Blogg » Tips till dig som ska arrangera arrangemang i vår och sommar

Under flera somrar har pandemin och dess restriktioner gjort att många, för att inte säga otroligt många större och mindre arrangemang behövt ställa in. Det har varit osäkert om man överhuvudtaget skulle kunna hålla något arrangemang, och musikfestivaler, bröllop, födelsedagar, så väl som små middagar har fått ställas in. Därför är det nog fler än någonsin som ser fram emot en vår och sommar av arrangemang, men vad ska man egentligen tänka på om man ska arrangera ett större event?

 

Planering är A och O

Att planera ett större arrangemang kan vara lättare sagt än gjort. Man börjar med en rolig idé men slutar med att man blir överväldigad av allt det arbete som det faktiskt kräver om man vill få ihop ett bra event. Därför är det första och viktigaste att faktiskt vara ute i god tid och planera allting i detalj. Då kan man snabbt känna om det blir överväldigande och man behöver ta in hjälp utifrån eller om man klarar av att göra allting själv. Ska man arrangera ett virtuellt event eller kanske ett hybrid event, som både är fysiskt och digitalt kan man exempelvis använda sig av hemsidor som https://www.ifairs.com/sv/. De hjälper en att skräddarsy ett event som passar en själv.  

 

Var ute i god tid

Det mesta kring ett lyckat arrangemang handlar egentligen om planering och att vara ute i god tid. Därför handlar nästa tips om att faktiskt börja planeringen så snabbt som möjligt. De allra flesta arrangemang tar betydligt mer tid att arrangera och planera än man först tänkt sig. Det kräver att man pratar med involverade, gör upp en plan över vad som behöver göras och utför alla uppgifter en efter en. Allt som oftast är det betydligt mer än man tänkt sig, så det gäller att börja i god tid för att slippa sista minuten stressen. Det gäller både virtuella event och event som sker på plats.

 

Ha en plan B och C

Sist men inte minst, hur mycket man än planerar, tänker att man kommer hinna ordna allting, att allt är klart i tid, så kommer det komma upp oförutsägbara händelser som gör att man måste tänka om i sista sekund. Därför är faktiskt en viktig del av planeringen att inte enbart planera inför det man tänker, hoppas, tror och vill ska hända, utan att också tänka in vad som skulle kunna ske och hur man i så fall löser den situationen. Att ha både en B och en C plan kan vara en god idé. Det behöver inte vara så att allting är planerat i minsta detalj och ordnat inför plan B och C men att i alla fall har funderat över vad man ska göra om en viss situation inträffar är en god idé. Det gör att man slipper stå handfallen om det faktiskt skulle ske något oförutsägbart. Men sen ska man också komma ihåg, det kan alltid ske någonting man inte tänkt sig, då gäller det bara att vara öppensinnad och flexibel och försöka lösa situationen så bra som möjligt.