Program » Underhållning » Hobby och Fritid

SketchUp last ned
4 0 1710  

Ladda ner det populära och välutvecklade 3D-modelleringsprogrammet SketchUp Free gratis här.

SketchUp Free är ett extremt användarvänligt verktyg som låter dig skapa i stort sett allt i arkitekturens värld. Programmet används av arkitekter över hela världen och är känt för sin användarvänliga design och enkla navigationsalternativ. Med SketchUp Free kan du bygga exakt vad du vill och därigenom skapa en illustrativ översikt som du kan visa för vänner, familj eller kollegor.

SketchUp Free är webbläsarbaserat, vilket innebär att nästan vilken dator som helst kan dra av den utan att stöta på några problem.

Alternativ i din webbläsare

Det kräver inga extraordinära plugins för att köra SketchUp Free i din webbläsare, men det kräver en internetanslutning. När du öppnar programmet måste du välja en mall som hjälper dig att få en överblick över ditt projekt. Därefter kan du enkelt navigera runt i de olika verktygen och funktionerna, som är välplacerade på höger respektive vänster sida.

Ikonerna för de olika verktygen är väl valda och ger dig snabbt en uppfattning om vad de gör. Om du fortfarande är i tvivel, håll bara musen över, så får du namnet på verktyget, vilket borde hjälpa dig lite på vägen.

Det är inte ovanligt att vi ser en lite mer genomarbetad text när du håller musen över, och vi tycker att det är lite synd att vi bara lär känna namnet på funktionen, utan ytterligare förklaring. Men det här stoppar naturligtvis inte de funktionella möjligheterna, och det finns gott om dem. SketchUp Free är otroligt lätt att navigera och funktioner är enkla att använda.

Som vi ser ovan är det enkelt att skapa enkla saker - liksom de större projekten. Det tar inte lång tid att lära sig de knep som man kan använda. Om du till exempel börjar med att göra en yta kan du enkelt bygga väggarna efteråt, eftersom du kan ta ett hörn och "dra upp", vilket är mycket intuitivt för de flesta datoranvändare.

Text

SketchUp Free har ett antal olika texturer som du kan använda fritt. Texturerna är under material. Material är till exempel: tegel, glas, speglar , etc.

Ovanstående visar tydligt hur många olika texturvarianter programmet erbjuder. Den övergripande texturplaceringen görs med färghinken , som fungerar precis som du känner till den från andra applikationer.

Naturligtvis är det också möjligt att göra små förändringar i strukturen om hela ytan inte behöver ha samma konsistens. Den bästa idén är dock att skapa flera "lager" eller utskärningen och sedan måla dem. Detta är betydligt snabbare och ger ett bättre resultat i slutändan.

Gratis och proversion

Det är SketchUp Free, som du hittar längst ner på sidan, men det finns också en installationsversion av programmet - så du tvingas inte använda din webbläsare. Installationsversionen heter SketchUp Pro och kan laddas ner och testas gratis i 30 dagar.

Vi har skrivit en fördjupad recension av SketchUp Pro här. Det är också där du kan ladda ner testversionen. Pro -versionen erbjuder ett antal extrafunktioner, som vi tyvärr inte kan använda i gratisversionen. Men gratisversionen är i allmänhet tillräcklig för de flesta, om det inte är ett stort projekt.

Professionell och amatöranvändning

SketchUp Free används av både nybörjare men också av professionella ärrarkitekter och civilingenjörer. Anledningen till att nybörjare enkelt kan delta beror på den absurd goda användarvänligheten, liksom det enkla tillvägagångssättet och navigationen.

Professionella använder programmet av samma skäl, och det finns ingen gräns för hur stort projekt de kan skapa. Det måste sägas att om du vill designa en skyskrapa kan du överväga att prova SketchUp Pro istället, eftersom webbläsaren snabbt kan börja hacka.

Utvecklare

SketchUp var tidigare känt som Google SketchUp. Anledningen till detta är att SketchUp förvärvades av Google redan 2006. Den första versionen av SketchUp släpptes dock redan år 2000, och programmet blev en stor framgång redan från början.

Design och användarvänlighet

SketchUp Free har en mycket typisk arbetsprogramdesign, och det är inte riktigt förvånande. Det är en välkänd design, vilket innebär att du snabbt kan hitta funktioner och verktyg där du vill ha dem.

Själva arbetsplatsen är hanterbar, och det finns ett antal riktlinjer som säkerställer att ditt projekt slutligen ser ut som du vill ha det. Höger sida har till och med mycket informativ text som hjälper dig med de olika funktionerna om du skulle fastna.

Hjälpfunktionen är exakt och indelad i enkla punktformer, vilket gör det enkelt att hänga med. Det finns en hjälpfunktion för alla verktyg, och den ska se till att du inte hamnar helt förvirrad med ditt projekt.

Gemenskap

SketchUp Free har en utmärkt community som alltid är redo att hjälpa och vägleda. Den främsta källan till hjälp är genom de många tutorials -videoklippen på YouTube. Videorna skapas av användarna för att visa dig hur du ska förhålla dig till olika situationer. Beroende på videon är de vanligtvis bra på att förklara och hjälpa till med vanliga problem.

Utvecklarna bakom SketchUp har också skapat en egen YouTube-kanal under det senaste året, så att även vi nybörjare kan gå med.

Slutsats

SketchUp Free är en gratisversion av ett program som är känt för att vara fullt av alternativ. Vi fruktade att en gratisutgåva skulle begränsa vår fantasi, men det visade sig att det inte fanns någon anledning till oro alls. SketchUp Free kan göra nästan samma sak som SketchUp Pro kan - men SketchUp Free har fördelen att vara helt gratis.

Programmet är väl utvecklat och fungerar optimalt. Om du kan undvika att bygga hela städer kommer du inte att stöta på några problem med dina projekt i din webbläsare.

Sammantaget är SketchUp Free en bra programvara och är definitivt värt ett försök.

Download SketchUp Free
Screenshots
Detaljerad information om SketchUp
Typ:
Freeware


Producent:
Trimble Navigation Limited

Inkom datum:
22-01-2010
Plattform:
Windows, Mac OS, iOS, Android, Tablet, Linux

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
05-10-2021
0