Blogg » Etikettskrivare-Märk allt - hitta bättre

Med en etikettskrivare så blir det enkelt att märka upp era saker och det blir lättare att hitta med en tydlig märkning. Skriv ut etiketter på ett enkelt sätt för prisetiketter, adressetiketter, leveransetiketter, hängmapp etiketter, namnskyltar, lagerhylla- och streckkodsetiketter mm. Det finns i en uppsjö av olika bredder och färger. 

 

Enkla etiketter

När du söker enkla etiketter för frakt, lager, innehållsförteckningar och produkter.

De allra flesta verksamheter har inte speciella krav på sina etiketter så det brukar ofta räcka med helt vanliga termoetiketter (så kallade DT-etiketter). Termopapper reagerar på värme, och traditionella termoskrivare använder ett litet värmeelement för att skapa trycket på etiketterna. Termo Etiketter används främst för transportetiketter, enklare produktetiketter, lageretiketter, innehållsförteckningar och liknande områden där kraven inte är så höga och där etiketten bara behöver vara i svart och vitt. 

 

Det smarta med termoetiketter är att det inte krävs några färgband eller patroner, så det enda som behövs är en skrivare och en etikettrulle. Därför har enkla DT-skrivare kommit att dominera marknaden för etikettskrivare, och om du behöver en snabb och enkel lösning så är det vanliga termoetiketter och en enkel DT-skrivare du ska

satsa på. 

 

Tåliga etiketter

Om du behöver etiketter som skall tåla slitage, värme, kemikalier, och väder och vind, så är det så kallade TT-etiketter du behöver. "TT" står för "termotransfer", och innebär att skrivaren använder ett färgband för att värma fast trycket på etiketten. Tack vare färgbandet så kan du få etiketter med mycket tåliga tryck, och du kan även trycka etiketter i många olika material utöver vanligt papper, bl.a. olika plastmaterial för blankare och finare etiketter. För att använda TT-etiketter behöver du en TT-skrivare. Dessa skrivare ser nästan likadana ut som vanliga DT-skrivare, men den främsta skillnaden är att skrivaren har en extra spole för att kunna sätta in ett färgband tillsammans med etikettrullen. Även TT-skrivare kan bara skriva med en enda färg, och det vanligaste är att färgbanden har svart färg (det finns även färgband i andra färger, vilket är ovanligare).

 

När du ska välja etikettskrivare

När du ska välja en ny etikettskrivare (antingen TT eller DT) är det viktigt att du först tar reda på om den har stöd för typen av etikett du vill använda. Etikettskrivare och streckkodsskrivare från Delfi Technologies levererar all utskrifts utrustning din verksamhet kan tänkas behöva. Utbudet är brett av högkvalitativa etikettskrivare för en mängd uppdrag och industrier. Sortimentet omfattar både kompakta etikettskrivare och större industriella etikettskrivare. Med en streckkodsskrivare kan du märka paket och hantera varor, priser etc. Bland våra kunder finns butiker, sjukhus, apotek, lager, speditörer, etc.Etikettskrivare kan även skriva ut dina egna personliga etiketter.