Program » Datasäkerhet » Säkerhetskopiering

Genie Backup Manager Home Edition last ned
5 0 1236  

Genie Backup Manager ger dig full kontroll över backup-processen.

Genie Backup Manager är perfekt för att säkerhetskopiera dina viktiga filer och datorsystem.

Säkerhetskopiering av datorns filer och system kan från tid till annan vara en bra idé, och detta kräver ett program som Genie Backup Manager. Med detta kan du säkerhetskopiera hela datorn och göra filerna så små att du kan lagra dem på en extern hårddisk, i molnet eller till och med på en USB-kontakt. Processen är imponerande snabb, och det kräver inte den stora tekniska förmågan att hantera programmet.

Som ovan sett behöver bara några klick, och programmet hanterar resten för dig. Här kan du hämta en gratisversionsversion av Home Edition-utgåvan av Genie Backup Manager, som även finns i en affärsversion. Om du är intresserad av affärsversionen, kan du läsa mer om detta genom att klicka här.

Snabbt och enkelt datautval

När du väljer vilka filer som säkerhetskopieras kan du naturligtvis klicka på dem alla i olika mappar på datorn. Du kan dock också använda vilken Genie Backup Manager som kallar Smart Selection. Här är alla filer indelade i kategorier enligt deras format och typ. Det här låter dig enkelt klicka på videofliken för att snabbt säkerhetskopiera alla dina videoklipp. Det betyder att du inte behöver omdirigera alla dina mappar för att hitta alla videoklipp du vill säkerhetskopiera.

Komprimera och få mer utrymme

När du behöver säkerhetskopiera dina filer och flytta dem till en USB eller liknande, är det givetvis en fördel för dig om säkerhetskopieringen inte fyller stora mängder. Därför kan du med fördel komprimera filerna så att de tar upp mycket mindre utrymme. Detta ger dig mycket mer utrymme för andra på din USB, extern hårddisk eller liknande. Det kan låta som en invecklad process att få filer att fylla mindre när de säkerhetskopieras, men med Genie Backup Manager är det ganska enkelt. Som du kan se nedan behöver du bara klicka på komprimeringsfältet och programmet kommer att göra resten för dig.

Du styrs i mål

Utvecklarna bakom Genie Backup Manager är väl medvetna om att säkerhetskopiering och säkerhetskopiering kan vara en besvärlig och teknisk affär. Därför tas du för hand hela vägen, medan Genie Backup Manager kan hantera alla svårigheter. Layouten är otroligt enkel, och allt du behöver göra är att välja vilka filer som ska kopieras och var du ska exportera till. Det kan inte vara enklare än med Genie Backup Manager, och därför är användarvänlighet också en av de stora lådorna för programmet. Tyvärr finns det inte en svensk version, och du måste därför försöka på engelska.

Få obegränsad tillgång

Med upplagan av Genie Backup Manager som du kan ladda ner på den här sidan får du inte den fullständiga versionen av programmet, eftersom det bara är en provversion. Du får dock tillgång till alla huvuddelar av programmet, och kan därmed utforska funktionerna. Testversionen är också endast tillgänglig för dig under en begränsad försöksperiod. Du måste därför köpa hela versionen av programmet om du vill använda den efter att försöksperioden löper ut. Om du vill köpa programmet i sin fulla form kan du göra det genom att följa den här länken, där du också kan läsa mycket mer om programmet och dess möjligheter.

Alternativ

Det är självklart viktigt att du hämtar backupprogrammet som innehåller de funktioner du behöver. Därför bör du alltid titta igenom Alternativa program innan du bestämmer dig. Det finns många Alternativa backupprogram som du kan titta på och jämföra med Genie Backup Manager Home Edition. En som är tydligt rekommenderad är Handy Backup Pro, som, som Genie Backup, också kan laddas ner i en gratisversionsversion. Du kan läsa mer om Handy Backup Pro och hämta programmet gratis genom att klicka påe här.

Om du vill ha en fullständig översikt över alla säkerhetskopieringsprogram som du kan ladda ner här på sidan hittar du listan genom att följa den här länken. Där kan du också sortera programmen enligt deras betyg, datum eller antal nedladdningar. På så sätt kan du snabbt få en översikt över vilka program du ska titta på.

Tillgänglighet

Genie Backup Manager Home Edition är utformad för att säkerhetskopiera datorer med Windows operativsystem. Därför kan du inte installera programmet på Mac och Linux. Om du är en Mac-användare kanske du vill ta en titt på Handy Backup Pro i avsnittet ovan. Handy Backup Pro är som Genie Backup Manager utformad för Windows, men en version för Mac är också under utveckling. Därför kan du läsa mer om Handy Backup Pro och deras Mac-version genom att följa länken i avsnittet ovan.

Slutsats

Med Genie Backup Manager Home Edition får du verktyg för att säkerhetskopiera och säkerhetskopiera alla dina dators filer. Detta kommer att se till att du inte tappar dina filer om datorn bryter ner. Med Genie Backup Manager kan du exportera dina säkerhetskopior till allt från externa hårddiskar, USB och Cloud-tjänster som Google Drive, Amazon S3 och Dropbox. Programmet är otroligt enkelt att använda, och speciellt Smart Selection-funktionen gör det snabbt och enkelt att göra säkerhetskopior. Programmet kostar pengar för att få händerna på, i sin fulla form, men här kan du hämta en gratisversionsversion av programmet, som innehåller alla nyckelelement. Denna provversion kan endast användas under en provperiod, varefter du kan bestämma om du vill köpa hela programmet. Sammantaget är det en enkel men användbar mjukvara som kan användas av de flesta. Det enda minusprogrammet som kan nämnas är att det inte finns i en svensk version. Detta vägs emellertid av det faktum att du styrs genom alla delar av backupprocessen, både med text och bilder.

Download Genie Backup Manager Home Edition 9.0
Screenshots
Detaljerad information om Genie Backup Manager Home Edition
Typ:
Trialware


Producent:
Genie-Soft

Inkom datum:
22-10-2006
Plattform:
Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 & 10

Storlek:
1.96 Mb

Uppdaterad datum:
03-04-2019
0