Blogg » Mörkare årsperioder lockar till mer inomhusaktiviteter

Ju mörkare och kallare årstiden blir, desto mer tid lägger vi på aktiviteter inomhus. Vi myser hellre under filten samtidigt som vi njuter av någon form av underhållning eller arrangerar middagar med goda vänner.

Både kyla och mörker lockar sällan till att vara aktiv utomhus och många spenderar hellre mer tid inomhus. Det är ju inget fel med att hellre spenderar tid där det är varmt, torrt och ljust. Det bättrar på ens humör och man blir mer motiverad till att sysselsätta sig med olika saker.

Vanliga aktiviteter inomhus är anknutet till underhållning som film och spel. För många är det idag enkelt att streama film eller serier och man kan själv bestämma när man vill titta på dem. Olika typer av spel kan man välja mellan via olika sajter på internet, vare sig man väljer varianter som är gratis eller om man behöver betala en specifik summa.

Spel på casino eller att betta på sport eller ett specifikt evenemang är en populär variant av spel, vilket bland annat kan ses på antal nya spelsajter som uppkommer på marknaden och hur många spelare det finns på varje sajt. Det finns många olika typer av spel att välja mellan och Casumo Betting Bonus kan ge dig en liten skjuts om du vill testa betting.

Andra sätt att roa sig inomhus

  • Varför inte pausa med gamla hederliga brädspel, som Monopol, eller värm upp kropparna med Twister. Denna typ av spel kan skapa många skratt och sammanhållning, och för en del personer kanske även lite sentimentala känslor.
  • Bjud hem vänner för att tillsammans förbereda mat och serveringen inför kvällen. Detta går naturligtvis att kombinera med att sedan tillsammans titta på en specifik match, som antingen alla eller några har bettat på.
  • Kanske filmmaraton kan locka en slö helgdag. Förbered med filmer som finns i flera uppföljare, exempelvis Sagan om Ringen, Dödligt Vapen eller Fast & Furious.
  • Sysselsätt er med olika typer av frågelekar. Till exempel Quiz med specifika ämnen eller ”Gissa kändisen” där det andra laget ska gissa vilken kändis som ena laget försöker beskriva.
  • Lekar som Dansstopp och Charader kan vara roliga aktiviteter, i synnerhet om det finns barn med i leken. Bestäm i förväg hur ni ska poängsätta, om ni ska spela i lag och om det ska finnas ett sorts pris. Om barn kommer att vara med i lekarna, så brukar de bli extra motiverade om det finns några pris. Dessa behöver inte vara mycket mer än någon godsak eller en liten leksak.
  • Om någon har tillgång till spel som Guitar Hero, något sportspel via Nintendo Wii eller liknande så kan det bli skoj att arrangera en annorlunda turnering. Sätt upp regler och spela en mot en.