Program » Datasäkerhet » Kryptering

Active ZDelete last ned
4 0 6269  

Ladda ner Active ZDelete gratis här

Ska du sälja din gamla dator? Eller är det känsliga filer du vill bli av med för alltid? Så läs vidare här.

Vanligtvis, när du tar bort filer, är det en god chans att de kan återställas igen och det är inte alltid i ditt bästa intresse. Med Active ZDelete kan du dock se till att de inte kan återställas.

Permanent radering av filer

Vanligtvis, när du tar bort en fil, är den faktiskt bara komprimerad. Den blir så liten att den inte kan användas, och sedan flyttas den bort från alla dina vanliga mappar och system. Men det kan faktiskt återställas. Det finns många gratisprogram man kan ladda ner som kan göra detta.

När du använder något som ZDelete "raderar" inte filen "mer" än vanligt. Det skriver bara över filen med mycket krypterad information, vilket innebär att även om den återställs, är det rent nonsens du får ur den.

Varför är det smart? Till exempel, om du vill sälja din gamla dator till någon du inte känner, så är det riktigt smart. För du vet inte vad den personen tänker göra med datorn. Kanske återställer de dina filer, varav några kan vara känsliga.

Om det är datorer från ett företag som behöver bytas ut, måste du använda ett program som ZDelete för att se till att andra inte kan återställa känslig information om företaget etc. En dator där detta inte görs är en hackers dröm!

Enkel design för ett mycket enkelt program

ZDelete är ett mycket enkelt program. Det kan bara ta bort. Så när ett program är så enkelt, så finns det inte heller någon bra anledning att göra designen snygg eller komplex. Så är inte fallet här heller.

Du har tre knappar som låter dig radera på olika sätt. Om du klickar på en av knapparna öppnas sökaren och du kan välja vad du vill ta bort. Det är så enkelt.

Ytterligare programvara

Om du är intresserad av att skydda din integritet bör du också skaffa dig en VPN. En VPN maskerar din internetanslutning och din aktivitet på webben från spionögon. Här kan UrbanVPN rekommenderas. Det är gratis men effektivt. Du kan ladda ner UrbanVPN gratis här.

Slutsats

Om du enkelt och snabbt vill radera filer och se till att de inte kan återställas är ZDelete definitivt ett rekommenderat program.

Download Active ZDelete 12
Screenshots
Detaljerad information om Active ZDelete
Typ:
Freeware


Producent:
LSoft Technologies Inc.

Inkom datum:
30-10-2020
Plattform:
Windows

Storlek:
4 Mb

0