Program » Internet » Browsers

Chromium Browser last ned
4 0 3625  

Chrom Browser är ett öppet webbläsarfönster som ger ett säkrare, snabbare och mer stabilt sätt att utforska Internet.

Chrom gör det snabbare, säkrare och stabilt att utforska Internet.

På den här sidan hittar du Google Chromium, Googles öppna källversion av deras populära Chrome-webbläsare. Krom har många av samma egenskaper som Chrome, vilket namnet också indikerar, men det finns också några tydliga skillnader. I Chrome har Google valt ett mycket minimalistiskt gränssnitt som valts för att få webbläsaren att känna sig lättare och inte överbelasta användarens skärm. Dessutom gör opt-out av de många överflödiga extrafunktionerna också att webbläsaren fungerar bättre och snabbare.

Är det bättre än Google Chrome?

Det finns några stora skillnader mellan Chromium och Chrome, och det största är att Chromium är öppen källkod. Dessutom finns det några element från Chrome som inte finns i Chromium. Bland annat integrerar Google Chrome Adobe Flash Player, vilket ofta är nödvändigt när du surfar på Internet. Dessutom spåras inte Chrom på samma sätt som Chrome, vilket innebär att före kraschrapporter är - det vill säga inte hållit reda på grunden till varför programmet ibland fryser eller kraschar. Några av de funktioner som inte finns i Chrom kan dock läggas till manuellt om så önskas. Helt enkelt kan Chrom beskrivas som en enklare version av Chrome, vilket kan vara snabbare och säkrare eftersom många tillägg inte existerar. Förutom detta är logotypen för Chrom det samma som Chromes, bara i blåa färger. Alla dessa skillnader är något man måste överväga med sig själv om de talar för eller mot krom. Programmet är inte utformat för alla, och vissa kan tycka att det är roligare att ladda ner Chrome eller en annan webbläsare.

Vad är öppen källkod?

Som nämnts är den största skillnaden mellan Chromium och Chrome att den tidigare är ett open source-program. Att något är öppenkälla innebär att programmets utvecklare har släppt programmet med öppen källkod, så att andra utvecklare kan studera den, ändra den och vidarefördela den till någon annan. Således blir användarna medutvecklare, vilket borde vara det bästa av programmet, eftersom det är användarna som använder programmet varje dag och därmed hitta de fel som programmet innehåller. Samtidigt betyder det för ägarna av ett open source-program att deras program är gratis, vilket är en fördelaktig struktur för dem.

Kroms historia

I september 2008 släppte Google sin webbläsare Chrome. Samtidigt med den här utgåvan släppte de också Chromium, som hade samma källkod som Chrome. Detta gjorde det möjligt för användarna att analysera och vidareutveckla källkoden i Chromium utan att ändra källkoden för Chrome. Detta gjorde det också möjligt för utvecklare att ändra Chromium så att webbläsaren kunde vara kompatibel med MacOS och Linux operativsystem. Vid denna tidpunkt har Chrome bara släppts för Windows operativsystem. Idag är Chromium ett utmärkt verktyg för Google att se vilka funktioner användare över hela världen integrerar och använder, vilket de senare kan integrera i sin Chrome-webbläsare. Således blir Chrom på många sätt också en Chrome-tester utan belastning av Google, eftersom det inte är dem som vidareutvecklar programmet.

Alternativ

Om du är osäker på om Chromium är rätt webbläsare för dig kanske du vill titta på några av Alternativen. Naturligtvis är det uppenbara Alternativet Google Chrome, som, som nämnts, är Googles webbläsare med sluten källkod, som bland annat innehåller Adobe Flash Player, vilket Chromium inte har. Du kan hitta Google Chrome genom att följa den här länken.

En annan mycket populär webbläsare är Mozilla Firefox, som är många favoritbläsare. Det är snabbt, pålitligt och väldesignat. Naturligtvis, som Chromium och Chrome, är det gratis att ladda ner. Du kan läsa mer om Mozilla Firefox och ladda ner webbläsaren genom att följa den här länken.

Det tredje Alternativet som också är bra skäl att ta en titt på är Opera-webbläsaren. Det är utvecklat i Norge och fäster stor vikt vid snabbhet och säkerhet, vilket ofta är de två viktigaste punkterna för en internetanvändare. Gilla dOvan nämnda webbläsare, Opera är också helt gratis att ladda ner. Du kan läsa mer om Opera och ladda ner programmet genom att följa den här länken.

Ett annat Alternativ kan vara Microsoft Edge.

Tillgänglighet

Chrom lanserades ursprungligen för Windows-användare, varefter programmet utvecklades för användning på både Mac och Linux. Upplagan du hittar på denna webbplats kan bara hämtas och användas på Windows operativsystem, men som nämnts finns det Alternativ för nedladdning på Mac och Linux som kan lokaliseras med en snabb google-sökning.

Slutsats

Chromium är Googles öppna källversion av Chrome-webbläsaren, där utvecklare runt om i världen har fri tillgång till programmets källkod och kan vidareutveckla programmet med fri tull. Detta ger dig en webbläsare skapad av Google men utvecklad av användarna. Eftersom de är de dagliga användarna av webbläsaren hittar de också alla fel och utvecklar de delar av webbläsaren som de inte finner optimala. En stor fördel med Chromium är programmets minimalistiska gränssnitt, vilket först och främst gör att webbläsaren ser bra ut, men ger dig också mer utrymme på skärmen för vad du vill titta på, eftersom allt överflödigt skärs bort. Dessutom gör det också webbläsaren snabbare eftersom det inte behöver använda krafter på saker som uppdateringar.

Chromium är ett webbläsarprojekt från Google som vi kan njuta av. De kända funktionerna i Google Chrome som kromförlängningar är en del av Chromium.

Några av skillnaderna mellan Chrome och Chrome är att Chrome bland annat har en integrerad Adobe Flash Player som låter dig visa multimediainnehåll på Internet. Dessutom har Chrom inte Googles uppdateringssystem, vilket för vissa kan vara en dålig sak, medan för andra det kan vara befriande. Därför bör man alltid hantera sig själv vad man vill ha i en webbläsare innan man bestämmer vilken som ska hämtas. Vidare upp i texten, är Google Chrome, Mozilla Firefox och Opera också alla tre kort beskrivna. De är alla gratis webbläsare som kan vara Alternativ till Chromium om du inte vill ha den här webbläsaren.

Download Chromium Browser 6.0.412.0
Screenshots
Detaljerad information om Chromium Browser
Typ:
Freeware


Producent:
Google and developers-at-large

Inkom datum:
30-11--0001
Plattform:
Windows 7, XP & Vista

Storlek:
23.5 Mb

Uppdaterad datum:
15-04-2020
0