlighet, och det fyller därför inte mycket. Det betyder också att applikationen laddas ner mycket snabbt och i sekunder är den klar att användas.

Det kräver ingen speciell kompetens eller datakunskap för att antingen använda eller installera programmet. Allt du behöver är att ladda ner programmet och då kan du anpassa din Windows-design som den passar dig.

 

Du kan hitta inställningsmenyn för Classic Shell i programmets mapp, vilket framgår av bilden ovan.

Personalisering

AnpassningsAlternativen i Classic Shell är många. Därför kan du ta riktigt lång tid att navigera i programmet och titta på utbudet av skinn och Alternativ.

 

Efter att ha valt de anpassningar du vill använda, klickar du helt enkelt på OK, och sedan uppdaterar Windows-designen med de inställningar du har valt. Med de val som gjorts i gif ovan kommer Windows startmeny att se ut som bilden nedan.

Du kan naturligtvis också ändra språket från engelska till svenska, eller något annat språk du vill att din design ska använda. Detta kommer också att förändras inom de inställningar där du anpassar din design. Här hittar du en kategori som i princip kallas Språk, där du kan anpassa programmet för det språk du vill använda.

Utvecklare bakom

Classic Shell utvecklades av ryska Ivo Beltchev, som även ville ha delar av tidigare Windows-mönster integrerat i det senaste Windows-operativsystemet. Han släppte det gratis för första gången 2009, varefter det blev enormt populär bland Windows-användare. År 2017 slutade han att utveckla på programmet, varefter han släppte licensen så att alla kunde arbeta med det om de ville ha det.

Avail Free Rangeig; ngelighed

Classic Shell är utformad för att modifiera bara den Windows-design som du vill ha. Därför är programmet självklart utformat för att användas på alla versioner av Windows. Den innehåller därför både Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 och Windows Server 2012 R2.

 

Alternativ

Är du en burgare i Windows 7 och du läser här eftersom du letar efter att personifiera ditt Windows-tema så det skiljer sig från publiken men du är inte intresserad av att gå tillbaka till en design från en tidigare Windows Windows 7 Only Black kan vara något för dig. Windows 7 Only Black är ett tema som gör alla delar av ditt Windows 7-tema helt svart. Naturligtvis fortfarande så att du kan navigera runt det. Det ger din dator en ny och mild design som sticker ut från publiken. Du hittar programmet här.

 

Slutsats

Classic Shell är ett helt gratis program som är utformat för att ge Windows 7, Windows 8 eller Windows 10 classic användare de klassiska funktionerna i Windows Vista och XP som de saknar. Du kan anpassa din startmeny för att visas exakt som du vill att den ska se ut och du kan ändra hela Windows-sökning så att den har funktionerna som du har missat från Windows Vista eller XP. Du behöver inte välja mellan en design eller en annan, men skräddarsy din design med hjälp av elementen från alla Windows-design. Programmet är utformat för att hjälpa dem som hittar de senaste utgåvorna av Windows rotade och som saknar de enkla och lättanvända funktionerna från de äldre versionerna av Windows. Programmet släpptes för första gången 2009 och sedan dess har det ständigt vidareutvecklats, så det är klart att hjälpa till med användarens behov. Det är en liten bit av hjälpprogramvara, som därför inte fyller upp mycket och är lätt att använda. Det tar bara några sekunder att installera, och sedan är den redo att användas direkt.

Download Classic Shell
Se Classic Shell på video :
Screenshots
Detaljerad information om Classic Shell
Typ:
Freeware


Producent:
Ivo Beltchev (Open Source)

Inkom datum:
14-11-2012
Plattform:
Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10

Storlek:
5.886 Mb

Uppdaterad datum:
14-12-2018
0