Blogg » Så kan du få till det perfekta hemmakontoret

Om du, som många andra, har gått över till att mer eller mindre enbart jobba hemifrån så har du med största sannolikhet också fått en god inblick i fördelarna och nackdelarna med ett hemmakontor. Fördelarna är att man får mer tid över då man slipper pendla, man kan ta möten i pyjamas och mycket annat. 

Den största nackdelen som det oftast talas om, förutom att man inte får träffa sina kollegor, är att ens förutsättningar för att jobba hemifrån inte är alls lika bra som de man har på kontoret. Som tur är finns det en lång rad produkter för att förbättra kontorsmiljön och i den här texten går vi igenom några av dessa som är värda att kika närmare på.

En riktigt bra stol 

Detta är någonting av de absolut viktigaste att införskaffa sig om man vet med sig att man kommer spendera en hel del tid framför en dator och ett skrivbord. En bra stol hjälper till med ens hållning, samtidigt som det kan minska ryggproblem som kan uppstå av att sitta still för länge. 

En bra stol kan oftast kosta några tusenlappar, men det är en utgift som kan vara välinvesterade pengar sett till vad man får ut av en högkvalitativ stol. Att köpa en ordentlig stol från början innebär också att man får någonting som kommer att räcka länge. 

Trådlös utrustning 

Men ett hemmakontor ska inte bara vara praktiskt, det ska gärna se så snyggt och prydligt ut som det bara går. Därför är det klokt att tänka på hur man hanterar sina kablar. En dålig kabelhantering där allting bara ligger i en röra på golvet ser inte bara slarvigt ut, utan det kan också göra att man behöver dammsugare oftare än vad man kanske hade velat.

Men det bästa sättet att få till en riktigt stilren look är genom att köpa trådlös utrustning. På så sätt så får man bort irriterande sladdar och kablar, samtidigt som det blir enklare att använda sig av utrustningen. Det bästa trådlösa inköpet som man kan göra till sitt hemmakontor är utan tvekan en trådlös mus. På så sätt så får man bort sladden som ofta tar upp en väldigt stor del av ytan på ett skrivbord, samtidigt som man också gör det mycket lättare att röra runt på musen. Här finns det vissa möss som är specialanpassade för gaming, men vilken trådlös mus som helst fungerar fint. 

En högkvalitativ skärm 

Precis som med mycket annat är det lätt hänt att förbättrandet av ett hemmakontor blir en riktig materialsport, utan att det nödvändigtvis behöver vara det. Men förutom att köpa en riktigt bra stol så kan det vara väl värt att investera i en högkvalitativ skärm med skarp upplösning och klara kontraster. Att jobba framför en bra skärm som är oerhört mycket bättre för ögonen

Här går det ofta att komma undan rätt billigt om man tittar efter saker second hand. Exempelvis så kan både blocket och facebook marketplace vara ställen där det går att hitta högkvalitativa skärmar till rimliga summor.