Program » Tweaks » Diagnosera

3DMark Vantage last ned
5 0 2820  

3DMark Vantage analyserar din PCs förmåga att visa 3D grafik och krävande datorspel.

Om du spelar mycket vet du också att det inte är värre än när datorn släpar. Och även om du är en inkarnerad spelare betyder det inte nödvändigtvis att du har kontroll över alla tekniska saker bakom. Med 3DMark Vantage kan du testa datorns grafikkort och möjligheten att köra krävande dataspel, även om du inte vet något om processorer och grafikkort.

Varför är CPU och grafikkort viktigt för din dator?

Beroende på syftet med din dator är det mycket viktigt att både din CPU eller processor och grafikkort passar dina behov. Om du huvudsakligen använder din dator för att spela eller rita andra bra program ställs hög prestandakrav för att datorn ska följa med. CPU: n är som motorn i din dator, och om du vill köra Formel 1 behöver du också en motor som kör optimalt. Grafikkortet arbetar med CPU-enheten för att få bilder på skärmen. Om ditt grafikkort inte kan följa med de program du kör på din dator, motsvarar det att du kör Formel 1 utan att ha en vindruta du kan se upp för - det är dömt att gå fel!

Vad kan 3DMark Vantage göra?

3DMark Vantage kan du testa datorns förmåga att utföra - oavsett om det är Formel 1 eller inte. Programmet kör en serie CPU-tester och andra tester på din dator så att du kan ta reda på exakt var datorn ligger på. Programmet fungerar genom att göra några olika tester på din dator som skjuter datorns grafikkort och processorn till gränsen. När testet är klart får du en poäng - ju högre desto bättre. Du kan jämföra dina resultat med dina vänner eller andra 3DMark Vantage-användare och få insikt i hur datorns prestanda är. Du hittar alla höga poäng på de olika testen på 3DMarks hemsida, där du kan jämföra dina testresultat med andra användare. Där kan du jämföra tester från otaliga program som gör denna typ av test. Både Ice Storm Extreme, Time Spy Extreme, Cloud Gate, Fire Strike Ultra, Fire Strike Extreme, Night Raid, Sky Diver och även 3DMark Vantage härifrån sidan. Programmet ger dig också en uppfattning om var och hur du uppdaterar din dator. Det är särskilt viktigt för dig som spelar mycket - det finns inget värre än när grafiken försvinner bakom!

Användarvänlig och enkel

3DMark Vantage 3D-ytan är mycket användarvänlig och enkel att använda. Du behöver inte vara en örn till datateknik för att köra programmet. När du har laddat ner programmet guidar guiden dig igenom testet steg för steg. När testet är klart efter några minuter får du resultaten från grafikkortet och processorns prestanda så att du enkelt kan se var datorn behöver en uppgradering.

Få hela upplevelsen

Den version av 3DMark Vantage som du kan ladda ner på den här sidan är en provversion av programmet. Det innebär att du kan få tillgång till nästan alla programmets funktioner och funktioner, men bara för en begränsad tid. När du har laddat ner och installerat programmet kommer du att uppmanas att ange din kod. Du får först det här först när du köper programmet. Fram till dess kan du välja att använda provversionen genom att klicka som visas nedan.

Du förbinder dig inte att köpa programmet efter att provperioden slutar. Detta låter dig ladda ner programmet utan kostnad och påverkan under försöksperioden innan du bestämmer dig för att betala för att behålla den. Som nämnts är inte alla delar av programmet som du har tillgång till i rättegången tillgängliga och det är därför en bra idé att läsa mer om dessa funktioner i programmet så att du kan bestämma om det är funktionerna du vill ha fingrarna i.

Mer från Futuremark Corporation

Utvecklarna frågadeg 3DMark Vantage har utvecklat en mängd applikationer. Flera av dem är oroade över att testa datorns prestanda, så 3DMark Vantage är kanske inte det bästa programmet för dig. Till exempel släppte de också 3DMark, som släpptes före Vantage-utgåvan av programmet. Några andra saker än den upplaga du kan ladda ner på den här sidan kan göra. Därför är det en bra idé att ta en titt på båda programmen och prova dem innan du fattar det slutliga beslutet. 3DMark är också helt gratis att ladda ner.

Alternativ programvara

3DMark Vantage är inte det enda programmet på marknaden som kan utföra sådana test. Ett annat bra program som också innehåller en gratisversionsversion är SiSoftwares Sandra Lite, som du kan ladda ner gratis här. SiSoftware Sandra Lite påminner om 3D Mark Vantage på många sätt, men det finns också ett antal skillnader mellan de två programmen. Det är därför en bra idé att noga granska båda programmen innan du bestämmer vilken som bäst motsvarar dina behov.

Ett annat program som också är specialiserat på att granska din CPU är CPU-Z. Här får du en mängd information om din dators CPU, dess prestanda och eventuella problem. Programmet är helt gratis att ladda ner och kan därför rekommenderas.

Du kan också titta på vårt fullständiga utbud av program genom att klicka här.

Tillgänglighet

3DMark Vantage är utformad för att testa CPU och grafikkort på datorer som körs på ett av Windows operativsystem. Det bör dock nämnas att datorn måste åtminstone köra Windows Vista eller ett senare operativsystem från Windows. Därför, om du använder antingen Mac eller Linux måste du söka efter alternativa program.

Slutsats

3DMark Vantage är ett utmärkt program för att testa datorns CPU och grafikkort. Programmet kör en serie sk grafiktest som skjuter din dator till gränsen. Därefter ges datorns komponenter ett 3DMark-poäng som berättar om din dator är optimalt inställd och om den kan tillhandahålla det du behöver av det. Programmet är väldigt användarvänligt och enkelt att navigera i. Förklaringar åtföljer alla funktioner, vilket gör det annars komplicerade och tekniska datorfallet klart för alla. Här kan du hämta en gratisversionsversion av programmet, vilket ger dig tillgång till nästan alla funktioner i programmet. Detta gör att du kan testa möjligheterna innan du bestämmer om du ska köpa tillgång till alla funktioner efter att försöksperioden löper ut.

Download 3DMark Vantage

Note:

Du skal registera dig som gratis användare för att kunna använda 3DMark Vantages testversion. Det gör du enklast första gången du startar 3DMark Vantage.

Se 3DMark Vantage på video :
Screenshots
Detaljerad information om 3DMark Vantage
Typ:
Trialware


Producent:
Futuremark Corporation

Inkom datum:
16-08-2009
Plattform:
Microsoft Windows Vista or Windows 7

Storlek:
420 Mb

Uppdaterad datum:
12-04-2019
0