Program » Underhållning » Hobby och Fritid

Bsnes last ned
5 0 6209  

Ladda ner Bsnes-emulatorn gratis här

Är du ett fan av gamla Nintendo Gameboy och Famicom-spel? Det finns många som har ägt en sådan konsol i sin barndom och fyllt den med glädjen i spel som Super Mario, Pokémon och andra fantastiska titlar.

Men det handlade om några år sedan, dessa konsoler var aktuella, och chansen att du inte har dem längre är förmodligen ganska hög. Om du skulle investera i en ny skulle det förmodligen kosta en fin summa.

Därför kan du istället ladda ner en emulator som Bsnes som kan simulera spelen för dig på din dator.

Spela alla dina gamla favoritspel på din dator

En emulator emulerar gamla spel från olika inaktuella konsoler på din dator. Det vill säga, det fungerar som en Gameboy etc. på ditt PC-system.

Och vad gör du om spelen? Uppenbarligen kan du inte bara ansluta en av dina gamla patroner till din dator och det fungerar bara. Därför har ett filformat skapats som du kan överföra spelen för att låta en emulator starta dem.

Detta filformat kallas ROM, och det finns nästan en gateway för alla gamla spel gjorda för Nintendo-konsoler.

Bsnes är ett dussin emulatorer för dussintals spel, och här kan du ladda upp dina rom-skivor och spela spel som var din dator en Gameboy eller liknande. Det ingår också ett HD-läge så att du kan få bättre upplösning av dina gamla spel om det är av intresse för dig.

Enkel och användarvänlig design

Kanske låter hela processen lite konstigt för dig, men att använda en emulator är ganska enkelt.

När du startar Bsnes öppnas ett fönster med en svart skärm och ett verktygsfält längst upp. Verktygsfältet har olika funktioner som System där du kan ladda spar från dina spel eller ansluta en styrenhet.

Sedan finns det också Inställningar där du kan justera allmänna saker med programmet, till exempel upplösning, ljudnivå osv. Äntligen har du hjälpknappen där du kan hitta mer detaljerade guider för de mer komplicerade aspekterna.

För att starta ett spel i Bsnes, dra helt enkelt ROM-filen till den svarta rutan så kommer programmet automatiskt att veta vad du vill göra. Det startar spelet och sedan är det annars bara igång.

Alternativ programvara

Det finns många olika emulatorer att ladda ner för olika konsoler. Här kan vi rekommendera FS-UAE Amiga Emulator, som är en emulator för den gamla Amiga. Om det finns spel därifrån som du vill prova igen kan du börja här. FS-UAE Amiga Emulator kan laddas ner gratis här.

Slutsats

Bsnes är en fantastisk liten emulator för dig som vill njuta av dina gamla favoritspel igen på din dator. Därför kan det bara rekommenderas starkt.

Download Bsnes 1.1.2
Screenshots
Detaljerad information om Bsnes
Typ:
Freeware


Producent:
Byuu

Inkom datum:
23-10-2019
Plattform:
Windows, MacOS, Linux

Storlek:
4.1 Mb

0