Program » Underhållning » Hobby och Fritid

All My Books last ned
4 0 6329  

Prova Alla mina böcker gratis - bibliotek med alla dina böcker

Det är något tillfredsställande med att ha saker i ordning; Det är av goda skäl att organisation har blivit ett aktuellt ämne på olika sociala medier med tiden. Om du är någon som har ett organiseringssystem för din boksamling (oavsett vad dina böcker är organiserade efter år, författare/titelinitial eller färgen på bokens baksida), så har vi hittat ett bra alternativ för dig. Du kan lagra metadata om dina böcker i det digitala universum, så att du alltid har den viktigaste informationen på dig. Använd den här smarta bokarrangören och få grepp om dina böcker.

Lägg till böcker enkelt och snabbt med ISBN-nummer

En av de stora poängerna med att organisera är att det helst ska göra ditt liv enklare. Därför är det också ett stort plus att detta program kommer med en ISBN-skanner integrerad i sin onlinedatabas.

Vad detta betyder för dig är att om du hittar ISBN (International Standard Book Number) på en bok du har liggande, så kan du skriva in det i programmet och sedan uppdaterar det själva biblioteket med lämplig information. Den kan lägga till allt från publiceringsdatum, författarnamn, till en bestämd beskrivning av verket, samt en omslagsbild, så att du också visuellt kan se vilken bok du har liggandes. Vanligtvis hämtar den denna information direkt från Amazon eller Goodreads så att du vet att informationen faktiskt passar.

Så det finns också gott om möjligheter att importera dina svenska (eller andra språk) böcker på detta sätt – det behöver inte bara vara engelska böcker.

 

Ta ditt bibliotek med dig

Ladda ner derasiPhone eller Android version av appen (kostar pengar). Då har du alltid ett register över alla dina böcker med dig, oavsett var du går.

Lägg till dina böcker manuellt (inklusive ljudböcker och e-böcker)

Skulle du av en eller annan anledning inte vilja använda ISBN-numret, eller är du inte nöjd med resultatet du får av att använda det, så kan du också alltid gå in och redigera ISBN-listorna.

Om detta fortfarande inte är tillräckligt med redigeringsfrihet för dig, så kan du naturligtvis också alltid lägga in informationen manuellt. Det tar betydligt längre tid, men i gengäld får du också den information i programmet som du vill ha.

Detta kan också vara ett smart sätt att importera dina egna böcker om du är en opublicerad, framåtsträvande författare som vill sammanställa sina egna texter och se dem kategoriseras eller göra statistiska grafer över sitt innehåll.

Se statistik över dina titlar och dina läsvanor

Visst är det trevligt att ha en plats där all information i dina böcker finns, men om du är en person med en väldigt stor samling böcker kan det vara riktigt svårt att få en överblick över vad du verkligen har.

Det är därför All My Books har ett smart system inbyggt som låter dig se visuell statistik över dina böcker. Det vill säga du kan välja om du vill se information om dina böcker som lagercirkeldiagram eller stapeldiagram.

Sedan väljer du bara vad du vill sortera efter. Du kan till exempel välja att sortera efter författare; då kan du få en visuell överblick över vilka författare du har flest böcker från. Du kan också välja att sortera efter år – om du gör det kan du se vilket år de flesta av böckerna du äger är från.

På så sätt kan du börja bilda dig en överblick över dina egna bokvanor; ibland kan vi bli förvånade över att vi faktiskt följer ett visst mönster, utan att nödvändigtvis ha tänkt på det.

 

Andra program du kan vara intresserad av

Vi har även gjort en recension av en adressbok som heter EZ Contact Book, som är en digital adressbok där du kan lägga till massor av information om alla personer du känner. Om du gillar att organisera dina böcker är vi säkra på att du också kommer att vilja hålla reda på dina kontakter. Programmet låter dig också lägga till anteckningar till kontakterna. Här är ett bra tips att du till exempel kan uppdatera detta fält regelbundet, och skriva vad du pratat med personen om den senaste tiden (om du nu har ett jobb där det är mycket kundkontakt, där det kan vara svårt att kom ihåg den typen).

Om du älskar böcker, kanske du också älskar språk i allmänhet. Därför vill vi också rekommendera att du provar Duolingo. Det är helt gratis – du väljer bara det språk du vill lära dig/bli bättre på, och sedan gör duolingo en serie tester som du måste klara. Programmet är upplagt så att du halva tiden lär dig nya grammatiska regler, nya ord eller beteckningar och att du andra hälften av tiden aktivt testas i att behöva skriva eller tala språket korrekt.

Slutsats

All My Books är ett supersmart program, dock med ett lite förlegat utseende. Men om det du letar efter är ett billigt program som kan hjälpa dig att få ordning på alla dina böcker, så är detta definitivt ett bra val.

Vi blev förvånade över de många alternativen för att se olika statistik direkt på skärmen, och möjligheten att sätta upp regler för hur du vill kategorisera dina titlar. Programmet går snabbt och stabilt – och vi är positiva till att få prova programmet först innan vi köper det.

Du får samma möjlighet - nedan hittar du en länk till gratisdemon av Alla mina böcker, som du kan använda gratis i 30 dagar med några begränsningar. Sedan kan du välja om du vill köpa programmet eller inte. Priset för denna är relativt lågt, med ett pris på runt 270 kronor.

Download All My Books 5.3
Screenshots
Detaljerad information om All My Books
Typ:
Demo


Producent:
Bolide Software

Inkom datum:
30-11-2021
Plattform:
Windows, MacOS, iOS, Android

Storlek:
20 Mb

Uppdaterad datum:
01-12-2021
0