Blogg » Allt du behöver veta om kryptovaluta

Du har säkert hört en hel del om kryptovaluta och kanske funderar på att hoppa på tåget. Du behöver tillgång till en bra handelsplats där du kan logga in med BankID och ange hur mycket i svenska kronor som du vill omvandla till den digitala valutan. Det här inte pengar som du kan ha i din egen plånbok, utan är en betalning som endast existerar digitalt och överförs på nätet. Spännande, eller hur?

 

Hitta en handelsplats som passar

Vi har jämfört olika handelsplatser när du ska köpa kryptovaluta. När du handlar med kryptovaluta så slipper du den där extra mellanhanden som annars finns när du gör överföringar från vanliga banker. Speciellt vid utländska transaktioner så tillkommer det extra avgifter. Med den digitala valutan öppnas en helt ny, global marknad.

 

Nätmäklare hjälper dig med investering av kryptovaluta

Det finns olika aktörer på marknaden, som till exempel svenska nätmäklare som Avanza och Nordnet. De erbjuder olika kryptovalutor som Bitcoin och Ehtereum. Det finns ingen gräns för hur stor insättningen ska vara vilket är bra om du vill starta försiktigt. På Avanza är både insättning och uttag gratis.  Fördelarna med dessa två är också att de är svenska aktörer.

Det kan kännas tryggt att ta hjälp av dessa mäklare när du precis har börjat med att handla med kryptovaluta. Det är också en fördel att kunna välja en kryptovaluta som du själv föredrar. Det negativa är att de tar ut en liten avgift för att hålla kvar din pengaplacering. Handelsplatser för kryptovaluta med många användare

 

Välj en handelsplats som passar dig

Etoro är en av de största handelsplatserna för kryptovalutor. Det finns 5 miljoner användare på sidan. Här kan du handla med valutor som Bitcoin, Neo, Dash, Litecoin, Ripple och Ethereum Classic. Det kostar ingenting att sätta in valutan, men kostar ca 300 kronor vid uttag. 

Etoro är en ganska social plattform där du kan ta kontakt med andra traders och dela på sociala medier med mera. Plattformen är enkel att navigera på och rekommenderas både till erfarna och nybörjare. Är du nybörjare kan du dessutom ta del av andras framgångskoncept genom att kopiera deras investeringsprofiler. Du kan välja flera betalsätt som kreditkort, Paypal, Skrill, UnionPay eller banköverföring. Det enda som kan anses vara en nackdel är att du måste sätta in minst 500 dollar, något som kan kännas något mäktigt för någon som precis satt igång.

Binance är också en stor handelsplats i världen. De gjorde sig ett känt namn när de deklarerade tidigare i år att de godkände betalningar med kort, det vill säga VISA och Mastercard. Än så länge är tjänsten begränsad till några få länder. Se här för en komplett lista.

 

Jämförelsesida är perfekt för nybörjaren

Det finns jämförelsesidor som jämför olika handelsplatser eftersom utbudet är stort. Det finns hundratals olika. Du kan enkelt jämföra avgifter, likviditet med mera. Det blir enklare att göra ett val som du känner dig trygg med så att du inte går miste om några pengar i onödan.