Blogg » Utställning av digitala bilder

Är du intresserad av att ta bilder? Då kanske du någon gång funderat på att det skulle vara kul och spännande att få visa dina bilder för andra. Många drömmer nog om att få ha en alldeles egen utställning och här får du veta hur du på ett smidigt sätt kan gå tillväga.

Ordet utställning kan tyckas vara ganska seriöst och skrämmande, men det behöver det inte vara. En utställning är egentligen bara en offentlig visning av ditt arbete. Att visa ditt arbete på en offentlig plats har stora fördelar för dig som fotograf.  

 

Skyltx digitala LED-ramar för effektfull presentation

Det finns många fördelar med att ha en utställning. Att visa ditt arbete för allmänheten är ett bra sätt att få ut ditt namn och nå många människor. Det är också det bästa sättet att förbättra ditt självförtroende som konstnär. Fotografering är konst och därför bör du inte behålla din fotokonst låst på en hårddisk.

Det finns många sätt som du kan presentera dina foton på i en utställning. Företaget Skyltx har olika lösningar på displays och digitala ramar. Med en LED ljusram kan du lysa upp dina fotografier eller posters på ett snyggt sätt, utan att ljuset tar över för mycket. Det är fotografiet som är det viktiga och med en Skyltx ram kan dina fotografier synas från alla vinklar, utan störande faktorer som till exempel solljus. På www.skyltx.se kan du hitta fler ramar, displays och skyltar.

 

Att välja rätt foton

Du har i princip två alternativ när du ska bestämma dig för vilka bilder som ska visas. Om du har en stor del arkiverat och du planerar att använda dessa för att göra en samling, överväg då hur bilderna togs. Kanske klarar din nuvarande digitalkamera bra bilder i 11x14 tums utskrifter, men med 1,3 megapixel kameran som du kanske hade förr, blir bilderna förmodligen inte lika bra som förstoring.

Att skriva ut dina foton kan vara mycket dyrt. Du kan spara en hel del genom att använda en utskriftstjänst online. Du kan naturligtvis skriva ut dina foton själv om du har en bra skrivare. Innan du börjar spendera allt för mycket på utskrifter, bör du fundera på hur mycket pengar du har att röra dig med. Oftast kostar det inte så mycket att skriva ut flera mindre bilder än att skriva ut en stor, men kanske vill du ha olika storlekar i din utställning för att skapa mer variation.

Om det är första gången du har en utställning, är det oftast enklare att visa ditt arbete tillsammans med andra människor. Ibland kan det var en rolig idé att ha en utställning med blandade konstformer. Alltifrån digital fotokonst till musik och skulpturer. Oavsett hur du väljer att presentera dina digitala bilder är det viktigt att de syns på ett klart och tydligt sätt. Har du ett mörkt och trångt utrymme, blir effekterna av Skyltx ljusramar det självklara valet, så din konst får den uppmärksam den förtjänar!