Program » Datasäkerhet » Antivirus

ESET NOD 32 last ned
5 0 1047  

Ett antivirusprogram för den mera erfarne användaren.

Ditt antivirusprogram har ett jobb: att kunna städa ut malwareinfektioner på ditt system och förhindra att fler personer slår in i ditt system. Många vanliga antivirusprogram är trogna mot denna filosofi, men andra som ESET NOD32-antivirus tar det extra steget och ger dig ännu mer skydd.

ESET NOD32 går hela vägen ner till detalj för att se till att systemet körs som det ska. Med effektiv behandling och utsökt precision kommer de flesta virusen på ditt system att ha dödsblåsan du har försökt ge dem långa. En prenumeration på ESET NOD32 kostar 304 kronor per år, men det fria grundpaketet är tillräckligt effektivt i sig för att hantera de flesta uppgifter.

Fördjupad skanning som anpassar sig till framtida skanningar

ESET NOD32 erbjuder inte, liksom så många andra virusprogram, en snabbsökning, men bara den djupgående och fullständiga versionen. Varför? Snabba skanningar tar vanligtvis inte de hårdkokta virusen på ditt system. Genom att använda den djupgående skanningen, håller du dig säkert och grundligt rengjord på ditt system.

Men ESET NOD32-antivirusprogrammet skannar långsammare än de flesta andra antivirusprogram som vi har försökt, och därför bör minst en och en halv timme ställas in för de första scanningarna.

ESET NOD32 Antivirus är ett antivirusprogram som anpassar sig till vägen. Med hjälp av data från tidigare skanningar kommer programmet ihåg vilka program som redan är säkra och inte utgör ett hot mot ditt system. På så sätt optimeras dina skanningar långsamt men säkert.

Förutom att kunna skanna ditt system kan ESET NOD32 Antivirus även skanna andra enheter som du har anslutit till ditt system. Det kan vara en extern hårddisk, din telefon etc. På så sätt går programmets skydd långt bortom alla dina enheter.

Många extra säkerhetsverktyg

Vad som gör ESET NOD32 Antivirus till ett av de mest effektiva antivirusprogrammen på marknaden är det förbättrade urvalet av säkerhetsverktyg som lägger till fler lager för din säkerhet. Ett sådant verktyg är till exempel säkerhetsrapporten.

Programmets säkerhetsrapport ger dig en mängd olika statistik som visar vad programmet har kört i. Dessa inkluderar webbplatser och program som den har skannat och vad den hittat där. Utöver det visar rapporten också dig den allmänna virusssituationen i världen. Du kommer att få en karta där du kan se var de flesta hot kommer ifrån.

Utöver detta har ESET NOD32 Antivirus också en processlista som i korthet fungerar på samma sätt som systemets arbetslista: den visar information om hur du kör processer på ditt system. Men det gör mycket mer än din arbetslista. Det ger till exempel en inblick i när specifika program har uppfört sig konstigt och loggar informationen.

För dem som vill ha skydd utöver det vanliga

ESET NOD32 Antivirus är ett program för dem som vill ha viss kontroll och inflytande på viruskontroll i ditt system. Med sina många extrafunktioner får du möjlighet att bekanta dig med systemets tillstånd och välja vilka steg du vill vidta för att lösa eventuella problem.

Därför riktar sig programmet främst till personer som har lite mer datakunskap än den vanliga personen. Men misstas inte, programmet löper bra utan din inblandning, och är ett bra val för alla om du är tekniskt kunnig eller inte.

Effektivitet och frihet att agera

Det unika i ESET NOD32 Antivirus är dess öppenhet. Transparens förstås i den meningen att du som användare har mycket att ha sagt om vad programmet gör. Finns det ett program, dOm du röker i programmets fälla kan du välja om du vill stoppa det eller om du vill köra det själv. Med de många grafer och statistik som kartlägger ditt systems hälsa kan du också aktivt komma in och göra skillnaden du tycker är lämplig.

Klassisk användarvänlig design som vi känner till

De allra flesta antivirusprogrammen har idag en väldigt användarvänlig design. Detta beror naturligtvis på att tillverkaren är väl medveten om att de flesta som använder ett antivirusprogram eller är skyldiga att göra det, inte nödvändigtvis är de största datahajarna. Därför bör programmet helst kunna förklara sig och vara uppenbart.

Detta är också skamligt med ESET NOD32 Antivirus. Programmet ger dig ett färdigt gränssnitt. Du kommer inte att förväxlas av komplicerade funktioner; allt förklaras enkelt och enkelt.

Det finns också möjlighet att söka efter funktioner i programmet om det finns något specifikt du letar efter. Därför är det otroligt enkelt att komma igång utan den stora upplevelsen.

De olika funktionerna är uppdelade i logiska sektioner där du hittar andra relevanta funktioner som kompletterar varandra. På så sätt är navigering i ESET NOD32 Antivirus inte heller ett problem. Om du fortfarande är i tvivel har tillverkaren en fantastisk kundservice som hjälper dig på rätt sätt (och själva programmet har egen hjälpfunktion, som du kan titta lite på.)

Alternativa program

Om ESET NOD32 Antivirus fortfarande verkar för skrämmande kan du alltid prova ett annat, mindre komplicerat men mycket effektivt antivirusprogram. Ett sådant program är till exempel AVG Antivirus Free. AVG Antivirus Free ger dig de flesta funktioner du behöver, och det är även gratis. AVG Antivirus Free kan laddas ned gratis här.

Slutsats

ESET NOD32 Antivirus är ett effektivt men lättare att använda antivirusprogram som ska användas. Om du redan är bekant med tekniken kan du få mycket av programmet, och det är tydligt riktat mot typen av människor.

Men i alla fall är det fortfarande ett av de mest effektiva och högt respekterade antivirusprogrammen på marknaden. Det kan endast rekommenderas.

Download ESET NOD 32
Screenshots
Detaljerad information om ESET NOD 32
Typ:
Trialware


Producent:
Eset

Inkom datum:
06-04-2007
Plattform:
Windows

Storlek:
103 MB (32-bit), 108 Mb

Uppdaterad datum:
10-04-2019
0