Blogg » 5 sätt att tjäna pengar i vardagen

Annons

De första månaderna på året är några av de fattigaste på hela året. Vi har fortfarande julens utgifter som släpar efter oss, samtidigt som det är en mängd årsavgifter som ska betalas som försäkringar under januari och februari.

Kanske barnen, eller du, börjar på en ny efterlängtad aktivitet som fotboll eller piano, och då ska kursavgiften betalas. Men inte nog med det, det är också några av de tråkigaste gråaste månaderna på hela året och just nu vi vill gärna komma ut och få lite sol eller åka skidor under sport och påsklovet och då ska även de resorna betalas nu.

Men förtrösta inte! Du har fler resurser än vad du kanske tror I din vardag som du kan använda så att du slipper att vända på varenda slant I fickan.

1.      Sälj det som du inte längre behöver

Vi har alla för mycket saker i våra hem. Det handlar om allt från möbler till kläder som faktiskt någon annan kan få glädje av. Och samtidigt kan vi få in lite pengar. Blocket, Tradera, Facebook, det finns många möjligheter att hitta den rätta köparen så enkelt som möjligt.

I en undersökning av just Blocket och Tradera från 2018 bedömde svenskar att de hade oanvända prylar för mellan 19 000 och 31 000 kronor I sina hem.

Framförallt barnkläder och leksaker går hett på second handmarknaden. Blocket har speciellt högtryck under påsken när många vårstädar och upptäcker att de behöver bli av med massa saker. Och samtidigt är det många som upptäcker att de behöver köpa det de inte har, så det är en perfekt tid att bli av med det du vuxit ur, både bokstavligen och symboliskt.

2.      Få uppskov på räkningar och pruta

Det känns kanske lite obehagligt att pratat om att du inte har pengar, men faktum är att du kan tjäna på att pruta om priser I de mest oväntade sammanhang, både när det gäller en reparation på bilen och när du ska köpa något I en butik.

Och om du kan se att du inte kan betala en räkning, exempelvis el-räkningen eller tandläkaren, så kan du prata med dem om att få en längre avbetalningsperiod, det är faktiskt sällan ett problem. Hellre att ödmjuka sig lite än att få betalningsanmärkningar, och det finns större förståelse än vad du tror!

3.      Tjäna pengar på nätet

Genom olika former av handel på nätet kan du också tjäna pengar i din vardag. Det gäller allt från spekulation i aktier, valuta och annat. Du har säkert hört en hel del om kryptovaluta och kanske funderar på att hoppa på tåget. Det allra viktigaste är att du hittar en bra handelsplats där du kan logga in med BankID och ange hur mycket i svenska kronor som du vill omvandla till digital valuta.

Nu är ju inte det här inte pengar som du kan ha i din egen plånbok, utan är en betalning som endast existerar digitalt och överförs på nätet, men det kan ändå vara värt att fundera på. Du kan till exempel få hjälp att jämföra de bästa Bitcoin handelsrobotarna som blivit testade på  Top10BitcoinRobots.com

Om du har tid över efter jobbet är slut kan du blogga och tjäna pengar som influenser, så länge du har nog med följare för att vara intressant för olika företag. Du även överväga att få lite extra pengar genom att spela på casinon online.

Många svenska spelare gör pengar på nätpoker eller andra spel online. För svenska pokerproffs är inte poker ett hasardspel, utan ett skicklighetsspel. Men även om du är duktig så kräver poker på nätet att du lägger mycket tid på ditt spel, och ofta på kväller och nätter, vilket gör att det inte är det mest sociala sätt I världen att tjäna pengar.

Var försiktig med dina pengar

Det är också viktigt att du spelar ansvarsfullt. Det är lätt att fångas av spelet och bli beroende. Du ska alltid ha koll på hur mycket pengar du satsar, och hur mycket tid du använder online.

Kom ihåg att alltid se till att du vet vad du håller på med och undersöka marknaden. Du kan få hjälp av att läsa andra artiklar om att exempelvis investera i artiklar som allt du behöver veta om kryptovaluta.

4.      Delta i undersökningar online

Det blir allt vanligare att olika företag och plattformar betalar dig för att du ska berätta om vad du anser om deras produkter och tjänster.  Om du kan avvara lite tid kan det vara ett lätt sätt att tjäna extra pengar, oftast dock I form av present-checkar, exempelvis Expressen-panelen, MySurvey.se eller Åsiktstorget.

Du kan också bli försöksperson på siter som Studentkaninen som har till syfte att skaffa bättre förståelse för den mänskliga kroppen, sjukdomar samt effekten av diverse läkemedel, för olika ersättningar, beroende på studien.

5.      Hitta jobb som modell i reklam

Det finns många möjligheter att skriva upp sig på statist eller modelljobb runt om I landet. Reklamfilmsrollerna kan vara produktioner med korta inspelningsperioder och generösa arvoden, och de kräver sällan att du “ser ut som” en modell, utan de letar efter vanliga svenskar. Det kan vara ett roligt sätt att både tjäna lite extra pengar, och bli känd!