Program » Tweaks » Diagnosera

Speccy last ned
4 0 4498  

Gratis nedladdning av specialprogrammet här.

Idag vill de flesta datoranvändarna naturligtvis att datorn fungerar optimalt, eftersom de flesta har blivit en oumbärlig del av vardagen. Men hur håller du din dator snabbt och i gott skick?

Lyckligtvis finns det för närvarande ett mycket stort utbud av datorprogram och programvara för att säkerställa att du kan uppnå detta. Ett program som kan vara det första steget mot en snabb och väl fungerande dator är det smarta diagnostiska programmet Speccy.

Varför är diagnostiska program en nödvändighet?

Det finns olika typer av datorprogram på marknaden som kan bidra till att göra justeringar till din dator, som vanligtvis syftar till att förbättra datorns kapacitet enligt dina behov.

Men innan du gör några justeringar på datorn är det självklart viktigt att veta var felet är eller där det finns utrymme för förbättringar, så att du i värsta fall inte skadar din dator eller gör den långsam. Om du befinner dig i en situation där du tycker att dina datorer beter sig märkligt eller om du funderar på att investera i ny maskinvara som kan optimera din dator, är nedladdning av ett diagnostikprogram som Speccy ett uppenbart val för dig.

Vilka är fördelarna med diagnostikprogrammet Speccy?

Innan du bestämmer vilket diagnostikprogram du vill ladda ner är det en bra idé att få inblick i vilka funktioner som programmet har och om programmet kan möta dina behov med andra ord. Vanligtvis kan du få en liten inblick i information om datorn via inställningar på egen dator, men Speccy-programmet ger å andra sidan en djupare och detaljerad inblick i datorn, vilket kan vara till stor nytta för dig i flera situationer. Om du exempelvis befinner dig i en situation där du vill köpa mer minne till din dator, specificerar Speccy exakt vilken typ av RAM du använder, vilket kan göra inköp av nytt minne till din dator mycket enklare för dig.

Kort sagt, Speccy är ett litet men smart diagnostiskt program som kan ge dig detaljerad information och statistik om all maskinvara i din dator, bland annat CPU (Central Processing Unit), moderkort, RAM, grafikkort, hårdvara Skivor, optiska enheter och ljudsupport. Programmet visar också de enskilda komponenternas tillstånd i form av bland annat temperatur, varumärke, version, modell, drivrutin, fil, plats och kapacitet så att du snabbt kan skapa en överblick över huruvida det finns problem med en eller flera komponenter. Självklart, innan du kan ladda ner ett program måste det vara kompatibelt med din dator. Speccy-programmet stöder datorer med Windows XP, Vista eller 7.

Nedan följer en översikt över hur en statistik som gjorts av Speccy på din dator kan se ut.

Om du är intresserad av att läsa mer om programmet Speccy och dess funktioner kan du med stor fördel besöka leverantörens officiella hemsida genom att klicka här.

Användarvänlighet och uppdateringar

När du hämtar ett nytt program är det viktigt att många datoranvändare är lätta att navigera i. Speccy är ett användarvänligt program där nybörjaren snabbt kan lära sig att navigera i programfunktionerna.

En annan fördel med programmet är att den uppdateras automatiskt, vilket är till stor nytta för dig, eftersom det bidrar till att förbättra programmets användarvänlighet.

Tillägg till Speccy-programmet

Efter att ha laddat ner ett diagnostikprogram är det ofta ett steg med att optimera din dator att installera ett optimeringsverktyg som är utformat för att städa upp datorn och påskynda den. Om Speccy Diagnostics-programmet har tagit ditt intresse kommer CC Cleaner optimeringsprogram troligen att passa dig som utvecklaren av de två programmen är densamma. Speccy kommer därmed att diagnostisera eventuella problem i din dator som CC Cleaner kan hjälpa till att lösa. Med en kombination av de två programmen är du ett steg närmare en snabbare dator. Programmet CC Cleaner är också gratis, och du är intresserad av att läsa mer om optimaltDu kan läsa vår översyn av programmet här.

Alternativa program för Speccy

Innan du laddar ner ett nytt program till din dator är det alltid en bra idé att göra en grundlig forskning så att du är säker på att ladda ner ett program där alla dina behov och preferenser är uppfyllda. Det finns olika diagnostiska program på marknaden och det kan vara svårt att hitta huvud och svans på vilket program du ska välja. Ett exempel på ett alternativ till Speccy-programmet är Hard Drive Inspector. Med detta program får du ett verktyg som effektivt kan kontrollera tillståndet på din hårddisk. Programmet stöder både Windows 2000, 2003, XP, Vista och Windows 7. Det är dock viktigt att betona att Speccy är freeware, medan Hard Drive Inspector är shareware. Ett annat alternativ till Speccy är Windows 7 Manager-programmet. Med det här programmet får du ett diagnostikprogram som är ett allt-i-ett-verktyg och innehåller mer än 40 olika verktyg. Programvaran Windows 7 Manager kan med andra ord optimera, justera och städa upp datorn. Det finns olika diagnostiska program tillgängliga på marknaden och det är viktigt att du tar dig tid att göra en ordentlig forskning så att du får full nytta av det program du väljer att ladda ner.

Om du är intresserad av att läsa fler recensioner av olika diagnostiska program, klicka här där vi har sammanställt ett antal populära program på marknaden.

Slutsats

Slutligen sammanfattar vi kortfattat varför programmet Speccy kan vara relevant för nedladdning för dig. Speccy är ett litet program som inte tar mycket av din dator. Programmet är ett formidabelt verktyg som ger dig en djup insikt om vad som finns på din dator. Med programmet får du en utgångspunkt som kan göra framtida beslut om eventuella anpassningar till datorn lite enklare. Om du äger en dator med ett Windows-operativsystem är Speccy definitivt ett program för dig. Sammantaget är Speccy ett verktyg för din dator som vi ger en varm rekommendation.

Download Speccy
Screenshots
Detaljerad information om Speccy
Typ:
Freeware


Producent:
Piriform Ltd

Inkom datum:
17-09-2011
Plattform:
Windows

Storlek:
6.56 Mb

Uppdaterad datum:
29-04-2020
0