Blogg » Tjäna pengar på att byta abonnemang

Med alla nya lågprisabonnemang som dyker upp på mobilmarknaden så är det svårt att förstå att det fortfarande finns vissa som sitter kvar låsta med dyra abonnemang. Genom att byta mobilabonnemang kan du tjäna hundralappar varje månad. Och det med bara några enkla moment. Problemet är att det finns en okunskap som gör att man fortsätter använda samma gamla mobilabonnemang som man alltid gjort. Det ska vi se till att lösa med denna artikel.

 

Byte av billigare abonnemang

Ett byta av abonnemang sker ofta vid ett byta av mobiltelefon eller köp av en ny surfplatta. Det är först här du blir uppmärksammad av att det finns billigare alternativ som ger dig samma möjligheter och kanske även bättre villkor än du redan har, men till ett klart lägre pris.

 

Att du har låst upp dig i ett abonnemang kan ofta också vara orsaken till att du stannar kvar. I de flesta så att du är nöjd med allt som ditt mobilabonnemang erbjuder dig. Och trots att det kan vara flera hundra kronor dyrare så är det jobbigare att byta än att tjäna pengar på att byta mobilabonnemang. Detta kan också vara en stor anledning och orsak till att du inte börjar leta på den lågprismarknad som idag finns för mobilabonnemang.

 

Nya billigare mobilabonnemang

När det gäller företag med lågprisalternativ så har man hur mycket som helst att välja mellan. Här finns lågprisalternativ som Vimla. Halebop, Comviq, Fello, Penny, Halebop, Katshing, Chilimobil, Fibio med flera.

 

De stora jättarna som alltid har varit marknadsledande, har dock nu insett att den nya generationen som börjar använda mobilabonnemang inte är intresserade av att låsa upp sig i dyra alternativ. Därför har även Telia, Telenor och Tele2 börjat titta över på lågprismarknaden för att ge sig in och konkurrera med lågprisabonnemangen.

 

Detta gör att vi konsumenter får bättre priser om vi bara orkar ta oss tid att leta upp de alternativ som finns på marknaden.

 

Hur kan jag tjäna pengar genom byte av abonnemang?

Den stora fördelen med alla dessa ny billiga abonnemang från lågprisföretagen är att du i de flesta fall slipper låsa upp dig på 12, 24, 36 månaders bindningstid. Här kan man ofta köpa ett abonnemang för en månad och är du nöjd så fortsätter du en månad till. Är du inte nöjd – Ja då är det lätt att testa på ett annat abonnemang som du tjänar pengar på.

 

Samtidigt så kommer det hela tiden nya alternativ och detta gör också att du kan tjäna pengar från månad till månad. När det dessutom finns abonnemang som du slipper låsa dig till i mer än en månad så kan man ta vara på alla de kampanjer som kommer med jämna mellanrum från alla mobilbolag som vill ge sig in på marknaden.

 

Hur mycket vill du tjäna varje månad?

Genom att titta över alla de alternativ som finns så är det bara frågan om hur mycket du vill tjäna varje månad genom att byta abonnemang. Här finns det egentligen bara din egen tid som sätter begränsningarna för de pengar du kan tjäna på att byta mobilabonnemang.

Att tänka på vid byte av mobilabonnemang

För att avrunda vill vi tipsa dig om några saker som du som konsument bör ha i åtanke när du byter till ett billigare abonnemang. Om du tar med dig detta vid ett byte, så slipper du bli missnöjd med bytet.

 

  • Jämför olika abonnemang

Detta gör du bäst på Abonnemangsjakt.se, som samlar alla mobilabonnemang på en och samma sida. Du får en bra översikt över alla tillgängliga kampanjer och kan enkelt välja det rätta abonnemanget för just dig.

 

  • Teckna ett abonnemang som passar dig

Kolla efter ett mobilabonnemang som passar just dina preferenser och behov. Den billigaste abonnemanget kanske inte har det du behöver, så kolla efter vad som följer med i paketet du ska köpa.

 

  • Undvik att teckna med telefonsäljare

För att vara på den säkra sidan ska du undvika att teckna något med telefonsäljare. De kan lova guld och gröna skogar, men i verkligheten så blir du bunden med ett dåligt abonnemang. Besök i stället en seriös jämförelsesida, Abonnemangjakt.se, så kan du själv bestämma vad du vill ha.