Program » Apple » Mac

Celtx till Mac last ned
5 0 5417  

Här kan du enklet och gratis downloada Celtx till Windows (PC-användare, klickar här), ett program för den kreativa som vill skapa storyboards, manus med mera.

Om du länge har gått med en liten författare eller filmskapare i magen, har du kommit till rätt ställe. Med Celtx får du chansen att leva den här drömmen. Programmet ger dig verktygen för att producera allt det textliga prep-arbetet innan den faktiska produktionen av en film, ett spel eller liknande börjar.

Den version du kan ladda ner här på sidan är avsedd för Mac-användare, men om du vill ladda ner Celtx for Windows hittar du en länk till det här längre ner på sidan. Ladda ner programmet är helt gratis, så du kan ladda ner och testa det utan några bekymmer och gratis om det är i ditt intresse.

Hur fungerar Celtx?

Celtx är faktiskt ganska enkelt byggt upp, men vid första anblicken kan det verka lite förvirrande. Programmet är, som jag sa, skapat för produktion av manuskript för filmer, böcker, teaterföreställningar och mycket mer. I denna version finns det också möjlighet att producera storyboards.

Här kan du infoga de visuella representationer du har producerat som kommer att ligga till grund för inspelning av en scen. Så i Celtx kan du både skapa en films manus och storyboard, som kombinerar allt du behöver i ett program. Så du behöver inte spela tiden i Word eller spara din storyboard i en fysisk mapp - Celtx gör allt för dig.

Skriv och illustrera åtgärden

I Celtx väljer du först vilken typ av projekt du vill producera. Här kan du välja mellan Film, Audiovisuell, Teater, Ljudspel, Storyboard, Comic Book och Novel. På så sätt är din erfarenhet av produktion specialiserad, medan du kan ha flera olika projekt pågår, alla hanterade av samma program. Så du kan både skriva på ett manus och göra en tecknad film medan du växlar mellan de två utan att behöva lämna programmet.

Om du till exempel väljer att producera ett spel får du inte bara möjlighet att bara skriva styckets handling och dialog. Celtx ger dig verktyg för att producera visuella representationer av scenerna, där du kan bestämma spelarnas positioner, samt infoga pilar, till exempel för att illustrera vilken riktning aktörerna ska lämna scenen i.

Naturligtvis kan den här funktionen också användas för produktion av filmer och storyboards. Till exempel, som nedan, där spelarens positioner i den här scenen illustreras. Här illustreras också hur den här scenen är avsedd att bli filmad som ett övertrycksslag, samt vilken typ av belysning scenen ska innehålla och var den här belysningen ska placeras.

Användarvänlig layout hjälper dig på vägen

När man börjar använda ett nytt program är det viktigt att hitta den. Celtx är användarvänlig som populäraste datorprogram, där du har ett antal rullgardinsmenyer på toppen som du kan navigera runt. vad du vill använda det för. På höger och vänster sida av programmet hittar du de verktyg som programmet ger dig. Allt detta illustreras nedan.

Under inställningarna kan du välja vilka funktioner du vill använda. Därför kan du också välja vilka saker du inte behöver, så att de inte bara fyller i layouten, vilket gör det ännu mer hanterbart.

För professionella och amatörer

Celtx är det perfekta verktyget för produktion och organisation av medieprojekt. Den innehåller en mängd alternativ och funktioner som det kräver en större expert än oss här för att hantera, men i sin enklaste form är Celtx användbar för alla som vill försöka sin hand i denna typ av program. Den laddas ner och installeras snabbt och då kan du fritt klicka och utforska möjligheterna.

Det är dock värt att nämna att programmet inte guidar dig genom sina funktioner och funktioner. Därför kanske du inte kan hantera användningen direkt. Mallarna för skillnadernaOlika typer av projekt gör det emellertid lätt att starta på, till exempel ett filmskript, och därför är det definitivt värt att ladda ner och testa programmet om det har fångat ditt intresse.

Tillgänglighet

Det är självklart viktigt att du laddar ned den version av Celtx som är kompatibel med ditt operativsystem. Den här utgåvan av Celtx är avsedd för användare av Mac-operativsystem. I stället för att använda Windows, och om du vill ladda ner programmet gratis hittar du Celtx för Windows med den här länken.

Celtx har utvecklats så att tillägg kan installeras, vilket kan specialisera din produktion ännu mer. Företaget bakom detta program har också utvecklat ett antal tilläggsprogram och professionella verktyg som kan hämtas. Dessa finns på programmets hemsida, där Celtx för Linux-operativsystemet också kan laddas ner gratis.

Slutsats

Om du vill ha ett program som ger dig alla verktyg för att leva din dröm om att producera t.ex. manuskript eller storyboards för filmer, så har du kommit till rätt plats. Celtx är skapad för bara produktion av allt som ligger före, till exempel filmning av själva filmen. I Celtx kan du skapa filmskript, manuskript för teater, storyboards för filmer, serier, romaner och att du kan skapa visuella representationer för alla dessa, så att allt arbete är gjort innan inspelningarna börjar.

Programmets inställning gör det ganska enkelt att navigera i. Det bör dock nämnas att programmet inte hjälper dig med, till exempel, en manual. Den är skapad för professionella behov, men detta utesluter inte att amatörer använder det. Den användarvänliga layouten gör det hanterbart. Upplagan på denna sida är avsedd för operativsystem operativsystem, men om du använder Windows operativsystem kan du också använda Celtx. Högre upp på sidan är en länk till Celtx for Windows-nedladdningssidan. Du hittar också en länk till Celtxs hemsida där en version av programmet för Linux operativsystem finns, medan du också kan utforska de många tillägg och verktyg som kan specialisera din erfarenhet av programmet.

Download Celtx till Mac 2.9.7
Screenshots
Detaljerad information om Celtx till Mac
Typ:
Freeware


Producent:
Greyfirst

Inkom datum:
11-07-2014
Plattform:
Mac

Storlek:
50.5 Mb

Uppdaterad datum:
27-03-2019
0