Blogg » 6 appar som hjälper dig att spara och investera

Det är aldrig för sent att se över sitt sparande och sina investeringar. Varför inte ta hjälp av din smartphone? Den snabba teknikutvecklingen och det ökade intresset för privatekonomi har gjort att det numer finns flertalet smarta appar som kan hjälpa dig att spara till just det du vill ha, eller investera dina pengar på ett smart sätt med bästa möjliga avkastning. Med apparna som listas nedan kan du ta kontroll över ditt sparande med bara några klick. För ännu fler tips, kika på Lånekolls lista över ekonomiappar.

Dreams

Med hjälp av appen Dreams når du enkelt dina ekonomiska drömmar. Fyll i vad du vill spara till, hur mycket du behöver spara och ett datum när summan ska uppnås. Sedan räknar appen ut hur mycket du måste spara varje dag eller vecka för att du ska nå målet i tid. Under tiden du sparar ger Dreams dig massvis med tips, eller “sparhacks”, som hjälper dig att nå ditt mål. Appen finns för både iOS och Android.

Opti

Appen Opti är en oberoende fondrobot som hjälper dig att få ett bättre och mer hållbart sparande genom att skapa hållbara portföljer skräddarsydda efter din ekonomi. Opti kombinerar fonder på ett sätt som ger så bra resultat som möjligt i förhållande till risken du tar. I appen kan du sedan följa vad som händer med dina investerade pengar. Ett bra alternativ för den som vill slippa tänka på sitt sparande. Appen finns för både iOS och Android.

Fundler

Även appen Fundler är en digital fondrobot som hjälper dig att investera dina pengar i olika fonder. Fundlers förvaltare väljer ut fonderna till de olika portföljerna. Sedan väljer roboten den portfölj som passar dig bäst utifrån ditt sparmål och din risknivå. Via appen hålls du informerad om vad som händer kring ditt sparande vilket gör att du kan ägna mer tid åt annat, samtidigt som du har full insikt och kontroll över hur dina pengar investeras. Appen finns för både iOS och Android.

Nowo

Med appen Nowo märker du knappt att du sparar pengar till din framtida pension. Du kan exempelvis sätta upp ett Dagspar och sparar en liten summa varje dag. Om du utgår från NOWO när du ska handla på nätet får du pengar tillbaka till ditt sparande varje gång du klickar hem en vara. Du kan dessutom tjäna pengar till ditt pensionssparande genom att svara på undersökningar och enkäter via appen. Appen finns för både iOS och Android.

Spira

Med appen Spira blir aktiesparande lätt och du behöver inga förkunskaper för att komma igång. Du skapar ett konto i appen och sätter upp ett månadssparande med autogiro. Insättningen fördelas på Stockholmsbörsens största investmentbolag och sedan sköter sig ditt sparande helt automatiskt. I appen kan du sedan enkelt följa hur din investering utvecklas. Appen finns för både iOS och Android.

Gimi

Gimi är en utmärkt ekonomiapp att introducera för sina barn för att de ska lära sig att tänka mer ansvarsfullt kring pengar. Med hjälp av appen kan du enkelt föra över veckopengen eller en extrapeng när barnen har utfört en specifik uppgift. I Gimi kan barnen dessutom sätta upp egna sparmål och chatta med sin finansiella rådgivare Piggy när de behöver tips och råd. Appen finns för både iOS och Android.