Blogg » 6 användbara SEO-verktyg

Insamling och analys av data är A och O när det kommer till att skapa framgångsrik SEO. Nedan listar vi sex bra SEO-verktyg som hjälper dig att hitta problem och brister på din webbplats, sammanställa statistik och att analysera effekten av din sökmotoroptimering. Är du nyfiken på hur en SEO-byrå använder sig av olika SEO-verktyg, se Topdogs video här.

Google Search Console

Google Search Console är Googles egna verktyg där du kan få information om din webbsida utifrån Googles perspektiv. Med hjälp av Google Search Console kan du bland annat mäta din sajts trafik och placering i Google Sök, åtgärda eventuella problem och få webbplatsen att sticka ut i sökresultaten.

PageSpeed Insights

PageSpeed Insights är Googles eget verktyg som analyserar hur lång tid det tar för din sajt att laddas ner och visas i webbläsaren. Här kan du se hur din sajt presterar, förstå varför den är långsam och utforska vilka optimeringsmöjligheter som finns.

Ahrefs

Ahrefs är ett multiverktyg som hjälper dig att öka din söktrafik, studera dina konkurrenter, hitta och förstå länkar samt övervaka utvecklingen av din ranking och bransch. Ta del av tusentals sökordsförslag och få tillgång till avancerad sökordsstatistik, allt för att du ska kunna bestämma vilka sökord som du ska rikta in dig på. 

Screaming Frog

Screaming Frog är en crawler som gör det möjligt för dig att genomsöka din sajts URL:er i syfte att hitta information och mönster. Du kan bland annat söka efter brutna länkar och andra fel eller leta efter titlar och metabeskrivningar som är för långa, korta eller obefintliga.

Accuranker

Med det danska verktyget Accuranker kan du mäta såväl din som dina konkurrenters rankning, din sajts position på marknaden och dess potential baserat på nyckelord, taggar, innehåll och visningar. För att fatta så smarta databaserade beslut som möjligt kan du även analysera datan på djupet med hjälp av olika filter.

KeywordTool

Ett sätt att försöka driva mer trafik till en sajt via sökmotorer är att försäkra sig om att sajtens innehåll skapas med rätt sökord i åtanke. KeywordTool.io hjälper dig att förstå vilka sökfrågor och nyckelord som människor använder när de letar information online.