Blogg » Tips att använda när du ska inreda ditt hemmakontor eller datorhörna

Oavsett om du arbetar hemifrån eller om du tycker om att sitta vid din dator finns det en del saker som man bör tänka på för att se till att man får ett så trevligt kontorsutrymme som det bara går. Oavsett om du snart ska inreda en ny liten datorhörna eller om känner att du vill få till någonting nytt och fräscht på din nuvarande yta kan den här texten passa som handen i handsken. 

I den här texten kommer vi att ge dig som läsare några tips på vad man kan tänka på när man ska inreda ett hemmakontor eller datorhörna. Oavsett i vilket syfte du sätter dig vid ditt skrivbord så är det väldigt trevligt att ha det snyggt runtomkring sig. 

Förvaring

Att ha någonstans att lägga viktiga papper och liknande är väldigt viktigt. Att köpa ett skrivbord som har inbyggda skrivbordslådor eller liknande kan vara en bra tanke om man just nu är på jakt efter någonting nytt och fräscht. Men om du redan har ett skrivbord som du är nöjd med kan man antingen köpa pärmar att använda sig av, eller köpa en mindre hurts som man kan ställa under skrivbordet som man sedan kan använda för avlastning och förvaring. 

En riktigt bra stol 

Oavsett om du arbetar eller om du mest sitter i din stol och slösurfar på internet så är det klokt att lägga ner lite pengar för att hitta en riktigt bekväm stol. Att ha en god ergonomi när man sitter ner under långa stunder för med sig en lång rad olika fördelar och hjälper samtidigt med att minska smärtor i muskler och leder. Även om det kan vara aningen dyrt att köpa en riktigt bra kontorstol är det pengar som man måste se som välinvesterade och när man väl har testat en riktigt bra kontorsstol är det svårt att gå tillbaka till mindre ergonomiska alternativ. 

LED-strips till datorskärmen 

Någonting som blir allt mer populärt bland profiler på internet och sociala medier är att installera en LED-strip på baksidan av sin skärm. Detta är inte bara väldigt snyggt, utan kan också göra att det blir skönare att titta på skärmen när man drar ner takbelysningen en aning. Här finns det gott om alternativ, men det är klokt att välja en modell som gör det möjligt att ändra vilken färg som lamporna lyser i. På så sätt kan man alltid få till den känslan som man vill få ut av sina LED-strips.

Tavlor på väggen ovanför ens skärmar kan skänka en trevlig atmosfär till rummet 

Även om man först och främst tittar på just sin skärm eller skärmar när man sitter vid sin dator betyder detta inte att man helt och hållet behöver ignorera allt utrymme som finns runtomkring. Att sätta upp en eller flera snygga tavlor direkt bakom ens skärmar kan göra oerhört mycket för känslan av rummet som helhet och är någonting som du bör skaffa om du inte redan har det.