Blogg » Bästa kryptoplånböckerna för Ripple XRP

Under de senaste åren har digitala valutor, kryptovalutor, blivit mycket populära. Anledningen till detta är bland annat den ökande acceptansen hos allmänheten, och den allmänna övertygelsen om att tekniken är här för att stanna. Förutom Bitcoin, som är den populäraste (och dyraste!) kryptovalutan, lockar även Ripple XRP många investerare.

Ripple är ett blockkedje-baserat digitalt betalningsnätverk och protokoll med sin egen kryptovaluta, XRP. Ripple rankas bland de sex mest värdefulla blockkedje-baserade tokens efter börsvärde. Mer om den populära blockkedje-tekniken och dess kryptovaluta här: https://cryptomeister.com/se/ripple.

Om du bestämt dig för att investera i Ripple XRP snarare än Bitcoin är första steget att välja en kryptoplånbok för XRP att lagra dina tillgångar i. Att göra detta är dock inte så lätt som det kanske låter. Det finns olika sorters plånböcker, varav de olika prioriterar olika faktorer.

För att göra valet enklare för dig listar vi nedan de bästa XRP-plånböckerna på marknaden.

Men först... vad är en XRP-plånbok?

Så fort du köpt en XRP-token måste den lagras i en kryptoplånbok som stöder XRP-valutan. Likt plånböcker som stöder andra kryptovalutor, finns det olika typer av plånböcker att överväga. Varje plånbok varierar när det gäller funktioner, användbarhet och säkerhet. För att investera i kryptovaluta på ett säkert sätt är det viktigt att du väljer en bra och säker kryptoplånbok.

Kryptoplånböcker i sig delas upp i två huvudkategorier: hårdvaru- och mjukvaruplånböcker.

Hårdvaruplånböcker är offline – det vill säga en fysisk enhet som lagrar privata nycklar till dina XRP-tokens. Dessa klassas generellt som mer säkra gentemot den andra typen vi går igenom nedan. Dessa plånböcker kallas även för “cold wallets”.

Mjukvaruplånböcker är istället online – de används till att lagra privata nycklar till dina XRP-tokens på dina digitala enheter, som mobiltelefon, stationär eller bärbar dator. Dessa plånböcker anses vara mindre säkra eftersom de kan åka ut för virus och andra skadliga programvaror. Se därför till att vidta säkerhetsåtgärder, som att installera ett virusskydd på din enhet. Dessa plånböcker kallas istället för “hot wallets”.

De bästa XRP-plånböckerna

Binance Chain Wallet

Handelsplattormen Binance har utvecklat sin egen, officiella kryptoplånbok vid namn Binance Chain Wallet. Det är en mjukvaruplånbok som är en av de säkraste att använda sig av för lagring av XRP-tokens. Plånboken är kompatibel med webb-, iOS-, Android- och PC-enheter. 

Coinbase Wallet

Coinbase, en av de största plattformarna för kryptotrading, erbjuder även dem säker förvaring av XRP-tokens med en kryptoplånbok. Coinbase Wallet används som en app för att förvara kryptovaluta i sin telefon, vilket såklart innebär att även detta är en mjukvaruplånbok.

eToro Wallet

Ännu en favorit hos oss är eToro Wallet, från den välrenommerade handelsplattformen eToro. Deras mjukvaruplånbok går att ladda ner från App Store och Googles Playbutik. Man behöver ett konto hos eToro för att kunna använda den, och när man väl har en eToro Wallet kan man skicka vidare kryptovaluta till andra wallets.

CoinSmart Wallet

CoinSmart, en kanadensisk kryptobörs, har en dedikerad plånbok som söker både kryptovalutor och fiat-insättningar. Deras plånbok är en hårdvaruplånbok, fast digitalt, för bland annat XRP-tokens. En fördel med CoinSmart Wallet är att man kan få tillgång till den utan att faktiskt behöva köpa den aktuella valutan.