Program » Verktyg & Diverse » Drivrutiner

DriverFinder last ned
4 0 3922  

Ladda ner DriverFinder här och få en välutvecklad applikation som kan uppdatera alla dina drivrutiner utan några krångel.

Det kan vara lite av en djungel att ta reda på hur du håller din dator rak om du inte redan är en teknisk haj. Därför kan det vara trevligt att ha en grundlig förklaring av hur de olika programmen fungerar och varför du ska ha dem installerade.

För att starta från början är en drivrutin en mjukvara som fungerar som en länk mellan operativsystemet och hårdvara och komponenterna för att "kommunicera" med varandra. Om operativsystemet, hårdvarueenheterna och komponenterna inte kommunicerar korrekt med varandra, betyder det till exempel kan inte skriva ut någonting eller så kan du inte använda musen bredvid datorn om du är van vid den.

En hårdvarenhet kan inkludera vara datortangentbordet, högtalare som är anslutna till datorn och en skrivare bredvid när du bara måste skriva ut viktiga dokument eller bara tågbiljetten till moster Gerda i södra Jylland. När du köper ett kontrollsystem kommer det alltid att ha inbyggda drivrutiner från början. Du kan dock behöva installera nya maskinvarudrivrutiner om du köper nya typer av hårdvara som inte kan kommunicera med operativsystemet. Ens komponenter, till exempel ett grafikkort, måste också hållas uppdaterade, annars riskerar du inte att få bästa möjliga prestanda.

Driver Update

Många problem på din dator uppstår på grund av drivrutiner som inte är uppdaterade och därför antingen för gammal, trasig eller saknas något. Därför är uppdatering av dess drivrutin ett av de bästa sätten att hålla sin drivrutin fri från skadlig programvara och allt annat som kan vara förödande.

Det är här DriverFinder kommer in i bilden eftersom det är just programmets jobb att hitta eventuella fel och uppdatera drivrutinen. Det kan ta lite av din tid om du själv måste söka efter förarens fel och försöka uppdatera det, vilket gör ett program som DriverFinder uppenbart att använda för ändamålet. På det sättet undviker du att slösa bort din tid när ett program kan göra det åt dig snabbt och enkelt. När DriverFinder har upptäckt fel och defekter hittar programmet sedan de senaste drivrutinerna, som sedan kan installeras. En ny drivrutin kan förbättra hårdvara och inte längre ha problem med dem. Dessutom bidrar en ny drivrutin till byggnadsstabilitet med hårdvara och komponenter.

Så här fungerar DriverFinder

DriverFinder är ett relativt enkelt program att använda. När du öppnar DriverFinder skannar den automatiskt din dator i cirka 30 sekunder så att du inte behöver röra ett finger. DriverFinder hittar snabbt de gamla drivrutinerna och sedan får du en översikt över vilka enheter i Windows som har föråldrade drivrutiner.

I DriverFinder finns det en meny till vänster med olika kategorier där du bland annat kan trycka på Backup Drivers om du i värsta fall skulle ha problem med att installera de nya drivrutinerna.

Fördelar och nackdelar med DriverFinder

En av fördelarna med DriverFinder är att det är ett utmärkt program för att hitta datordrivrutiner. En nackdel med DriverFinder är att den saknar en knapp som du enkelt kan trycka på så att allt är omedelbart fixat. Det är därför nödvändigt att uppdatera själva programmet manuellt.

DriverFinder-alternativ

  • DriverScanner: DriverScanner fungerar precis som DriverFinder och är därför ett bra alternativ till programmet. DriverScanner finns i en gratis version och är säker att använda. Programmet dubbelklickas inte när det har laddats ner till datorn. Då är det enkelt att använda DriverScanner, eftersom du helt enkelt måste klicka på "Start scan" när du vill att programmet ska söka efter eventuella uppdateringar och ersätta de gamla drivrutinerna med nya. Det finns en fullständig version av DriverScanner som laddar ner alla nya drivrutiner. Men det finns också möjligheten att manuellt ladda ner de nya drivrutinerna gratis på själva Internet. Om du väljer att trycka på "Ladda ner alla" måste du bara välja vilka nya drivrutiner du vill uppdatera. Samtidigt, för säkerhets skull, görs också en återhämtninganslutningspunkt. DriverScanner stöder följande operativsystem: Windows 2000, Windows 2003-server, Windows 2008-server, Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 10. DriverScanner fungerar också med både 32-bitars och 64-bitarsversioner av Windows.
  • Advanced Driver Updater : Det här programmet är ett av de senaste programmen för att uppdatera dina drivrutiner. Det är gratis samtidigt, så du behöver inte oroa dig för att ta ut den stora pengarväskan. Det fungerar genom att automatiskt skanna datordrivrutinerna när du öppnar Advanced Driver Updater. När programmet har hittat alla gamla drivrutiner som behöver uppdateras, kan du snabbt uppdatera drivrutinerna med ett enda klick. Programmet har ett gott rykte som en av de bästa drivrutinerna för att uppdatera drivrutiner idag eftersom det hittar alla föråldrade drivrutiner som andra uppdateringar kan ha förbisett.

Här på Downloadcentralen.dk har vi också ett antal alternativa program för DriverFinder som du kan undersöka för att se till att du hittar rätt program åt dig.

Slutsats

DriverFinder är ett program för alla som vill skydda din dator mot skadlig programvara och samtidigt ha ett program som snabbt hittar föråldrade drivrutiner så att du kan uppdatera dem med bara ett enda klick. Att ha ett program som DriverFinder undviker att behöva hitta de föråldrade drivrutinerna på egen hand, vilket kan vara ett stort jobb. De nya drivrutinerna kan påskynda datorn eftersom det inte längre kommer att vara problem att bromsa datorns processer. Dessutom förbättrar och stabiliserar hårdvara enheterna en uppdatering av drivrutinerna. DriverFinder är ett utmärkt program som fungerar korrekt och inte orsakar problem med användarvänlighet. Därför kan programmet användas av vem som helst från datorentusiasten till pensionären som vill ha lättanvända och pålitliga program för att undvika virus och hacking. Om du vill ha en alternativ drivrutin för DriverFinder, som kan vara något nyare, kommer programmet Advanced Driver Updater att vara en uppenbar drivrutin för uppdatering av drivrutiner.

Download DriverFinder
Screenshots
Detaljerad information om DriverFinder
Typ:
Trialware


Producent:
Driver Finder

Inkom datum:
30-12-2010
Plattform:
Windows XP/Vista/7/8/10

Storlek:
0.3 Mb

Uppdaterad datum:
17-10-2019
0