Blogg » Bästa programmen att ladda ner för dig som gillar inredning

Vare sig du är ett proffs eller inte finns det ett antal olika program som tillåter din kreativitet att få fritt spelrum när du inreder! Vi har samlat några av de program vi anser är bäst för dig som vill skapa iögonfallande planritningar och pampiga visualiseringar.

SketchUp

SketchUp är utan tvekan det mest populära 3D-modelleringsprogrammet för de som gillar att formge snygga inredningsdetaljer utan att det krävs några avancerade färdigheter. SketchUp är nämligen utformad för både nybörjare och proffs som gillar att få uttryck för sin idérikedom. 

 

Vare sig du vill komplettera din bostad med en ny terrass som omsluts av en kraftig och stabil markis för att framkalla en hemtrevlig miljö, eller kreera inredningen i din drömbostad gör SketchUp dina drömmar möjliga. 

Foyr Neo

Ett annat mycket populärt inredningsprogram är Foyr Neo, som till och med är enklare att använda sig av än vad SketchUp är. Programmet har utformats för nybörjare som vill ta sina inredningsfärdigheter till en ny nivå, utan att de ska behöva genomlida de problem som professionella inredningsarkitekter står inför.

 

Foyr Neo kräver dessutom inte att du laddar ner någon extern programvara till din dator för att du ska kunna använda dig av programmet. Istället är Foyr Neo molnbaserat, vilket innebär att alla dina skapelser sparas direkt i molnet (online) och kan tillgås när som helst.

 

I programmet hittar du dessutom en portfölj med tusentals olika 3D-modeller som du kan utgå från i dina projekt. Tack vare det smidiga användargränssnittet kan du skapa bostaden du fantiserat om sedan länge.

Planner 5D

Det inredningsprogram som vi nog får säga ser snyggast ut är Planner 5D. Det påminner en del om SketchUp, men särskilt fördelaktigt med just Planner 5D är att programmet är kompatibelt med iOS. Det betyder att du kan formge planritningar och visualiseringar på din mobiltelefon när du inte har tillgång till en dator!

 

Det är extremt enkelt att komma igång med Planner 5D. Du börjar med det mest grundläggande, som att bestämma golvets storlek och färg. Därefter väljer du vilka möbler du vill ska ingå i ditt lilla projekt samt var fönster och dörrar ska sitta. Du kan bygga flera våningar, lägga till ett tak och mycket mer. Allt för att få utlopp för din kreativitet!

 

Den största nackdelen med Planner 5D är att du endast får tillgång till det mest grundläggande om du inte betalar för särskilda möbler, vägg- och golvfärger och så vidare. Men eftersom programmet är gratis att ladda ner kan du alltid känna efter och se vad du tycker om Planner 5D!

Cedreo

Till sist har vi Cedreo, ett 3D-inredningsprogram som används av många hantverkare, entreprenörer och inredningsarkitekter för att skapa verklighetstrogna modeller. Med Cedreo kan du antingen börja skapa från grunden eller utgå från och bygga vidare på någon av de modeller som finns att välja mellan.

 

Cedreo är ett något mer avancerat program än de ovan nämnda, men som sagt går det också att skapa väldigt levande projekt med Cedreo. Det finns därtill en kostnadsfri version du kan prova om du vill få en känsla för hur det fungerar!