Program » Apple » Mac

Google SketchUp för Mac last ned
4 0 4424  

Ladda ner Google SketchUp for Mac här, vilket är ett gratis 3D-modelleringsprogram som är lätt att använda. Den innehåller några enkla verktyg som låter dig skapa avancerade modeller, allt från hus till rymdskepp.

Har du en dröm om att bli arkitekt? Eller kanske du har ett drömhus i åtanke att du skulle vilja ha visualiserat så att du kan visa vänner, familj och andra exakt hur det ska se ut? Då kan SketchUp vara ett program som passar dig. SketchUp är en mjukvara avsedd för tredimensionell grafisk design, huvudsakligen av byggnader och strukturer. Det är imponerande användarvänligt och samtidigt mycket detaljerat. Därför begränsar SketchUp sig inte bara till arkitektoniska illustrationer, och programmet kan därför användas fritt för andra arbetsrelaterade skapelser eller som en hobby. Denna version är för Mac, och det är ganska gratis, men det finns också en Windows-version, om det är ditt valda Operativsystem. Programmet är enkelt och snabbt installerat så att du kan komma igång med att skapa dina personliga 3D-skapelser.

Programstruktur

SketchUp har en mängd funktioner, men är uppbyggd så att alla kan gå med. Som du vet från program som Word, finns alla funktioner längst upp på skärmen. Det är en klassisk verktygsapplikation, som PhotoShop, InDesign eller Paint, där ikoner illustrerar vilka verktyg som finns tillgängliga. Det finns många av samma verktyg som du vet från de tidigare nämnda programmen som används i SketchUp. Till exempel förstoringsglaset, färghinken, suddgummi, zoom och fri hand. Även om programmet kan användas av helt nya nybörjare är det fortfarande avsett för professionella arkitekter och andra som arbetar med 3D-modellering.

Särdrag

Programmet kan nästan skapa allt som fantasin kan skapa. Det är således själv och din egen fantasi som begränsar programmets oändliga möjligheter. Funktionerna i programmet inkluderar ett antal subflans som gör att du kan skräddarsy din 3D-skapelse och lägga din egen röra på den. Till exempel i underflabbarna kan du välja materialet du vill använda. Tegel, metall, trä, vatten och mycket mer är till exempel valbara justeringar av materialfunktionen.

Det är självklart inte begränsat till grupper av material som tegelstenar. När du väl har valt tegelstenar finns en rad olika alternativ från olika typer av tegelstenar, och här kan du ange exakt vilken typ av tegelsten du vill ha.

Kameran

Eftersom programmet fungerar tredimensionellt är det viktigt att kunna navigera i din skapelse, som det var den verkliga världen. Kameran styrs av musen, där du enkelt kan flytta runt landskapet och zooma in där du vill fokusera.

Eftersom programmet kan användas för lite av varje, är SketchUp mycket befriande att Kameran är så lätt att navigera oavsett om din skapelse är mycket liten eller stor.

SketchUps utveckling

SketchUp utvecklades av den amerikanska mjukvaruproducenten Last Software 1999, varefter programmet blev tillgängligt på marknaden år 2000. Programmet uppnådde omedelbart och ökade framgångar strax efter skapandet och fick mycket erkännande för användarvänligheten samt de möjligheter som den erbjuder användare.

Den här framgången fick även Googles internetjätte, vilket ledde till att Last Software köpte av Google 2006. Därefter ändrade programmet namn till Google SketchUp, och Google utvecklades vidare på programmet. Kort efter tillsattes en Google Earth-funktion till SketchUp, där användarna kan ta sina SketchUp-skapelser och placera dem i den verkliga världen via Google Earth. Den här funktionen gör det mycket lättare att visualisera, till exempel, hur en byggnad kommer att se ut, exakt var arkitekten har tänkt att den ska vara. Under 2012 meddelade det amerikanska navigationsföretaget Trimble Navigation att de bara köpt Google SketchUp. Programmet är nu känt som Trimble SketchUp, eller helt enkelt SketchUp, som det också kallades när det introducerades 2000.

Operativsystem

Den här versionen av SketchUp är reserverad för Mac OS-användare, men du vill använda programmet på Windows, fusk inte. SketchUp Pro för Windows kan också laddas ned här i en graftrettio dagars provperiod. Försöksperioden ger dig gott om möjligheter att utforska programmet och undersöka om det är något för dig. När de 30 dagarna är sluta kostar det pengar för att komma åt programmet och dess stora utbud av funktioner.

Priset för hela programmet är 4 416 DKK vilket kan låta som mycket pengar, men för ett 3D-modelleringsprogram i den här klassen måste man säga att det är värt pengarna. Liknande program är mycket dyrare, så SketchUp Pro för Windows rekommenderas starkt - särskilt med tanke på programmets höga popularitet bland professionella arkitekter och byggnadsingenjörer.

Alternativ för SketchUp

Som nämnts ovan kan SketchUps 3D-modellering användas för mycket mer än arkitektur och byggkonstruktioner, men den är avsedd som ett program för i huvudsak dessa skapelser. Därför, om du vill hitta ett annat program för tredimensionella illustrationer finns det andra alternativ på den här sidan.

Om du vill skapa ditt drömhus, men där SketchUp kan fokusera mer på exteriördesignen, vill du gå in i detaljerna i inredningen, så DreamPlan Home Design kan vara något för dig. Programmet är gratis och lätt att använda. Det kräver ingen utbildning för att klara sig - allt som krävs är fantasin att skräddarsy bara ditt drömhem. Programmet har ett stort urval av möbler, växter och dekorationer, vilket är tillräckligt för timmar av detaljorienterad underhållning. Programmet är också tillgängligt i en version för Mac-Operativsystem, som kan hämtas helt gratis här.

Slutsats

SketchUp for Mac är ett bra program som gör det möjligt att skapa alla de konstruktioner som användarens fantasi kan visualisera. Det är väldigt enkelt att installera och använda medan verktygen ger dig all den hjälp som krävs när en professionell arkitekt behöver göra en tredimensionell modell av en byggnad eller annan konstruktion. Det är ganska lätt att hitta runt de olika funktionerna, och kan även användas av amatörer att göra annat än arkitektoniska verk. Den här versionen är för Mac, men en Windows-version är tillgänglig här. Mac-versionen här är gratis, medan Windows-utgåvan innehåller en gratis 30-dagars prov som ger dig mer än tillräckligt med tid för att ta reda på om du har en dold passion för 3D-modellering. Efter de 30 dagarna kan tillgång till programmet köpas för en klumpsumma.

Download Google SketchUp för Mac 8.0
Se Google SketchUp för Mac på video :
Screenshots
Detaljerad information om Google SketchUp för Mac
Typ:
Freeware


Producent:
Trimble Navigation

Inkom datum:
30-11--0001
Plattform:
Mac OS X (10.5+)

Storlek:
41 Mb

Uppdaterad datum:
14-12-2018
0